Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Ποιος το είπε αυτό; Α, εσείς; Ε, τότε δεν πειράζει!














"Η απαράδεκτη αυτόφωρη σύλληψη του Διευθυντή της εφημερίδας "Παραπολιτικά" έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς καθεστωτικών παρεμβάσεων στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, η οποία περιλαμβάνει από αντισυνταγματικούς διαγωνισμούς – παρωδίες μέχρι στοχοποίηση συγκεκριμένων μη αρεστών στην κυβέρνηση δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης. 
Οι πρακτικές αυτές είναι επικίνδυνες για τη Χώρα και τη Δημοκρατία και θα μας βρουν απέναντι.

Ως εδώ!"



Διάβασα τη δήλωση αυτή και σκέφτηκα ότι - ακόμα κι αν δεν συμπεριλαμβάνει στις αναφορές της την κατηγορία ότι η σύλληψη έγινε για εκβιασμό με επίκεντρο ένα παιδί, τον γιο του υπουργού Άμυνας- εξεγείρεται η δημοκρατική συνείδηση κάποιου που πιστεύει ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να λειτουργούν.
Αν όμως δει ποιος διατύπωσε αυτές τις σκέψεις θα καταλάβει για μια ακόμα φορά την υποκρισία και τον λαϊκισμό.
Ο βουλευτής Ηρακλείου και γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης είναι ο "αγανακτισμένος" που "φυλακίζεται η ελευθερία του Τύπου"! Και είναι δήλωση στην ίδια την εφημερίδα της οποίας ο διευθυντής συνελήφθη.
Θυμήθηκα λοιπόν ότι ο "υπερασπιστής της ελευθερίας του Τύπου και της Δημοκρατίας" τη νύχτα του Σάββατο 4 Ιουλίου 2015, παραμονή του δημοψηφίσματος, ζητούσε , με δημόσιες δηλώσεις και επίσκεψη - μετά φωτογράφων- στην εισαγγελία Ηρακλείου, την επ' αυτοφώρω σύλληψή μου επειδή το Candianews είχε αποκαλύψει ότι παράγοντας του ναι είχε μεταφέρει με κλειστές τράπεζες 1 εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό. 
Χωρίς αναφορά ονόματος, ο ίδιος δήλωνε θιγμένος για λογαριασμό των παραγόντων του "ναι" και δήλωνε ότι η αποκάλυψη τον αφορούσε! Και με αυτή τη "συμπερασματική σκέψη", ζήτησε τη σύλληψή μου!
Την ίδια νύχτα προς το ξημέρωμα της ημέρα του δημοψηφίσματος η Ασφάλεια με έψαχνε στο Ηράκλειο (ξυπνώντας μεσάνυχτα ακόμα και τους ηλικιωμένους γονείς μου) σα να ήμουν κάποιος ποινικός, επειδή το ήθελε ο κ. Αυγενάκης. Τότε δεν θυμόταν την ελευθερία του Τύπου, τη Δημοκρατία και τα άλλα γλυκανάλατα που συμπεριέλαβε στην παραπάνω δήλωση.
Την επομένη μέρα, με άλλη δήλωσή του, "έλουζε" με διάφορα ακόμα και τους νομικούς που ήλθαν στην εισαγγελία για νομική συμπαράστασή μου ή τους πολιτικούς που ήλθαν στο δικαστήριο! Τέτοια προσήλωση στη Δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου...
Θυμήθηκα ότι για την ίδια υπόθεση με κατήγγειλε στην Ένωση Συντακτών προκειμένου να διαγραφώ και να χάσω τη δημοσιογραφική ιδιότητα.
Θυμήθηκα ότι... δημιούργησε μηχανισμό παρακολούθησης των σελίδων στο facebook κι έστελνε εμμέσως απειλητικά μηνύματα σε όποιον τόλμησε να σχολιάσει την υπόθεση και, στη συνέχεια, έκανε μηνύσεις ακόμα και σε αναγνώστες του Candianews!
Θυμήθηκα ότι για την υπόθεση αυτή μού έκανε αγωγή (η απόφαση αναμένεται), ζητώντας, εκτός από χρηματική αποζημίωση, τη φυλάκισή μου για ένα χρόνο.
Ανάμεσα στα όσα υποστηρίζει για να αποδείξει ότι τον συκοφάντησα είναι ότι χρησιμοποίησα... με νόημα το όνομα "Λευτέρης" απαντώντας σε σχόλιο στο facebook. Ο χρήστης στον οποίο βεβαίως απαντούσα λέγεται Λευτέρης, αλλά προφανώς έπρεπε να τον πω... Αγησίλαο για να μην συμπεριληφθεί η προσφώνηση στην αγωγή!

Θυμήθηκα ότι το 2015, πριν από αυτή την υπόθεση, μου έκανε άλλη αγωγή συγκεντρώνοντας σε αυτές όποια κριτική τού είχα κάνει. Για παράδειγμα, επειδή με σχόλιο είχα θέσει το θέμα του περίφημου "Διεθνούς Χωριού Κρητικής Νεολαίας", μια "φούσκα" που μας ταλαιπώρησε για χρόνια τη δεκαετία του 2000 κι είναι άγνωστο πόσα χρήματα σπαταλήθηκαν. Πρωταγωνιστής, ως πρόεδρος της "Παγκόσμιας Κρητικής Νεολαίας" ο ίδιος. Τόλμησα να ρωτήσω αν κάποιος κάποτε πρέπει να δώσει λογαριασμό στην τοπική κοινωνία, και ο σημερινός "υπερασπιστής" της ελευθερίας του Τύπου, έκανε αγωγή μόνο και μόνο για την αναφορά! Θέλει 100.000 ευρώ και άλλο ένα χρόνο φυλάκιση για μένα!


Γιατί; Επειδή, γράφει στην αγωγή, αυτή ήταν "η κορωνίδα της αήθους επίθεσης εναντίον του"!
(δείτε: Παράνομη η κριτική!- Ο κ. Αυγενάκης ζητά τη φυλάκισή μας για 1 χρόνο και 100.000 ευρώ, επειδή τολμούμε την κριτική!)
Τότε δεν ήξερε την έννοια της "ελευθερίας του Τύπου". Το απλό ερώτημα "θα μας δώσει κανείς λογαριασμό για όλα αυτά;" είναι κατά τον ίδιο "αήθης επίθεση" που πρέπει να τιμωρηθεί με 100.000 ευρώ και ένα χρόνο φυλακή!
Τόσο απλά και "δημοκρατικά"...
Όλα αυτά λοιπόν - που δεν είναι τα μόνα καθώς υπάρχουν ακόμα μηνύσεις και άλλες δικαστικές προσφυγές με τις οποίες ο συγκεκριμένος βουλευτής προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να ποινικοποιήσει την κριτική- τα θυμήθηκα διαβάζοντας τη δήλωση "ευαισθησίας" για την "ελευθερία του Τύπου" και τη "Δημοκρατία"...
Και για να θυμηθούμε τη ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου (παππού) η οποία μάλλον αρέσει στον κ. Αυγενάκη, καθώς συχνά - πυκνά τη χρησιμοποιεί σε δηλώσεις του:
-Ποιός το είπε αυτό;
-Εγώ!…
-Α, εσείς; Ε, τότε δεν πειράζει!

Candiot
ΥΓ: Δείτε την υποκριτική και λαϊκίστική δήλωσή του, όπως υπάρχει στη σελίδα των "Παραπολιτικών"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου