Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Σταύρος Ψυχάρης είναι αθώος (και ο γιος του είναι υπέροχος)






























Πριν αναφέρω οτιδήποτε, καλό θα είναι να ξαναδώ αυτό το βίντεο.


Στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ο γιος του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, με εμφανή αφέλεια, παραδέχτηκε ότι έλαβε δάνειο 15 εκατ. ευρώ με «αέρα».
Παραδέχτηκε επίσης δια της σιωπής του ότι ο Σταύρος Ψυχάρης κατάφερε να πείσει τις τράπεζες να παρακάμψουν τους τραπεζικούς κανονισμούς και να του δανείσουν μερικά ακόμη εκατομμύρια για να αγοράσει τις μετοχές του ΔΟΛ μέσω άλλης εταιρείας του, να συγχωνεύσει τις δύο επιχειρήσεις με νέο δάνειο, και μετά η ενιαία εταιρεία (ο ΔΟΛ) να χρωστά τα λεφτά που ο ιδιοκτήτης της δανείστηκε για να την αγοράσει.
Για μένα ο Σταύρος Ψυχάρης είναι εντελώς αθώος για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Δεν είναι απλώς αθώος, αλλά ίσως είναι και μάγκας. Ένοχος για αυτά τα δανεικά είναι ο τραπεζίτης που του τα έδωσε. Και μάλιστα όχι κανένας υπάλληλος υποκαταστήματος, γιατί αυτοί δεν μοιράζουν εκατομμύρια σε κανέναν, αλλά ο πολύ υψηλά ιστάμενος που ενέκρινε τα δάνεια.
Εάν δεν δούμε τη δικαιοσύνη να επεμβαίνει για όλα όσα ακούμε, τότε είναι κι εκείνη το ίδιο ένοχη.
Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.
Άλλωστε, έξι χρόνια μετά τη χρεοκοπία της χώρας κουραστήκαμε να βλέπουμε τραπεζίτες να περνούν το κατώφλι της για να εξηγήσουν με ποιον τρόπο δάνειζαν τους φίλους τους τα λεφτά του Δημοσίου με «αέρα». Γιατί μιλάμε για πάρα πολλά δισεκατομμύρια.
Δικά μας λεφτά.
Τουλάχιστον μέχρι να μας τα πάρει το κράτος για να τα μοιράσει στις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου