Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ο νταλκάς τους είναι να επιστρέψει η κουτάλα στους ίδιους ενώ παράλληλα απαξιώνεται και οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης στις πολιτικές στις οποίες πιστεύουν








 
















Dimitris Soultas

Από τότε που ο Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία- αλλά και όταν ήταν προ των πυλών- το μέτωπο της λογικής και διάφοροι φιλελέδες χομπίστες της "αριστείας" έχουν επιλέξει το επιχείρημα του "καταληψία", του "μπαχαλάκια", που "δεν δικαιούται δια να ομιλεί". 

Στις δηλώσεις ή στα γραπτά ορισμένων περισσσότερες φορές θα δεις αυτό το "επιχείρημα", παρά ουσιαστική πολιτική κριτική για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα.


Ο Τσίπρας στα 17 του και στα 18 του ήταν ενεργός. Και πολύ καλά έκανε. Και δεν ήταν μόνος του. Ήταν μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές που αντιδρούσαν στην "μεταρρύθμιση" Κοντογιαννόπουλου. Ήταν μια μαθητική εξέγερση που ξέσπασε σε όλη τη χώρα, με χιλιάδες μαθητές να κατακλύζουν τους δρόμους. 



Οι μαθητές- συναγωνιστές του Τσίπρα δεν ήταν αυτοί που προκάλεσαν θύματα. Δολοφόνος ήταν ένα στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και θύμα ο αριστερός Τεμπονέρας. Είχαμε άλλα 4 θύματα εκείνη την εποχή στο "Κ. Μαρούση", πολύ πιθανόν από την αλόγιστη χρήση χημικών (δεν έχει διαλευκανθεί η υπόθεση, αλλά θυμάμαι σαν σήμερα, σαν νέος δημοσιογράφος, τους πυροσβέστες να φωνάζουν προς τα ΜΑΤ να σταματήσουν τη χρήση χημικών, γιατί μπορεί να προκαλέσουν τα χειρότερα).

Στο πρόσωπο του Τσίπρα οι εν λόγω "αριστείς" δεν απαξιώνουν τον πολιτικό Τσίπρα, αλλά μία ολόκληρη γενιά, ελάχιστα μέλη της οποίας τώρα μόλις μπαίνουν στην πολιτική. Δεν ήταν εκεί όταν μεθοδικά κάποιοι κατέστρεφαν τη χώρα. 

Ο Τσίπρας είναι υπόλογος για τα μνημόνια που έχει υπογράψει, για τα μέτρα που έχει περάσει και γι αυτά που ετοιμάζεται να περάσει, δεν είναι υπόλογος για τη δράση του ως μαθητής. Τότε ήταν στη σωστή πλευρά μιας σύγκρουσης. Εκτός αν είναι μονίμως λάθος αυτός που αντιδρά και σωστός και δικαιωμένος ο ασκών την εκτελεστική εξουσία.

Το "επιχείρημα" αυτό χρησιμοποιείται για να απονομιμοποιήσει "ηθικά" τον Τσίπρα, αφού επί της ουσίας αυτοί που το χρησιμοποιούν δεν πιστεύουν ότι είναι λάθος η πολιτική του (το αντίθετο, ορκίζονται πίστη στα μνημόνια από το 2010).

 Ηθικολογούν, δεν κάνουν πολιτική κριτική. Απαξιώνουν τη διάθεση των νέων ανθρώπων να αντιδράσουν, ποινικοποιούν οποιαδήποτε μορφή αντίστασης όταν η εξουσία αποφασίζει. Κανονικά θα έπρεπε να είναι πανευτυχείς που "ο "καταληψίας ανένηψε" και ακολουθεί πολιτικές στο όνομα των οποίων πίνουν νερό. Αλλά αυτό έχει ελάχιστη σημασία. 

Ο νταλκάς τους είναι να επιστρέψει η κουτάλα στους ίδιους ενώ παράλληλα απαξιώνεται και οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης στις πολιτικές στις οποίες πιστεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου