Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Η υπόθεση της φοροδιαφυγής Αλαφούζου ''κόλλησε" στην κυρία Χουντάλα


Εδώ και αρκετό καιρό η στήλη σας έχει αποκαλύψει ότι το αφεντικό του ΣΚΑΙ Γιάννης Αλαφούζος, μετά από επώνυμη καταγγελία και κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας ελέγχεται από τις αρχές αν υποπέσει στα αδικήματα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της φοροδιαφυγής.
 Για το θέμα ρωτήθηκε ευθέως κατά την διάρκεια της παρουσίας του, στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα δάνεια που δόθηκαν από τις τράπεζες και κόμματα και ΜΜΕ. Παρά το γεγονός ότι τόσο η οικονομική αστυνομία, όσο και κλιμάκια του ΣΔΟΕ, έχουν διενεργήσει ελέγχους στα λογιστήρια του Αλαφούζου, ο ίδιος έκανε σαν να αιφνιδιάζεται. 

Την ίδια ώρα όμως, που έκανε ότι δεν γνώριζε, τα Μέσα του Ομίλου του, στοχοποιούσαν το πρόσωπο που τόλμησε να καταγγείλει συγκεκριμένα πράγματα σε σχέση με τα οικονομικά του ΣΚΑΙ. Και, ενώ όλοι ανέμεναν ότι η έρευνα θα κινούνταν με γρήγορους ρυθμούς ενόψει και του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη, δείχνει να «καθυστερεί» προφανώς φοβούμενη, τις επιθέσεις από τα Μέσα του Γιάννη Αλαφούζου. 

Στο προηγούμενο φύλλο γράφαμε ότι ο προϊστάμενος των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτης Αθανασίου, είναι εκτεθειμένος, αφού πέραν της ολιγωρίας που επιδεικνύει, έχει να αντιμετωπίσει και μια περιρρεουσα φημολογία, που τον θέλει να μην τολμά εξαιτίας των Παναθηναϊκών του καταβολών. 

Κάποιοι, μάλιστα, αναφέρουν ότι αντίστοιχη καθυστέρηση υπήρξε από την πλευράς των οικονομικών εισαγγελέων και στην έρευνα για την καραμπινάτη φοροδιαφυγή στην οποία υπέπιπτε η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» του Γιάννη Αλαφούζου. 


Το δεδομένο που υπάρχει και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, είναι ότι κάποιοι προσπαθούν τεχνηέντως να καθυστερήσουν το πόρισμα που αφορά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στα λογιστήρια των επιχειρήσεων του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ. Όπως, προκύπτει από το ρεπορτάζ, εκτός από την ολιγωρία (σ.σ. κάποιοι λένε και φόβο) που επιδεικνύει ο καλός εισαγγελικός λειτουργός Παναγιώτης Αθανασίου, στην συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι υπάρχει ακόμη ένα πρόσωπο που λειτουργεί προς την κατεύθυνση των… καθυστερήσεων. Πρόκειται για την κυρία Γεωργία Χουντάλα, του κλάδου ΔΕ Εφοριακών του Υπουργείου Οικονομικών, που υπηρετεί στο Γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ως τακτικό μέλος. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στην (μικρή) πιάτσα, η εν λόγω υπάλληλος καθυστερεί τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, εκθέτοντας πέραν από τον εαυτό της, και τον προϊστάμενό της, Παναγιώτη Αθανασίου. Επειδή, είναι καλές οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις Παπαγγελόπουλου, περί πραξικοπημάτων, μήπως θα πρέπει να αποδείξει ότι όταν ελέγχεται ο Αλαφούζος, τα πραξικοπήματα δεν είναι επαναλαμβανόμενα;

 Κι’ αν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, έχει δυσκολία να ζητήσει από τον κ. Αθανασίου, να δώσει τέλος στην προσπάθεια της επιχειρούμενης συγκάλυψης της καραμπινάτης υπόθεσης ξεπλύματος μαύρου χρήματος του Αλαφούζου, περιμένουμε μήπως ο αριστερός Νίκος Παρασκευόπουλος και ο λαλίστατος Τρύφων Αλεξιάδης, αντιδράσουν προκειμένου από τα λόγια να περάσουμε στις πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου