Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Αίγινα: Ποτέ μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία

 



 




















 









 





















της Έλενας Καραμαγκάλη
Χρήστης  του Facebook πετάει λάσπη, λίγες ώρες μετά το δυστύχημα της Αίγινας, ισχυρίζεται ότι στο ταχύπλοο που εμβόλισε τουριστικό σκάφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ τους κι ένα 5χρονο παιδί, επέβαινε πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια επανέρχεται ισχυριζόμενος ότι Φλαμπουράρης και Σταθάκης ήταν στην παρέα του χειριστή του ταχύπλοου.

 
Η αφήγηση αυτή βολεύει πολύ. Αμέσως την υιοθετούν χαρακτηριστικά accounts του Twitter γνωστά για την αγαστή συνεργασία τους με τον Γιώργο Μουρούτη και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Sites αναπαράγουν τις αναρτήσεις με τίτλους που σίγουρα θα φέρουν κλίκ στην ιστοσελίδα και η συνωμοσιολογία συνεχίζεται.







Τη σκυτάλη παίρνουν γνωστοί και μη εξαιρετέοι δημοσιογράφοι όπως οι Άρης Πορτοσάλτε και Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, γνωστοί και οι δύο για την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητά τους




Το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ βγάζουν ανακοινώσεις, το μεν ΠΑΣΟΚ υπονοώντας ότι ο Δρίτσας είχε λόγο να βιαστεί να προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με την ταυτότητα των επιβαινόντων, το δε ΠΟΤΑΜΙ ζητώντας την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών όσων προσώπων δηλώνουν ότι ήταν πάνω στο σκάφος και βεβαίως του 77χρονου που δηλώνει ότι ήταν ο χειριστής.
Έτσι γίνεται η πολιτική στη χώρα μας.
Τι σημασία έχει που ο Φλαμπουράρης ήταν στο σπίτι του στην Αίγινα με την οικογένειά του την ώρα του δυστυχήματος
Τι σημασία έχει που τον ειδοποίησε στη συνέχεια ο Θ. Δρίτσας να σπεύσει ως υπουργός της κυβέρνησης, ως όφειλε, στο σημείο της τραγωδίας; 
Τι σημασία έχει που ο Γιώργος Σταθάκης βρισκόταν στα Χανιά κι έχει να πατήσει το πόδι του στο νησί εδώ και μήνες; 
Τι σημασία έχει που ο Αλέκος Φλαμπουράρης γνωρίζει τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο μόνο εξ’όψεως;
 Καμία.
Ποτέ μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία. Με δύο τηλεφωνήματα οι αγαπητοί συνάδελφοι, ρεπορτάζ λέγεται, θα ήξεραν την αλήθεια.
Δεν είναι όμως αυτός ο στόχος. Στόχος είναι η καπήλευση μιας τραγωδίας, στόχος είναι η εξυπηρέτηση αντιπολιτευτικών σκοπιμοτήτων, στόχος είναι να «καβαλήσουν» το κύμα της επικαιρότητας για να καταφέρουν «πλήγμα στην κυβέρνηση».
 Πετούν λάσπη και μετά μιλάνε για «στοχοποίηση». 
Αλήθεια, αυτό που κάνουν εκείνοι πως λέγεται;

Την απάντηση θα την δώσει ο κόσμος. 
Αυτός που τους έχει ήδη απορρίψει για τα συνειδητά ψέματά τους, για την διαστρέβλωση της αλήθειας, για τον σφιχτό εναγκαλισμό τους με την εξουσία και την διαπλοκή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου