Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Στην πρώτη γραμμή της μάχης, μαζί με τον Κυριάκο!










Δεν είναι λίγα τα άρθρα που έχει αναρτήσει το Antinews για τον πολιτικό πόλεμο στον οποίο εισερχόμαστε μέχρι τις επόμενες εκλογές οι οποίες θα γίνουν κάποια στιγμή μέσα στο 2018.
Από εδώ και στο εξής, και με δεδομένο ότι ακολουθεί, λογικά, ένας ομαλός οικονομικός κύκλος (εκτός κι αν η αξιολόγηση πάει περίπατο το φθινόπωρο) το σκηνικό που διαμορφώνεται θα είναι εκρηκτικό πολιτικά. Από τον Βαρουφάκη μέχρι τα σχέδια του Τσίπρα για Συνταγματικό πραξικόπημα. Κι από την πορεία της οικονομίας μέχρι τον Ρουβίκωνα και τις φιλίες με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σ’ αυτόν τον πόλεμο που θα είναι σκληρός και αδυσώπητος, με χτυπήματα κάτω από τη μέση και με μάχες χαρακωμάτων, η ΝΔ πρέπει να πάει σύσσωμη. Αν θέλει να διώξει απλά τον ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία και ταυτόχρονα να τον καταστήσει ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων, δηλαδή αν η ΝΔ θέλει να… αυτοκτονήσει, τότε θα πάει μισή στη μάχη. Αν θέλει να τελειώσει μια και καλή την αριστερά και τον αριστερολαϊκισμό θα πρέπει να πάει συντεταγμένα.
Παρατηρούμε πολλές φορές ότι στο χώρο της ΝΔ και σε κρίσιμα θέματα που μπορεί να κρίνουν το πολιτικό μέλλον της χώρας, δημιουργείται ένα αίσθημα… λευκής απεργίας. Κάποιοι βουλευτές και στελέχη βαριούνται, κάποιοι έχουν ήδη πάει διακοπές, κάποιοι άλλοι δεν συμφωνούν με τις επιλογές της ηγεσίας και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Και υπάρχουν βεβαίως και οι… αιώνιοι εχθροί του Μητσοτάκη. Οι καραμανλικοί είναι… στεναχωρημένοι ή στην καλύτερη περίπτωση πλακωμένοι με τον εαυτό τους γιατί είναι στην… απέξω.
Πολλές φορές, λοιπόν, σε μείζονα θέματα της επικαιρότητας ο μόνος που βγαίνει δυναμικά μπροστά είναι ο Κυριάκος μαζί με πέντε – έξι στελέχη που παίρνουν πάνω τους όλο το βάρος της αντιπολιτευτικής τακτικής. Το θέμα είναι αν αυτό φτάνει και μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η αποστασιοποίηση. Σε μια μάχη και πολύ περισσότερο σε έναν πόλεμο διαρκείας χρειάζονται και οι στρατηγοί, και οι λοχαγοί και οι στρατιώτες. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό έχει πρόβλημα και δημιουργεί πρόβλημα και στην παράταξη. Και στο κάτω – κάτω δε μπορεί να είναι κάποιοι φυγόμαχοι και μετά να διεκδικούν μερίδιο στη νίκη.
Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι 15 μονάδες πίσω, θα είναι να αποδομήσει την ηγεσία της ΝΔ. Πότε θα εφευρίσκουν «οικογενειακή κόντρα» με τον Κώστα Μπακογιάννη, πότε θα αποκαλύπτουν πρόβλημα στρατηγικής και πότε τα συριζαίϊκα τρολ θα ρίχνουν λάσπη στον Κυριάκο, αν ο Πάγκαλος έβρισε τον Τσίπρα και επαίνεσε τον Μητσοτάκη κι άλλες τέτοιες ανοησίες.
Από την άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε να είναι όλοι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Από τον πρώτο υπουργό (πλην εξαιρέσεων που δεν έχουν δουλέψει και ποτέ στη ζωή τους) μέχρι το τελευταίο στέλεχος. Με παρεμβάσεις στη Βουλή, με επιθετικές τάσεις στα τηλεπαράθυρα, με παρουσία στα social media.
Αυτά όλα πρέπει να τα πολεμήσουν μαζί κι ενωμένοι στη ΝΔ. Να αφήσουν τις πικρίες κατά μέρους και να βγουν όλοι μπροστά να βοηθήσουν στην αποδόμηση της κυβέρνησης. Εκτός κι αν κάποιοι θέλουν να σώσουν το τομάρι τους, να εξασφαλίσουν απλά τη βουλευτική τους έδρα και την αποζημίωση για ακόμη τέσσερα χρόνια και να αφήσουν τον Κυριάκο και μια ομάδα να βγάλει το φίδι από την τρύπα, τόσο του κόμματος όσο και της Ελλάδας.
Είναι γνωστό ότι η ήττα έχει έναν και η νίκη πολλούς πατέρες. Επειδή η νίκη της ΝΔ είναι σίγουρη είναι δεδομένο ότι θα εμφανιστούν και πολλοί που θα διεκδικήσουν θέσεις και αξιώματα, παρά το γεγονός ότι δε έκαναν τίποτε για να βοηθήσουν. Έχουν γνώση οι φύλακες.
Από τον Σεπτέμβριο και μετά ξεκινά μια σκληρή, παρατεταμένη προεκλογική περίοδος. Είναι η στιγμή, λοιπόν, που και στη ΝΔ πρέπει να αποφασίσουν αν θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, μαζί με τον Κυριάκο ή θα προτιμήσουν την οπισθοφυλακή. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Διότι ακόμη και η αποστασιοποίηση είναι βοήθεια προς τον εχθρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου