Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Ν. Σβέρκος: Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την δημοκρατική κριτική Το σύστημα Μαρινάκη, επιτέθηκε φραστικά χτες στον 105,5 Στο Κόκκινο και την δημοσιογράφο Αλέκα Ζουμή




 














Ο Κωνσταντίνος Καραπαπάς, διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, βρήκε αφορμή να επιδείξει το μένος του συστήματος απέναντι σε κάθε δημοκρατική φωνή, εκτοξεύοντας ύβρεις.


Οι ύβρεις αυτές δεν προσβάλλουν ούτε τον «105,5 Στο Κόκκινο», ούτε φυσικά την ίδια την συνάδελφο. Ούτε περιμένουμε άλλωστε από κάποιον μεγαλο-επιχειρηματία που καθυβρίζει και απειλεί όποιον μπαίνει στο διάβα του, να γίνει αξιόπιστος τιμητής της Αριστεράς. 


Οι ύβρεις που εκτοξεύει καθημερινά το σύστημα Μαρινάκη, μέσα από τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει και αξιοποιεί για ίδιον όφελος, προσβάλλουν πάνω από όλους τον κόσμο της ομάδας του Ολυμπιακού, την ιστορία του οποίου επιχειρεί να σφετεριστεί προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς του.
Οι φίλαθλοι είναι βέβαιο, πως παρακολουθούν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο του ιδιοκτήτη της και των υφισταμένων του και πως προβληματίζονται για το πώς συνδέεται η ακροδεξιά ρητορική και ο τραμπουκισμός με μια ιστορική ομάδα.
Ας μην κάνουν πάντως τους θιγμένους για τα περί «ακροδεξιάς».

 Οι ίδιοι είναι σαφείς: 

Ο ίδιος ο Κ. Καραπαπάς ξεκαθαρίζει πως η ομάδα του διάκειται ενάντια σε όλους τους πολιτικούς ("Against Politica" αναφέρει χαρακτηριστικά). Πρόκειται για μια πολιτική φρασεολογία, που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τους κάθε είδους φασίστες στην πρόσφατη ιστορία.
Από εκεί και πέρα το μόνον που απομένει στον «105,5 Στο Κόκκινο» και τους εργαζόμενούς του είναι να παραμείνουν αταλάντευτοι στον σκοπό της ενημέρωσης και να ασκούν κριτική βασισμένη στη δημοκρατία. Όσο και αν αυτό ενοχλεί...
Νίκος Σβέρκος
Διευθυντής «105,5 Στο Κόκκινο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου