Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Απόλυτη επιτυχία για το Μαξίμου – Πώς θα αντιδράσει ο Καμμένος για Καλογρίτσα;












 
 
 
 
 






 Τι θα κάνουν Χατζηνικολάου, Ζαχαρέα, Μενεγάκη, Σρόιτερ…

Κάθε λόγο έχουν να πανηγυρίζουν στο Μαξίμου μετά το τέλος της διαδικασίας για τις άδειες. Σε επίπεδο πολιτικής και επικοινωνίας η κυβέρνηση πέτυχε όλους τους στόχους της, αφού παρά τα πολλά εμπόδια κατάφερε να προχωρήσει σε μια κεντρική δέσμευση της από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία πριν από ενάμιση χρόνο. 

Εκανε το διαγωνισμό και μάλιστα υπέβαλε σε πολύ μεγάλη δοκιμασία τους υπάρχοντες και επίδοξους καναλάρχες γεγονός που μπορεί σε ανθρώπινο επίπεδο να προκαλεί ενστάσεις, αλλά η κυβέρνηση θεωρεί ότι σε επίπεδο συμβολισμού θα έχει κέρδη.

Τέλος αναμφισβήτητα η επιτυχία του διαγωνισμού είναι εκπληκτική αν αναλογιστούμε ότι το ύψος του τιμήματος έφθασε περίπου στο ποσό εκείνο που έχει αρχικά εγγράψει στα προυπολογισθέντα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν πρωτοβγήκε και τότε όλοι έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται και ότι είναι τρελά νούμερα. 

Μέχρι και χθες το βράδυ στα πάνελ ειρωνεύονταν την κυβέρνηση για τους στόχους που είχε θέσει σε οικονομικό επίπεδο για αυτή τη διαδικασία.
Επίσης η κυβέρνηση έχει να περηφανεύεται για τη στεγανότητα της διαδικασίας αφού όπως αποδείχτηκε τίποτε απολύτως δεν διέρρευσε παρά το τριήμερο της διαδικασίας και οι φήμες όλες αυτές τις ημέρες αποδείχτηκαν μούφα. 

Ολη η Ελλάδα πίστευε ότι ο Μαρινάκης πήρε εύκολα και γρήγορα την πρώτη άδεια και αμέσως μετά ακολούθησε ο Σαββίδης. Τελικά ο Σαββίδης δεν πήρε τίποτε και ο Μαρινάκης έδωσε τα ρέστα του για να πάρει την τελευταία. Τέλος άδεια πήρε και ο αποκαλούμενος ως εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ Καλογρίτσας.

Βέβαια τώρα το Μαξίμου έχει να περιμένει δύο πράγματα για να χαμογελάσουν δημοσίως για ό,τι έγινε. Πρώτον την απόφαση του ΣτΕ και δεύτερον την αντίδραση του Πάνου Καμμένου στην απόκτηση άδειας από τον Καλογρίτσα για τον οποίο είχε εκφράσει δημοσίως την αντίθεση του στην παρουσία του στο διαγωνισμό.

 Έκπληξη πρώτου μεγέθους φυσικά η υποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από την τηλεόραση αν τελικά η διαδικασία ολοκληρωθεί και με την απόφαση του ΣτΕ όταν μέχρι σήμερα είχε παρουσία με δύο μεγάλα κανάλια στη χώρα. Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στο πώς θα εκμπέψουν οι δύο νέοι καναλάρχες.

 Αν δηλαδή θα στήσουν δικά τους νέα κανάλια ή αν θα προχωρήσουν σε κάποιου είδους συνέργεια με κάποια κανάλια από εκείνα που δεν πήραν και τι θα κάνουν τώρα οι καναλάρχες που δεν πήραν άδεια. Θα περιμένουν να δουν αν θα βγουν θεματικές; 

Με το ύψος των προσφορών που έδωσαν αυτοί που πήραν λογικά δεν μπορεί να δοθούν θεματικές αφού αν δοθούν θεματικές η μικρή έτσι και αλλιώς διαφημιστική πίτα θα μικρύνει και άλλο για αυτούς και θα υπάρξει πρόβλημα βιωσιμότητας με το καλημέρα.

Κάποιοι έδωσαν άνω των 70 εκ. ευρώ για την άδεια, ενώ οι δύο καινούργιοι πρέπει να δώσουν και αρκετά λεφτά τώρα για να φτιάξουν κανάλι ή για να συνεργαστούν με κάποιο από εκείνα που δεν πήραν. Θα είναι εύλογο να πουν στην κυβέρνηση να μην δώσει καμία άλλη άδεια.
Έτσι λοιπόν ενδιαφέρον θα έχει το τι θα κάνουν προβεβλημένα στελέχη της ελληνικής τηλεόρασης που φαίνεται προς το παρόν ότι μένουν χωρίς τηλεοπτική στέγη όπως βέβαια εκείνα του Mega, αλλά και ο Νίκος Χατζηνικολάου, η Μάρα Ζαχαρέα, ο Αντώνης Σρόιτερ, η Ελένη Μενεγάκη και όλοι φυσικά οι συνεργάτες του Star και του Alpha. 

Τι θα γίνει επίσης με το πλήθος των σήριαλ, τηλεπαιχνιδιών κλπ που έχουν ανακοινωθεί ότι θα γίνουν στα δύο αυτά κανάλια; Θα μετακομίσουν στα καινούργια; Φυσικά θα πρέπει να δούμε τι θα απογίνουν και οι εργαζόμενοι στα κανάλια που δεν πήραν άδεια που είναι μείζον ζήτημα.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΣΚΑΤΙΑΝΑ LIVE ???
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΑΠΑΡΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.........
    ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ Ε CHANEL
    ΚΛΑΙΩ!!!ΚΛΑΨ...ΚΛΑΨ....ΚΛΑΨΨΨ
    ΕΛΑ ΒΡΕ ΚΟΥΛΗ ΝΑ ΤΑ ΑΛΑΞΕΙΣ ΟΛΑ
    ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑΣΟΥ...

    ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ ΣΑΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
    Η ΝΤΟΡΑ
    Ο ΒΟΡΙΔΗΣ
    Η ΒΟΥΛΤΕΨΗ
    Ο ΑΔΩΝΗΣ
    Ο ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
    Ο ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΤΗΣ ΣΙΑΣ

    ΥΓ ΕΑΝ ΔΩ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΠΟΡΔΗΠΟΥΡΓΟ
    ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΘΑΝΩ
    ΚΛΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΠΡΟΛΑΟ
    ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή