Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Το αλισβερίσι της παραβατικότητας στο Μενίδι είναι μια ελεεινή πραγματικότητα που κρατά χρόνια






Kostas Papakotsis

Το αλισβερίσι της παραβατικότητας στο Μενίδι είναι μια ελεεινή πραγματικότητα που κρατά χρόνια.
Από τη δεκαετία του `90 που ήρθα για πρώτη φορά στα σχολεία της περιοχής αυτά συμβαίνουν.

Οι "δημοτικοί άρχοντες" με τους παρατρεχάμενους που "υπηρέτησαν" το Δήμο, καλό είναι να κρυφτούν σήμερα και να μην εκμεταλλευτούν το τραγικό γεγονός , για να κάνουν δηλώσεις και αυτοπροβολή ως ήρωες και σωτήρες.
Ποιοί; Αυτοί που όταν διοικούσαν δεν έκαναν τίποτα!!! Αντιθέτως, όχι μόνο ανέχτηκαν την παρανομία αλλά φρόντιζαν και να ...μην την στεναχωρούν, ελέω ψήφων...
Με την αμέριστη βοήθεια και με το αζημίωτο, βέβαια, των τοπικών εφημερίδων και σάιτ που τους ακολουθούν κατά πόδας, σε γάμους, βαπτίσεις, κηδείες, πανηγύρια, γιατί όχι και στην τουαλέτα...
Πρόκειται για τη μικρογραφία της γνωστής σχέσης, ΜΜΕ και πολιτικής άλλα στους Δήμους εν προκειμένω.

Όλοι αυτοί λοιπόν, που έθρεψαν το απόστημα και το γιγάντωσαν με την προκλητική αδιαφορία, τον συμβιβασμό και την υποκρισία τους, ελπίζω να μην εκμεταλλευτούν το τραγικό γεγονός και τον ασύλληπτο πόνο των γονιών του αδικοχαμένου παιδιού.
Κι εκεί, στην εξόδιο ακολουθία, στο στερνό αντίο που ο θρήνος γίνεται θάνατος για τους δικούς του ανθρώπους, να μην σταθούν μπροστά, αλλά να τρέξουν να κρυφτούν.
Και να σιωπήσουν (μην πω να το βουλωσουν). 
Καμιά δακρύβρεχτη δήλωση υποκρισίας μπροστά στο φακό δεν μπορεί πλέον ούτε να ξεγελάσει, ούτε να παρηγορήσει.

Το αντίθετο. Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει. Κι αφού η εντιμότητα και η ανθρωπιά δεν μπόρεσαν να σώσουν το αθώο παιδί, ας γίνει αυτή η οργή, η απαρχή για το ξεβρώμισμα του τόπου απ' τη νοσηρότητα της ιδιοτέλειας, της ανοχής και του συμβιβασμού που οπλίζουν τα χέρια των καθαρμάτων που σπέρνουν το θάνατο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου