Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Νίκος Μωραΐτης: ΝουΔου, όπως Νέοι Δούλοι


 

 


Με τη στάση της κατά την ψηφοφορία για το επίδομα, η Νέα Δημοκρατία έβαλε την ταφόπλακα πάνω από τον λάκκο της. Τελείωσε ως φορέας που διεκδικεί την εξουσία. Ποιος πολίτης (πλην διαπλεκόμενων) θα πάει να ψηφίσει ένα εθελόδουλο κόμμα που διαφημίζει την εθελοδουλία του;
του Νίκου Μωραΐτη

Μου ήταν πολύ δύσκολο να γράψω αυτές τις μέρες.
Γιατί εγώ γράφω στο altsantiri όταν με πνίγει το άδικο, όχι όταν πνίγομαι από τα γέλια.
Πώς να ξεπεράσεις την πραγματικότητα; Τι να γράψεις όταν ένα κόμμα υπερβαίνει τον εαυτό του; Δεν ξέρω τι να γράψω στα ΝουΔου, ούτε στον αρχηγό τους.
Καταρχάς, δεν ξέρω καλά καλά ποιος είναι ο αρχηγός τους πια. Καλά, δεν είμαι αφελής να έχω την αυταπάτη ότι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εννοώ αυτόν που είναι πίσω από τη νεοφιλελέ καρικατούρα, έχω όμως βαθιά… τριχαστεί ανάμεσα στον Σόιμπλε, το ΔΝΤ και τον Χριστοφοράκο. Εκτός αν ο καθένας τους ηγείται άλλου τομέα του κόμματος.
Ξέρω πολύ καλά πώς είναι να είσαι Αριστερός, να ονειρεύεσαι κοινωνική δικαιοσύνη, να έρχεσαι στην εξουσία και να βρίσκεσαι δεμένος χειροπόδαρα, ώστε τελικά να μην μπορείς να εφαρμόσεις την πολιτική σου αλλά μόνο ψήγματα αυτής.
Αυτο που δεν ξέρω είναι πώς είναι να είσαι ψηφοφόρος της ΝΔ του Καραμανλή (του παλαιού ή του νέου), να πιστεύεις στο μεσαίο χώρο, να αντιπαθείς τις ακρότητες και να βλέπεις το κόμμα σου κατειλημμένο από τους γύπες του Μητσοτάκη και τα φασιστοειδή του Άδωνι.
Πώς είναι άραγε να ακούς τον ακροδεξιό αντιπρόεδρο του κόμματός σου να παραδέχεται ότι οι βουλευτές του ήταν έτοιμοι να ψηφίσουν ΝΑΙ στο επίδομα, αλλά επικοινώνησε ο αρχηγός του υποκαταστήματος με τα κεντρικά στο EUROGROUP και έτσι το ΝΑΙ έγινε ΠΑΡΩΝ δηλαδή ΑΠΩΝ δηλαδή ΣΟΪΜΠΛΕ;
Πώς είναι να ακούς τον άλλο αντιπρόεδρο, το νεοφιλελεύθερο, να ζητάει από το βήμα της βουλής να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και… να το ψηφίσουμε όλοι μαζί όταν εγκριθεί από τους δανειστές κατά το Πάσχα;
Κράτος το οποίο δεν επιτρέπεται να αποφασίσει μόνο του αν θα δώσει ένα επίδομα 300-500 ευρώ στο πλέον χειμαζόμενο κομμάτι του πληθυσμού του, είναι κράτος υποτελές.
Με τη στάση της κατά την ψηφοφορία για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, η Νέα Δημοκρατία έβαλε την ταφόπλακα πάνω από τον λάκκο που έσκαβε εδώ και χρόνια. Τελείωσε ως κόμμα, ως οντότητα, ως φορέας που διεκδικεί την εξουσία. Ποιος πολίτης (πλην διαπλεκόμενων) θα πάει να ψηφίσει ένα εθελόδουλο κόμμα που διαφημίζει την εθελοδουλία του;
Η Νέα Δημοκρατία έχει μεταλλαχθεί σε ένα κόμμα με άλλο περιεχόμενο, άλλη ιδεολογία, άλλη επωνυμία αλλά τα ίδια αρχικά. Όπου πίσω από το ΝουΔου κρύβεται πλέον το καινούργιο της όνομα: Νέοι Δούλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου