Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

«Δύο άκρα», το εξής ένα...












 





Στην πραγματικότητα, η Νέα Δημοκρατία δεν ενδιαφέρεται για “τα δύο άκρα”. 
Αυτό που την νοιάζει είναι να κρατάει ανοιχτά μέτωπα απέναντι στην Αριστερά. 
Την Ακροδεξιά, σε όλες τις μορφές της, την θεωρεί μια σοβαρή δεξαμενή ψήφων. 
Γι' αυτό και με κάθε ευκαιρία την ξεπλένει. 
Πουθενά δεν βλέπει ακροδεξιούς, ακόμα και όταν κατεβαίνει μαζί τους στον δρόμο, όπως τις προάλλες στη Λέσβο. 
Γιατί η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτούς δεν κατάφερε ποτέ να κάνει μια κινητοποίηση της προκοπής.
Τους έχει λοιπόν ανάγκη. Και όταν έρχεται η στιγμή που πρέπει, έστω και για τα μάτια του κόσμου, να τους καταδικάσει -όπως προχθές που επιτέθηκαν στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης-, φροντίζει να προσθέσει ως αντίβαρο λίγο Ρουβίκωνα, λίγο “Αγανακτισμένους”, λίγο “Δεκέμβρη του 2008”.
Έτσι γίνεται πιο αιχμηρή απέναντι στην Αριστερά. Αλλά ταυτόχρονα στρογγυλεύει την οφειλόμενη κριτική στην Ακροδεξιά - άρα διατηρεί άθικτα τα “συγκοινωνούντα δοχεία”. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
Αυτό ονομάζεται “θεωρία των δύο άκρων”. Και δεν έχει καμία σχέση με ίσες αποστάσεις, ούτε με κάποιο είδος πολιτικής αρχών. Είναι ένα συκοφαντικό εφεύρημα κατά της Αριστεράς. Και δεν θα είχε καμία σημασία, αν την Ακροδεξιά δεν την νομιμοποιούσε και δεν την εξέθρεφε.
Η Νέα Δημοκρατία ξεχνά ότι η πρακτική αυτή, που ασκήθηκε κατά κόρον από τα κανάλια την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά, έβαλε στη Βουλή τους νεοναζί με τις αρβύλες και τις σβάστικες. 
Η Ν.Δ. ξεχνά επίσης ότι κάτι τύποι σαν αυτούς που χτυπούσαν προχθές τον Μπουτάρη είχαν χτυπήσει πριν κάποιον καιρό, σε ανάλογη επετειακή γιορτή, τον Γ. Κουμουτσάκο. 
Στις ανακοινώσεις που εξέδωσε, της ήταν πιο εύκολο θα θυμηθεί τον Δεκέμβρη του 2008 παρά να θυμηθεί αυτό. Και αντί να οριοθετηθεί από αυτές τις ακροδεξιές συμμορίες, αντί να διερευνήσει με σοβαρότητα τη διείσδυσή τους σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, σύρεται πίσω τους στα συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό» και στα ρατσιστικά πογκρόμ της Λέσβου και αθωώνει τα νεοδημοκρατικά στελέχη που εκφέρουν δημόσιο ακροδεξιό λόγο μίσους.
Δεν υπάρχει καλύτερη συνταγή για ενίσχυση της Ακροδεξιάς. Αλλά στη Ν.Δ., τόσο καταλαβαίνουν, τόσο μπορούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου