Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Ν.Δ.: Ο Φιγιόν «συγγενής» αλλά ο Μακρόν καλύτερος-Kαι πριν λαλησει τρεις ο κόκορας σε απαρνήθηκε Φιγιόν μου
Μπορεί η Ν.Δ. και ειδικά στελέχη της με πιο αιχμηρή ατζέντα, όπως οι Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης, να πανηγύρισαν για την αρχική επιλογή του Φρανσουά Φιγιόν ως υποψηφίου της κεντροδεξιάς για την Προεδρία, μπορεί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα, καθώς τα δύο κόμματα είναι «αδελφά» στο πλαίσιο του ΕΛΚ, πλην όμως – έστω κι αν δεν ομολογείται – η γαλάζια επιλογή για την Γαλλία είναι αυτή του Εμανουέλ Μακρόν

Ο κεντροαριστερός υποψήφιος είχε άλλωστε περιληφθεί σε μία άκρως ενδιαφέρουσα λίστα του περιοδικού Politico με τα πρόσωπα που θα κυριαρχήσουν στο μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Διόλου τυχαία, στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται δύο ακόμη ευρωπαίοι ηγέτες, ο Ματέο Ρέντσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι στενοί συνομιλητές του Προέδρου της Ν.Δ. δεν κρύβουν, στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, την προτίμησή τους για τον νεότερο κεντρώο Μακρόν, ως μήνυμα και για την πορεία που οραματίζονται οι ίδιοι για την Ελλάδα. 

Άλλωστε, το προφίλ των δύο ανδρών μοιάζει συγγενές, καθώς Μακρόν και Μητσοτάκης μάλλον προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος κινούνται, επιχειρώντας να υπερβούν τις ιδεολογικές γραμμές, παρά απευθύνονται σε μία σκληρή, ιδεολογική βάση πολιτών.

Το σκεπτικό του επιτελείου Μητσοτάκη ήρθαν χθες να επιβεβαιώσουν και εννέα γερουσιαστές της γαλλικής κεντροδεξιάς που, με δημόσια δήλωσή τους, υποστήριξαν Μακρόν. Ενδιαφέρον έχει το σκεπτικό τους, που – προφανώς – θα ήθελε ο κ. Μητσοτάκης να απηχεί και στην περίπτωση της Ελλάδας. Οι εννέα γερουσιαστές λένε ότι θα υποστηρίξουν τον Μακρόν, πρώην υπουργό στην κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ, επειδή η φιλοευρωπαϊκή στάση του και η προσπάθειά του προχωρούν πέρα από τον πολιτικό διαχωρισμό Αριστερά-Δεξιά. 

«Η μέθοδος του Εμανουέλ Μακρόν είναι η ορθή», γράφουν και προσθέτουν: «Θέλει να φέρει τους ανθρώπους μαζί... και να προκαλέσει έναν νέο διάλογο ανάμεσα στον γαλλικό λαό και στους αντιπροσώπους του».
Σας θυμίζει κάτι;
Εδώ και μήνες, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν διστάζει να επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία: «
Σήμερα δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δεξιάς, κέντρου και αριστεράς, αλλά διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας και λαϊκισμού και ψέματος. Οι πολιτικοί πρέπει να δουλεύουν σκληρά και να λένε την αλήθεια. Εμείς αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου