Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Φιλελές να τουφεκάει φιλελέ μωρέ; ΣΚΑΙ, 9 Μαΐου, 1945: Αποκαλύψεις-ΣΟΚ από συνάδελφο του Χίτλερ: Ο Αδόλφος ανήκε στην αριστερά και έναντι αμοιβής μπήκε στο Ναζιστικό κόμμα




































*** Γιορτάσαμε λοιπόν, όλοι χθες, την ημέρα της Ευρώπης ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή, τη «Νίκη των λαών» κατά του φασισμού που σφράγισε το τέλος του πολέμου ενάντια στο ναζιστικό τέρας.

Όλοι; Όχι. Ένα μικρό χωριό το Φιλελευθεριστάν, στη μικρή Ελλάδα, συνεχίζει να αντιστέκεται και να γιορτάζει την 9η Μαΐου με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Γι’ αυτούς η Ημέρα της Ευρώπης σημαίνει: ΕΣΠΑ, φοροαποφυγή πολυεθνικών, κέρδος ενάντια στο δημόσιο συμφέρον των πολλών, απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτκό και δημόσιο τομέα, αντικρατισμός με φαγοπότι του δημοσίου πλούτου, οφσόρ στον Παναμά, μίζες της SIEMENS σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, διαφυγή Χριστοφοράκου στο Μόναχο, «κονδύλια» του ΥΠΕΞ για την κλιματική αλλαγή στην Καραϊβική, θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ, χρηματιστήριο, Κήρυκες Χανίων… λίγο Σόιμπλε, λίγο Μακρόν και το αγόρι μου

*** Φανταστείτε να υπήρχε ο ΣΚΑΙ, το liberal.gr, ο Άδωνις και οι φιλελέδες του διαδικτύου το 1945. Θα έμπαινε ο Κόκκινος Στρατός στο Βερολίνο… και θα διαβάζαμε ατάκες και ειδήσεις όπως: «Άβατο το Ράιχσταγκ μετά από μάχη των δύο άκρων. Δεν τολμάει να μπει αστυνομικός«. «Συνάδελφος του Χίτλερ: Ο Αδόλφος ανήκε στην αριστερά και έναντι αμοιβής μπήκε στο Ναζιστικό κόμμα«.
*** Πλακωθήκανε, που λέτε, αι μεταρρυθμιστικαί δυνάμεις του τόπου (ήχος δυνατού γέλιου από το κοινό) το Ποτάμι και η ΝΔ για μια ατάκα προαιώνιας σοφίας που πέταξε σε ένα σπίτι στο Αιγάλεω, ο Σταύρος Θεοδωράκης και μετά (όντως) κατέκλεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκηςπου και πάλι δεν έκανε την έκπληξη να σκεφτεί από μόνος του.
 *** Μια που το έφερε η κουβέντα για θλιβερά πιόνια του συστήματος της διαπλοκής, ας πάμε λίγα χρόνια πριν και ας θυμηθούμε ένα vintage πλέον τουίτ του Άρη Πορτοσάλτε

Τότε που το brain drain και η φυγή των νέων στο εξωτερικό, επι μνημονίων βαφτιζόταν κινητικότητα. Τότε που κυβερνούσαν Άδωνις και Μητσοτάκης με Σαμαρά και που η κινητικότητα σήμαινε ακριβώς το ίδιο με τις απολύσεις. Όμορφα χρόνια, ανέμελα.

*** Πάνω από 60 δισ. μέτρα φέρανε σε πέντε μνημονιακά χρόνια ΝΔ -ΠΑΣΟΚ. Ναι, αυτοί που κυβέρνησαν ΚΑΙ τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης και οδήγησαν με μαεστρία τη χώρα στη χρεοκοπία. 60 δισ. μέτρα και δεν κατάφεραν να πιάσουν ούτε μια φορά πλεόνασμα. 
Γιατί; 
Όχι φυσικά επειδή ήταν ανίκανοι, το αντίθετο
Επειδή ήταν πάρα πολύ ικανοί ΔΕΝ τα κατάφεραν και μιλάω πολύ σοβαρά.



Ικανοί, όπως ο πιο καλός υπάλληλος του κόσμου. Ικανοί και πιστοί στα αφεντικά τους. Ικανοί στην πρωτοφανή λεηλασία του δημοσίου χρήματος. 
Ικανοί στην εμπλοκή τους σε σκάνδαλα που γονάτισαν οικονομικά τη χώρα. 
Ικανοί να αλλάζουν τα νοήματα των λέξεων
Ικανοί να σε κάνουν να αισθάνεσαι υπόλογος μέσω της συλλογικής ευθύνης
Ικανοί και τόσο αδίστακτοι ώστε να ζητάνε να επανέλθουν στην εξουσία… μια εξουσία που μερικώς κατέχουν ακόμα.

*** Απενοχοποιούν όλα αυτά -έστω και κατ’ ελάχιστο- μια κυβέρνηση που σέρνεται εξευτελιστικά από τους δανειστές να εφαρμόσει τη νεοφιλελεύθερη ονείρωξη του μνημονίου; Απενοχοποιούν την κυβέρνηση για τα λάθη, τις αστοχίες και τους ερασιτεχνισμούς της; Όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο γίνεται δικαίως, περίγελος. 
*** Ωπα, ώπα Βαγγέλη Βενιζέλε, κάλμα! Πόσους να βολέψει με βουλευτική ασυλία ο Κυριάκος; Εντάξει είναι Σημιτικός αλλά είναι και άνθρωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου