Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Η σφαγή των «νταβατζήδων»











 
 


Σκληρό παιχνίδι για τις άδειες της επόμενης δεκαετίας. Ο ανταγωνισμός έχει λάβει τα χαρακτηριστικά ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, με τα ίδια αρνητικά στοιχεία που έχουν μειώσει το ενδιαφέρον του αθλήματος τα τελευταία χρόνια. Οι τρεις ιδιοκτήτες του ποδοσφαίρου, Γιάννης Αλαφούζος, Βαγγέλης Μαρινάκης και Ιβάν Σαββίδης, διεκδικούν μαζί με άλλους επιχειρηματίες μερίδιο από τις τηλεοπτικές άδειες, μεταφέροντας και στην τηλεόραση τον ανταγωνισμό τους. Και επειδή αυτές τις μέρες, μέχρι και τη δημοπρασία, θα κορυφωθούν οι συζητήσεις για να δημιουργηθούν οι νέες συμμαχίες, στο παιχνίδι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της στήλης, μπήκε και παράγοντας άλλης μεγάλης ΠΑΕ, στέλνοντας μήνυμα προς την πλευρά του Alpha.
Το κρίσιμο μέγεθος για όσους περάσουν τη διαδικασία προεπιλογής είναι τα χρήματα της δημοπρασίας. Υπάρχουν επιχειρηματίες που έχουν βάλει ψηλά τον στόχο, όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που στην περίπτωση που περάσει στη δημοπρασία θα χτυπήσει μια από τις τέσσερις άδειες με αρκετά χρήματα. Άλλοι θεωρούν πως δεν θα αντέξουν να δώσουν πολλά λεφτά για τις άδειες στη δημοπρασία, η οποία επί της ουσίας ξεκινάει από τα 3,5 εκατ. ευρώ.
Η τελική μορφή των σχημάτων θα εμφανιστεί αφού ολοκληρωθεί η δημοπρασία. Οι νέες εταιρείες, αν κερδίσουν τον διαγωνισμό, θα χρειαστούν εγκαταστάσεις, πρόγραμμα και προσωπικό.

Σήμερα κληρώνει…
Το μέτωπο της ΕΙΤΗΣΕΕ, αν και εμφανίζεται αρραγές προς τα έξω, έχει υποστεί ρωγμές, καθώς κατά τη διαδικασία των αδειών ο καθένας είναι μόνος του. Ήδη η κάθε πλευρά έχει συγκεντρώσει τα κενά που υπάρχουν στους φακέλους των άλλων, μετά το άνοιγμα των φακέλων που έγινε στη Γενική Γραμματεία, στο πλαίσιο του διαγωνισμού, στις αρχές της εβδομάδας. Υπάρχουν αιτήσεις που έχουν σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τα ίδια κεφάλαια, το απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο, το «πόθεν έσχες» των μετόχων και σε πολλά άλλα σημεία της προκήρυξης. Οι εκπλήξεις, βέβαια, μπορεί να είναι μεγάλες όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα της επιλογής των αιτήσεων που θα περάσουν στην επόμενη φάση, αυτή της δημοπρασίας.
Η μεγάλη σφαγή όμως θα ξεκινήσει μετά την ανακοίνωση των αιτήσεων που έχουν τις προϋποθέσεις για να λάβουν μέρος, κατά τη διάρκεια δηλαδή των ενστάσεων. Το υπουργείο Επικρατείας θα κάνει τις ανακοινώσεις αύριο Δευτέρα και θα δοθεί ένα δεκαπενθήμερο για τις ενστάσεις. Η δημοπρασία προσδιορίζεται για την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου