Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Το BANKING NEWS οδύρεται:Κυνηγάτε άσπιλους επιχειρηματίες άπλυτοι ΣυριζαίοιΤο βρώμικο παιχνίδι - Κατασχέσεις λογαριασμών, διώξεις επιχειρηματιών κατά παραγγελία και η Siemens ως άλλοθι


Πάνω σε ψευδεπίγραφα σενάρια κάθαρσης ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το τελευταίο του πολιτικό χαρτί.
Το έσχατο διάστημα λαμβάνουν χώρα επικίνδυνες εξελίξεις με επίκεντρο την δικαιοσύνη που λειτουργεί θεωρητικά ως ο αυτόνομος μηχανισμός κάθαρσης αλλά όλες οι κινήσεις των εισαγγελέων και δικαστικών λειτουργών προσομοιάζουν και προϊδεάζουν ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη αποστολή. 


Ο Ανδρέας Βγενόπουλος στοχοποιείται, ενοχοποιείται και πριν υπάρξει οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση του δεσμεύουν λογαρισμούς του.

(Άραγε πόσα χρήματα βρήκαν σε αυτούς τους λογαρισμούς;)
Είναι πρώτη φορά που για φερόμενα ή δήθεν αδικήματα πριν 6 ή 8 χρόνων δεσμεύονται λογαριασμοί χωρίς να υπάρχει καταδικαστική απόφαση. 
Αυτή η παρανομία δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών...εξετάζεται και από σοβαρότερα δικαστικά συστήματα εκτός χώρας....

Ο Βγενόπουλος είχε δείξει στην κυβέρνηση ότι δεν θα τους κάνει τα χατίρια, δεν θα παίξει τα παιχνίδια τους, ευθέως κατηγόρησε μέλη της κυβέρνησης για παρεμβάσεις εξωθεσμικές στην δικαιοσύνη και στο τέλος….δέχεται μια ανοίκεια επίθεση από την δικαιοσύνη κατ εντολή. 

Ο Αλαφούζος του ΣΚΑΙ ενώ διεκδικεί τηλεοπτική άδεια, ξαφνικά για πολλά χρόνια πριν η δικαιοσύνη ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει 50 εκατ ευρώ. 
Όλα αυτά ξαφνικά. 

Πολλοί συνδέουν την σκληρή κόντρα Αλαφούζου με Μαρινάκη ως την αιτία αυτής της ξαφνικής αποκάλυψης για τα 50 εκατ του Αλαφούζου, όμως υπάρχουν βαθύτερα αίτια. 
Την ίδια ώρα η δικαιοσύνη κάνει τα στραβά μάτια 
1)Για επιχειρηματία, εφοπλιστή και μέτοχο μέσων ενημέρωσης ο οποίος λειτουργεί με όρους υποκόσμου. 
2)Η δικαιοσύνη κωφεύει στις καταγγελίες ότι άλλος επιχειρηματίας διεκδικεί τηλεοπτική άδεια ενώ έχει πάρει εγγυητική επιστολή όχι με cash collaterals αλλά κάνοντας χρήση…δάνειο. 
Όλα αυτά έχουν ένα στόχο.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την δικαιοσύνη η οποία δεν προωθεί την διαφάνεια αλλά παίζει επαίσχυντα πολιτικά παιχνίδια.
Η περίπτωση Βγενόπουλου είναι ενδεικτική του σχεδίου εξόντωσης του. 
Η Ελλάδα συνεργάζεται με την Κύπρο – που πρακτικά δεν έχει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο – κατά του Βγενόπουλου. 
Βγάζουν από το αρχείο υπόθεση του Βγενόπουλου χωρίς να προσκομίζουν νέα στοιχεία. 
Η δικαιοσύνη σε διατεταγμένη αποστολή, παίζει στα όρια της νομιμότητας, ακολουθώντας πρακτικές όχι κάθαρσης αλλά στοχοποίησης και συκοφάντησης προκαθορισμένων ενόχων. 
Που στην ιστορία χωρίς καταδικαστική απόφαση δεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί και χωρίς μάλιστα να υπάρχουν στοιχεία αλλά ενδείξεις;
Τον στόχο όμως τον πέτυχαν. 
Είπαν δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Βγενόπουλου και τώρα δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί Αλαφούζου. 
Ο στόχος ήταν ο διασυρμός και όχι η ουσία.
Ο πολίτης ακούει ότι δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί επιχειρηματιών άρα είναι ένοχοι, απατεώνες και καλά τους έκαναν....
Το παραμορφωμένο μήνυμα που χλευάζει την λογική και κατασκευάζει τον ένοχο είναι το τέλειο μέσο για να συκοφαντηθούν....οι επιχειρηματίες. 
Δεν θα προδικάσουμε και δεν θα αθωώσουμε κανένα αλλά το όλο σκηνικό κάθαρσης είναι γελοίο, είναι φαρσοκωμωδία είναι ένα σχέδιο καρικατούρα. 
1)Σκέφθηκε κανείς ότι οι επιχειρηματίες πριν 3 ή 5 χρόνια μπορεί να έχουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό; 
2)Μα τόσο αφελείς είναι οι επιχειρηματίες που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν πολλά εκατομμύρια και ξαφνικά ένα σαΐνι δικαστής τα βρίσκει όλα με την μια; 
3)Κατηγόρησαν τον Βγενόπουλο ότι μέσω του Ζολώτα ενός εφοπλιστή που είχε λάβει δάνεια από την Marfin δωροδόκησαν τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου 2 χρόνια μετά την αποχώρηση του από την Κεντρική Τράπεζα. 
Μάλιστα βρήκαν 1 εκατ ευρώ στον λογαριασμό του πρώην κεντρικού τραπεζίτη. 
Με τέτοιες ανοησίες επιχειρούν να στήσουν κατηγορητήριο, να ενοχοποιήσουν τον Βγενόπουλο και στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ να πει στην κοινωνία τα έβαλα με όλους με την διαπλοκή.
Ένας δεν σκέφθηκε, 1 εκατ έδωσε ο Βγενόπουλος σε λογαριασμό ενός κεντρικού τραπεζίτη δύο χρόνια μετά την αποχώρηση του;
Υπάρχει στην Κύπρο όχι 3 ή 4 αλλά 1 στοιχείο που να δένει την υπόθεση; 
Η κυπριακή δικαιοσύνη και η ελληνική δικαιοσύνη ξέρουν την απάντηση προφανώς και είναι ένας λόγος παραπάνω που αποδοκιμάζονται ως θεσμοί γιατί δεν προάγουν την απονομή δικαιοσύνης αλλά προάγουν τα πολιτικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ. 
Όποιος προσπαθήσει να στηρίξει επιχειρήματα πάνω σε ένα τέτοιο σενάριο συνωμοσίας θα γελοιοποιηθεί. 
Όμως με ένα τέτοιο σενάριο η Κύπρος εμφανίστηκε ότι διαθέτει νέα στοιχεία – δεν υπάρχει κανένα νέο στοιχείο – και η ελληνική δικαιοσύνη έσπευσε να βγάλει την υπόθεση Βγενόπουλου από το αρχείο. 
Όλοι έχουν καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με όχημα μηχανισμούς στην δικαιοσύνη προσπαθεί να χτυπήσει τον Βγενόπουλο. 
Στην περίπτωση Βγενόπουλου το μόνο πράγμα που μπορεί να προστεθεί είναι ότι τα καλύτερα έπονται…που θα διασύρουν πολλούς και θα καταδείξουν την μίζερη πλεκτάνη τους. 
Υπομονή 4 εβδομάδες. 
4)Η περίπτωση Αλαφούζου είναι επίσης αξιοπερίεργη. 
Ένας επιχειρηματίας με διεθνείς δραστηριότητες λόγω της ναυτιλίας ξαφνικά δεν μπορεί να δικαιολογήσει 50 εκατ μάλλον είναι αστειότητες. 
Όμως ο δικαστής το ανακάλυψε και αμέσως επιχείρησε να δεσμεύσει τους λογαρισμούς του Αλαφούζου ενός επιχειρηματία που έχει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στο εξωτερικό. 
Επίσης ως συνήθως οι δεσμεύσεις περιουσίας προαναγγέλλονται και όλες τυχαίως πάντα από φιλικά προσκείμενα μέσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι έχει στηθεί ένα γελοίο σχέδιο ενοχοποίησης επιχειρηματιών για να εμφανιστεί η κυβέρνηση ότι τα βάζει με τους ολιγάρχες ενώ ταυτόχρονα και κάποιοι φίλα προσκείμενοι επιχειρηματίες….αισθάνονται ικανοποίηση για την ενοχοποίηση των επιχειρηματικών τους αντιπάλων. 
Το παιχνίδι είναι πολύ βρώμικο έως ατιμωτικά βρώμικο για να είναι αληθινό. 

Και ενώ η «κάθαρση» στην Ελλάδα συνεχίζεται, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που επιδεικνύει πυγμή και τόλμη, που ποτέ δεν προβαίνει σε κυβιστήσεις, κοινώς κωλοτούμπες ο Άρειος Πάγος άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά τριών εισαγγελέων για την υπόθεση Siemens
Συγκεκριμένα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου, του εισαγγελέα Εφετών Γεώργιου Γεράκη και της εισαγγελέως Εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου.
Η υπόθεση των μαύρων Ταμείων της Siemens αποτελεί υποκριτικό άλλοθι για την κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που είπε σε όλα ναι στην Γερμανία και αποδέχθηκε ολοκληρωτικά το τρίτο μνημόνιο επαναφέρει στο προσκήνιο την Siemens με στόχο πολιτικές εντυπώσεις. 

Το επαίσχυντο σκηνικό όμως είναι βολικό και μπορεί ορισμένοι πολίτες να πιστέψουν το εξής…
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να απέτυχε στα οικονομικά αλλά τα βάζει με το κεφάλαιο, του ολιγάρχες…
Πάνω σε ψευδεπίγραφα σενάρια κάθαρσης ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το τελευταίο του πολιτικό χαρτί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου