Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

«Να μην ανησυχεί ο Σόιμπλε...» «Δεν μας αφορά η δήλωση του κ. Σόιμπλε, είναι θέματα λυμένα»






«Δεν μας αφορά η δήλωση του κ. Σόιμπλε, είναι θέματα λυμένα» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης εξηγώντας ότι «οι υπογραφές οποιασδήποτε κυβέρνησης δεσμεύουν την Ελληνική Δημοκρατία» διαβεβαιώνοντας τους κ. Σόιμπλε και Σαπέν ότι «το κράτος έχει συνέχεια».

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, «η δήλωση του κ. Σόιμπλε λέει κάτι απολύτως αυτονόητο, ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία και να έχει κάνει αντίστοιχη δήλωση, γιατί τα μέτρα είναι και μετά τη λήξη της παρούσας κυβέρνησης».
Αυτό είναι το αναμενόμενο, το παράλογο είναι όταν ο ίδιος άνθρωπος πριν από λίγα μόνο λεπτά διατεινόταν με στόμφο: «Δεν μπορεί ποτέ ο κ. Σόιμπλε και ο οποιοσδήποτε κ. Σόιμπλε να επιβάλλει σε ένα κοινοβούλιο πώς θα κινηθεί, για να μην καταργήσουμε και τα στοιχειώδη που ξέρουμε στη δημοκρατία».
Καθόλου παράλογη, αλλά αντιθέτως απόλυτα συμβατή με μια πολιτική που εμφορείται από μικροκομματικό καιροσκοπισμό, η επιμονή της Ν.Δ. να μην ψηφίζει «τα μέτρα του Τσίπρα», ενώ έχει εφαρμόσει όλα τα Μνημόνια ως κυβέρνηση και έχει προσυπογράψει και την παρούσα συμφωνία. 
Ο κ. Γεωργιάδης άλλωστε δεν ήταν αυτός που φοβόταν μην του κλέψει τη δόξα ο κ. Τόμσεν;
Με λίγα λόγια η Ν.Δ. θα εφαρμόσει -αν γίνει κυβέρνηση- τα μέτρα που σήμερα δεν ψηφίζει, ώστε την πολιτική ευθύνη θα φέρει ακέραιη ο ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι στη Ν.Δ., άμοιροι ευθυνών, θα ισχυρίζονται ότι «τα χέρια τους είναι δεμένα», γιατί φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα όσα θα εφαρμόζουν.
Από την άλλη, επειδή εκλογολογία χωρίς υποσχεσιολογία δεν γίνεται, υπόσχονται αλλαγές στο Μνημόνιο. Τώρα προς ποια κατεύθυνση και ποιον θα εξυπηρετούν μας διαφώτισε ο έτερος αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, που ήταν σχεδόν την ίδια ώρα στον ΣΚΑΪ: «Η ανατροπή της λιτότητας γίνεται μόνο με ιδιωτικοποιήσεις...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου