Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Ο Μητσοτάκης εκνευρίζεται «on air» με δημοσιογράφο που τον ρωτά για offshore (video)








 










Αν κανείς τολμήσει να ρωτήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις offshore εταιρίες της συζύγου του, τότε δεν είναι σοβαρός. Αυτό ακριβώς είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, όταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος τον ρώτησε τι απαντά σε όσους τον χαρακτηρίζουν «αρχηγό των offshore».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει (και ούτε πρόκειται να το κάνει) στις συνεχείς αποκαλύψεις τις εφημερίδας Documento. Ούτε για τις offshore εταιρίες της συζύγου του Μαρέβας, ούτε για το επί σειρά ετών ελλιπές πόθεν έσχες που καταθέτει στη Βουλή χωρίς σ’ αυτό να συμπεριλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι τα οποία αυξήθηκαν σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυρίζεται πως βρίσκονταν σε διάσταση.
«Για ποιες offshore μιλάμε; Είστε σοβαρός κ. Παπαχρήστο; Μη μου αναπαράγεται τώρα αυτή τη συζήτηση, για την οποία έχουν δοθεί απαντήσεις και απαντήσεις θα δοθούν στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο γι’ αυτό το θέμα. Ούτε θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο με πλήττει. Θεωρώ ότι είναι θλιβερό και άνανδρο και δείχνει ανθρώπους σε βαθιά απελπισία. Αν έχουν κάτι να κάνουν, να χτυπήσουν εμένα. Αναπαράγουν έναν λόγο τόσο τοξικό, αλλά νομίζω ότι και οι τηλεθεατές καταλαβαίνουν ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι οικογένειες και ειδικά οι γυναίκες καλό είναι να μένουν απ’ έξω», ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ στο σχετικό ερώτημα.
Παρακολουθήστε το video από 1:04:10

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, κανένα πρόβλημα να βάζει τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι μπροστά όταν τυχαίνει κάποιος να τον ρωτήσει για τα «καυτά» θέματα, λέγοντας πως τη χρησιμοποιούν για τον χτυπήσουν. 

Η ουσία βέβαια, όσο κι αν εκείνος θέλει να αποφύγει τις απαντήσεις είναι άλλη. 

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν είναι απλώς μια επιτυχημένη επιχειρηματίας. Τυχαίνει να είναι και σύζυγος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο νομοθέτης, γνωρίζοντας πώς μπορεί να αποκρυφτούν περιουσιακά στοιχεία, έχει επιβάλλει (ορθώς) στη δήλωση πόθεν έσχες να δηλώνεται και η περιουσία της συζύγου του υπόχρεου.

Στο πόθεν έσχες του όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συμπεριλαμβάνει την περιουσία της κ. Γκραμπόφσκι με το επιχείρημα ότι βρίσκονταν σε διάσταση όταν εκείνη απέκτησε νέα περιουσιακά στοιχεία.
 Πρόκειται περί νομικά παντελώς αβάσιμου ισχυρισμού, τον οποίο ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί για να αποφύγει τις απαντήσεις. 
Περίπου το ίδιο πράττει και σε ό,τι αφορά τις offshore εταιρίες. 
Επειδή όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει οποιοσδήποτε νομικός ισχυρισμός ώστε να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει, επιλέγει να μιλάει για «λάσπη» και να επικαλείται τη Δικαιοσύνη η οποία θα δώσει κατά τον ίδιο τη λύση.
Ο κ. Μητσοτάκης ως πολιτικό πρόσωπο, αρχηγός κόμματος και πιθανός πρωθυπουργός δεν δικαιούται εκ της θέσεώς του να μην απαντά. 
Και δεν υπάρχει αμφιβολία πως αν υπήρχε πειστική απάντηση για τα παραπάνω θα την είχε δώσει.
 Δεν πρόκειται να το κάνει εξ ου κι όταν έρχεται σε δύσκολη θέση χαρακτηρίζει τους συνομιλητές του «μη σοβαρούς». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου