Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Μαρέβα, Θέμος, venceremos


Η είδηση ότι υπάρχει οφσόρ που σχετίζεται με αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές «δραστηριότητες» της Μαρέβας Μητσοτάκη (που από χθες είναι και πάλι... σκέτο Γκραμπόφσκι) έχει την ίδια βαρύτητα με την είδηση: "βρέθηκε χασισοφυτεία στην Καλαμάτα" ή "μίζες από Γερμανική πολυεθνική βρέθηκαν στα μαύρα ταμεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ". Δεν σοκάρει απολύτως κανέναν.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Αυτό όμως που κάνει πολύ ενδιαφέρουσες τις χθεσινές αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, είναι πως η οφσόρ Velvet Success S.A., από τον Παναμά, βρέθηκε -ως από μηχανής Θεός- να συμμετέχει στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της ζημιογόνου εταιρείας της Μαρέβας Μητσοτάκη (800.000), αλλά και του Πρώτου Θέματος (1,8 εκατ.), την περίοδο που και οι δύο αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας.
And the plot thickens... που λένε και οι Άγγλοι. Η πλοκή βαθαίνει και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.
Ποιος είναι άραγε ο κοινός χρηματοδότης της Μαρέβας Μητσοτάκη και του Θέμου Αναστασιάδη που κρύβεται πίσω απ' την οφσόρ;
Η συγκεκριμένη κρυφή χρηματοδότηση είναι απλά μία -ακόμα- σύμπτωση ή μέρος πολλών άλλων συγκοινωνούντων -διαπλεκόμενων- δοχείων;
Ο ιδιοκτήτης της οφσόρέκοψε απόδειξη σε Μαρέβα και Θέμο; Το λέω γιατί ο τυροπιτάς δεν έκοβε και χρεοκόπησε μια ολόκληρη χώρα.
Μπορούν τελικά οι «άριστοι» εκδότες και επιχειρηματίες του «φιλοευρωπαϊκού μετώπου της λογικής» να «τρέξουν» τις εταιρείες τους χωρίς θαλασσοδάνεια, φοροαποφυγή και κρυφή χρηματοδότηση από, αμφιβόλου ποιότητας, υπεράκτιες εταιρείες;
Είναι η ευρύτερη οικογένεια Μητσοτάκη, το πιο "γκρίζο" πολιτικό τζάκι από συστάσεως του Ελληνικού κράτους;
Προφανώς, οι πρόσφατες αναρτήσεις της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Twitter περί εγκληματικότητας δεν ήταν τυχαίες. Ούτε η γενικότερη ανάμειξή της στο πολιτικό "παιχνίδι" και οι… σέλφι με τον Άδωνη. Η επικοινωνιακή ομάδα του προέδρου της ΝΔ, έπαιξε το «χαρτί» Μαρέβα και δεν είναι λίγοι οι παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ, που λένε ότι «μαζί με το χαρτί κάηκε ολοσχερώς και ο Κυριάκος».
Ποτέ άλλοτε σύζυγος αρχηγού κόμματος (και μάλιστα υποψήφιου πρωθυπουργού) δεν φερόταν αναμεμειγμένη σε τόσες πολλές υποθέσεις που "βρωμάνε" από χιλιόμετρα. Αρχίζει μάλιστα να αποκαλύπτεται σιγά-σιγά και ο λόγος που δεν κατατέθηκε ποτέ κοινό πόθεν έσχες Μαρέβας -Κυριάκου για την περίοδο που δήλωναν «εν διαστάσει».
Η ηγεσία Μητσοτάκη στη ΝΔ έχει καταφέρει το πιο απίθανο παράδοξο στην πολιτική σκηνή οποιουδήποτε δυτικού κράτους: Η αντιπολίτευση να φαίνεται στην κοινή γνώμη, πιο διεφθαρμένη από την κυβέρνηση.
Δεν υπάρχει ούτε ένα στέλεχος της ηγετικής ομάδας Μητσοτάκη που να μην φέρεται μπλεγμένος σε σκάνδαλο. Πολλές φορές μάλιστα σε σκάνδαλα που ζημίωσαν το δημόσιο με πολλά εκατομμύρια.
Όσες λοιπόν περισσότερες υστερίες ακούτε από την ηγεσία της ΝΔ, για το Ρουβίκωνα, τα Εξάρχεια, την εγκληματικότητα, το Μαδούρο και την... αστεφάνωτη Μπέτυ, τόσο περισσότερο σφίγγει ο κλοιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου