Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

«Μαϊμουδιές» στα περίπτερα

















 Απανωτές διαψεύσεις σε δημοσιεύματα του συγκροτήματος Μαρινάκη («Ελευθερία του Τύπου», «Νέα», «Βήμα» κ.ά.) εξέδωσε (και) χθες η κυβέρνηση. 
Συγκεκριμένα, για το χθεσινό πρωτοσέλιδο των «Νέων» με τίτλο «Υπουργός ή σπίτι μου», περί «απαίτησης Τσακαλώτου για παραμονή στο υπουργείο Οικονομικών, που μπλοκάρισε τα σχέδια Τσίπρα για δομικό ανασχηματισμό», η απάντηση ήρθε άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών: «Σήμερα "Τα Νέα", ξεπερνώντας τον εαυτό τους, αυτοαναφλέγονται! Τους συστήνουμε να παρακολουθήσουν την ταινία "Μόνος στο σπίτι" και στη συνέχεια το "Μοιραίο πάθος". Ισως αντιληφθούν προς τα πού βαδίζουν».
Να σημειωθεί ότι το επίμαχο δημοσίευμα των «Νέων» ήρθε μετά μία εβδομάδα (16/8) που ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είχε δηλώσει με σαφήνεια πως «είμαι βέβαιος ότι ο κ. Τσακαλώτος θα διαπραγματευθεί την τρίτη αξιολόγηση και θα είναι ο υπουργός των Οικονομικών, ο οποίος θα οδηγήσει, μαζί με ολόκληρη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τη χώρα εκτός του Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018».

«Ειδήσεις»

Σε αντίστοιχο τόνο είναι και η διάψευση που ήρθε από το υπουργείο Εργασίας, αυτή τη φορά, για το πρωτοσέλιδο της έτερης εφημερίδας του κ. Μαρινάκη. Η «Ελευθερία του Τύπου» χθες, με πηχυαίους τίτλους δίπλα από τη φωτογραφία της υπουργού Εφης Αχτσιόγλου, έγραφε: «Πρόωρο τέλος σε συντάξεις πριν από τα 62 - ΣΟΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ». Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα (σ.σ. που προαναγγέλλει, μεταξύ άλλων, διάταξη νόμου για την «οριστική κατάργηση της μεταβατικότητας των ορίων ηλικίας») αναφέροντας πως «βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.
Οπως είναι γνωστό, η σημερινή κυβέρνηση έχει νομοθετήσει από το 2015 (Ν. 4336/15) μεταβατική περίοδο έως και το 2021 για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Η μεταβατική αυτή περίοδος ήδη εφαρμόζεται και θα εξακολουθήσει να ισχύει κανονικά.
Για ακόμη μία φορά τα γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης, παραβιάζοντας κάθε κανόνα δεοντολογίας και χωρίς καμία προηγούμενη διασταύρωση, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να κατασκευάσουν "ειδήσεις". Ενημερώνουμε, δε, τον συντάκτη ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με ρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των εργαζομένων. Δημοσιεύματα όπως το σημερινό, χωρίς κανένα ίχνος αξιοπιστίας και με τη γνωστή πολιτική σκοπιμότητα, το μόνο που επιδιώκουν είναι να σπείρουν τον πανικό στους ασφαλισμένους. Μάταιη προσπάθεια».

Τα όρια

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως για το ίδιο θέμα (τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης) προχθές η «Καθημερινή» έγραφε ακριβώς τα αντίθετα: «Παράθυρα για σύνταξη στα 58» ήταν ο τίτλος του δημοσιεύματος (στο πρωτοσέλιδο μάλιστα), που αναφερόταν «σε περίπου 20.000 ασφαλισμένους όλων των κλάδων, που μπορούν να βγουν στη σύνταξη σε ηλικία κάτω των 62 ετών».
Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που τα έντυπα του συγκροτήματος Μαρινάκη -ακόμα και τα «Νέα» που έχουν μόλις μία εβδομάδα που επανακυκλοφόρησαν- διαψεύδονται όσον αφορά τις ειδήσεις που επιλέγουν να προβάλουν. Η «Ελευθερία του Τύπου», πριν από λίγες μέρες, δημοσίευσε πως δήθεν ο Παύλος Πολάκης «έκοψε τη βασική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού», γεγονός που διαψεύστηκε από το υπουργείο Υγείας.
Ο ίδιος ο Π. Πολάκης εξήγησε πως ακύρωσε προηγούμενη απόφαση, η οποία περιείχε την κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ της διαγνωστικής εξέτασης για τον καρκίνο του μαστού, ακριβώς γιατί σε λίγες μέρες θα εκδοθεί νέα απόφαση, μετά την απαραίτητη εισήγηση από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, η οποία θα διορθώνει την προηγούμενη και θα καλύπτει και ηλικιακές ομάδες που δεν καλύπτονταν μέχρι σήμερα (ασθενείς άνω των 65 ετών) - κάτι που φυσικά δεν είχε συμπεριληφθεί στο εν λόγω ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου