Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Κίνηση απελπισίας από τον Γιάννη Αλαφούζο

























Η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Γιάννης Αλαφούζος, με φόντο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καταδεικνύεται από το γεγονός ότι, προκειμένου να… πείσει για τη δήθεν οικονομική αρτιότητα του ΣΚΑΪ, εντάσσει στην αποτίμηση τόσο το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού όσο και την άδεια εκπομπής σήματος, τα οποία με εντελώς αυθαίρετους υπολογισμούς αποτιμά στο ποσό των 10 και 17 εκατομμυρίων αντίστοιχα!
Φυσικά, πρόκειται για κίνηση απελπισίας από τον Γ. Αλαφούζο, καθώς πρόκειται για άυλους τίτλους, που δεν είναι δυνατό να έχουν ουσιαστικό οικονομικό αντίκρισμα. 

Οπως γίνεται αντιληπτό, είναι επισφαλή στοιχεία, παράμετρος που αντιτίθεται στις προβλέψεις για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες, καθώς είναι μια… γκρίζα γραμμή, που δημιουργεί επιπρόσθετους «πονοκεφάλους» στον Γιάννη Αλαφούζο σε ό,τι αφορά το κομμάτι των ιδίων κεφαλαίων.
Την ίδια ώρα, ο τελευταίος προχωρά και σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ, στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκουν η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Με απόφαση που ελήφθη στις 7 Ιουλίου ορίστηκε νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση για τη Δευτέρα 1η Αυγούστου, στις 9.30 το πρωί, στην έδρα της εταιρείας. Η προηγούμενη αύξηση, ύψους 2.495.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 4ης Ιουλίου για την υποβολή των αιτήσεων του διαγωνισμού.
Σκοπός της ήταν η μείωση κάτω του 1% του ποσοστού της καταζητούμενης για την υπόθεση της Proton Bank δικηγόρου Ελένης Σκούρα και του Γιώργου Κυριακίδη, γιου του Πέτρου Κυριακίδη, επίσης καταζητούμενου για την ίδια υπόθεση. Στην πρόσκληση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Ειδήσεις Ντοτ Κομ δεν δηλώνεται το ποσό.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου