Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δήμαρχος






Στο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ μίλησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Ηταν ένας πολιτικός από τα παλιά, όπως τον γνωρίσαμε ως βουλευτή της Ν.Δ. και υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. 
Ακραιφνής νεοφιλελεύθερος, απειλητικός προς τους εργαζoμένους και την κοινωνία, δογματικός ώς το μεδούλι.
Ταυτόχρονα όμως ήταν και ο σημερινός πολιτικός, όπως τον ξέρουμε από τότε που ανέλαβε αρχηγός στο κόμμα του. Ισοπεδωτικός στον αντιπολιτευτικό λόγο του και ανήμπορος να διαχωρίσει το κομματικό από το γενικότερο συμφέρον ή την ανεξαρτησία των θεσμών.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κάλεσε στο βήμα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να «εκφράσει μπροστά στην Αυτοδιοίκηση το πρόγραμμα, που ευχόμαστε να εκφραστεί και μέσα από την κυβέρνηση την αυριανή», όπως είπε. 
Ο άνθρωπος θέλει να είναι υποψήφιος της Ν.Δ. για τον Δήμο της Αθήνας, θέλει το χρίσμα από τον αρχηγό του και θέλησε να του «γυαλίσει» τις... επωμίδες. 
Ο κ. Μητσοτάκης γιατί το δέχτηκε, όμως;
Από όσα ανακοίνωσε ο αρχηγός της Ν.Δ. στο συνέδριο, θα σταθούμε σε ορισμένα που τα θεωρούμε ιδιαίτερα ανησυχητικά για τους Ελληνες πολίτες. 
Υποσχέθηκε πως όταν γίνει πρωθυπουργός θα βοηθήσει τους ΟΤΑ να αξιοποιήσουν όλα τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, «συμπεριλαμβανομένων και διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών». 
Δηλαδή θα τους βοηθήσει να παίρνουν δάνεια, να παίζουν ομόλογα, να δραστηριοποιηθούν στο λεγόμενο πλασματικό κεφάλαιο.
Αν είχε μελετήσει τις αιτίες της κρίσης -από την οποία δεν έχουμε ακόμα βγει- θα είχε αντιληφθεί ότι αυτή η πρακτική του νεοφιλελευθερισμού οδήγησε στη χρεοκοπία κράτη, πολυεθνικά πιστωτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, νοικοκυριά. 
Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης πως θα στηρίξει στους ΟΤΑ τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και έφερε παράδειγμα τη συνεργασία ορισμένων δήμων με ιδιώτες για την «αποκομιδή των απορριμμάτων».
Ταυτόχρονα κατήγγειλε τον διαγωνισμό μέσω «ΑΣΕΠ για τη μονιμοποίηση των 8.000 συμβασιούχων», που σημειωτέον οι περισσότεροι θα απασχοληθούν στην καθαριότητα. 
Είναι σαφές πως θέλει ιδιωτικοποίηση αυτής της κοινωνικής υπηρεσίας, η οποία είναι πολλαπλώς κερδοφόρα αν την αντιμετωπίσει κανείς ως επένδυση. 
Πράγμα που σημαίνει απολύσεις εργαζομένων και μεγάλα κέρδη για τα ιδιωτικά συμφέροντα.
 Υπάρχει κανείς που δεν κατάλαβε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου