Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Η δημοσιογραφία του συρταριού και των αγκυλώσεων











 






Ο ΔΟΛ ζει σε άλλον αιώνα· στον Πήγασο η Δημοσιογραφία «πυροβολείται» αλλά συνεχίζει να μένει όρθια... 

  
Μπορεί ο Μπόμπολας να έχει τους δημοσιογράφους του στο «περίμενε» με τις καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών (και αυτό είναι «πυροβολισμός» στη διάθεση κάθε εργαζόμενου), αλλά στη Μεταμόρφωση του Χαλανδρίου η Δημοσιογραφία ακόμα κινείται. Αντίθετα με το Συγκρότημα στη Μιχαλακοπούλου που υπνώττει και κάποιες φορές μισοξυπνάει, ανοίγει το ένα μάτι, κοιτάει στο παράθυρο τι καιρό κάνει,
 αλλάζει πλευρό και ξανακοιμάται.


Τα «Νέα Σαββατοκύριακο» (τουλάχιστον στην έκδοση που βλέπω στις αναρτήσεις των σάιτ).. είναι σήμερα σαν να ζουν σε άλλη εποχή, σε άλλον αιώνα, σε μια άλλη υπαρξιακή κατάσταση! 

Η βραδιά της Παρασκευής προς το Σάββατο ήταν πολύ δύσκολη για την κυρία Δημοσιογραφία – ακόμα και για την αθλητική που θέλει να μη ζει στον δικό της ξεχωριστό κόσμο, αλλά να βρίσκεται μέσα στην πραγματική ζωή της καθημερινότητας και να την καταγράφει. 

Όπως έκαναν όλη τη νύχτα τα (σοβαρά μόνο) αθλητικά σάιτ ή όπως έγινε με τις αθλητικές εφημερίδες που προσπάθησαν να καλύψουν στο μέτρο του δυνατού τα δραματικά γεγονότα στην Τουρκία. Και όπως δεν έκαναν τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια. Και, ακόμα, όπως δεν έκανε η ναυαρχίδα του Συγκροτήματος, τα «Νέα». 

Αντίθετα με ό,τι έγινε στο «Έθνος» οι δημοσιογράφοι του για μια ακόμα φορά έδειξαν (όπως και για τα γεγονότα στη Γαλλία) ότι μπορεί να είναι απλήρωτοι, και να περνούν επαγγελματική δοκιμασία, αλλά παραμένουν επαγγελματίες της Ενημέρωσης με την παλιά καλή έννοια που είχε ο όρος «επαγγελματίας δημοσιογράφος».

Κατά τα άλλα, οι χθεσινές εξελίξεις έδειξαν για μια ακόμα φορά πόσο άνιση είναι η μάχη ανάμεσα στη δημοσιογραφία του χαρτού και στην ηλεκτρονική

Γιατί οι πιο πολλές εφημερίδες παρακολούθησαν την επικαιρότητα όσο μπορούσαν κόντρα στις πιέσεις του χρόνου και των πιεστηρίων («στείλτε σελίδες, δεν θα προλάβουμε»), αλλά δεν μπόρεσαν λόγω της ρευστότητας των γεγονότων να δώσουν κάτι παραπάνω από γενικόλογους τίτλους που προσπαθούσαν να αποφύγουν την γκάφα από τις εξελίξεις. 

Τίτλοι του είδους «Η Τουρκία σε χάος» («Δημοκρατία»),
 «Νύχτα χάους στην Τουρκία («Καθημερινή»), 
«Ηφαίστειο η Τουρκία» («Ελεύθερος Τύπος») κ.λπ., 
όταν το «Έθνος» έβγαινε με μια εντυπωσιακή φωτογραφία πολιτών πάνω σε τεθωρακισμένο και με τίτλο «Ο ΛΑΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΑ ΤΑΝΚΣ». 

Από την άλλη πλευρά τα σκουριασμένα «Νέα» του Ψυχάρη συνέχισαν τη λυσσαλέα αντιπολίτευση στον Τσίπρα και δεν μιλούσαν για το χάος στην Τουρκία, αλλά για τη χαοτική διαφορά του Κυριάκου από τον Τσίπρα.
Η δημοσιογραφία του συρταριού και των αγκυλώσεων στα μεγαλεία της! 
- αναδημοσίευση από τον πάντα εύστοχο harddog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου