Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Θα υπάρχει MEGA το Σεπτέμβριο;




































Η αναδιάταξη του τηλεοπτικού τοπίου με ή χωρίς το μεγάλο κανάλι
Η ερώτηση δεν είναι ρητορική… 
Αφού είτε θα συνεχίσει το κανάλι να υφίσταται – κάτι που εύχονται οι περισσότεροι, 
είτε θα «σβήσει» επειδή το εγκατέλειψαν οι μέτοχοί του που τυγχάνει να είναι και οι πιο πλούσιοι έλληνες!

Ωστόσο, στην καλή εκδοχή που το κανάλι παραμείνει ζωντανό και για να το πούμε με σημερινούς όρους… Ο σταθμός για να συνεχίζει να λειτουργεί θα υποστεί ένα και δύο και τρία μνημόνια υπό την αυστηρή επιτήρηση κάποιας τρόικας ή κάποιων «θεσμών», όπως αποκαλούμε εσχάτως τους δανειστές και συμμάχους μας.

Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας εξέλιξης που αναμφισβήτητα πρόκειται για το καλό σενάριο… 

Μοιραία θα προκαλέσει την πλήρη αναδιάταξη του τηλεοπτικού χάρτη όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, μιας και η αναιμική διαφημιστική πίτα θα μοιραστεί πια με άλλους όρους και άλλα κριτήρια.

Φυσικά στην πλήρη αναδιάταξη των τηλεοπτικών δυνάμεων στο τερέν του ανταγωνισμού καταλυτικό ρόλο θα παίξει ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών που είναι σε εξέλιξη… 

Με άλλα λόγια – αν και δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα αδειοδοτηθούν και επίσημα τα κανάλια, από τον Σεπτέμβρη πάντως οι τηλεοπτικοί σταθμοί που θα στηθούν στην αφετηρία περιμένοντας τον… αφέτη για να δώσει το σήμα της έναρξης της κούρσας η κατάσταση θα είναι διαφορετική. 

Κι αυτό διότι ΑΝΤ1, ALPHA, ΣΚΑΙ, STAR θα «τρέξουν» με άλλα χαρακτηριστικά από φέτος που το MEGA ήταν στον αγώνα.

Με ένα MEGA όμως υπό επιτήρηση και με λειψό πρόγραμμα, ειδικά στον τομέα της ψυχαγωγίας… Ο ανταγωνισμός θα αποκτήσει άλλα χαρακτηριστικά και η μάχη για το τρόπαιο θα διεξαχθεί ανάμεσα σε άλλους παίκτες όπως φάνηκε ήδη από φέτος.

Τέλος το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για τα επιτελεία που έχουν ξεκινήσει να εργάζονται για την επόμενη σεζόν… 
Ανομολόγητο, αλλά βασικό κριτήριο στο μείγμα προγράμματος που επεξεργάζονται είναι η ύπαρξη ή όχι στον τηλεοπτικό ανταγωνισμό της σεζόν 2016 – 2017 του MEGA. 

Βεβαίως κανένα στέλεχος δεν πρόκειται να παραδεχθεί κάτι τέτοιο… 
Ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού τους είναι έντονη η απορία… 
Όλοι όμως παραδέχονται επίσημα ότι ετοιμάζουν το πρόγραμμά τους όσο καλύτερα μπορούν ανεξάρτητα από τις κινήσεις των ανταγωνιστών τους. 
Κάτι που είναι σωστό, αλλά περιγράφει τη μισή αλήθεια!

Αφού είναι ήδη σαφές από το ρεπορτάζ ότι όλοι οι σταθμοί ακόμη και ο ΣΚΑΙ που είχε διαφορετική δομή προγράμματος και στόχευση, από τη νέα σεζόν προτίθεται να μεγαλώσει το prime time του μετακινώντας το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων κατά μία ώρα… 

Αντίστοιχα έκανε πριν λίγους μήνες και ο ΑΝΤ1 με το δελτίο του, διότι – επίσης, ήθελε λόγω «τραυματισμού» του MEGA να προσθέσει περισσότερες σειρές… 

Κατά συνέπεια τα στελέχη των σταθμών εργάζονται σε ένα πλαίσιο που στοχεύει να «χτυπήσει» το κοινό του μεγάλου καναλιού που φυλλορροεί, ανεξάρτητα λοιπόν από το αν υφίσταται ή όχι του χρόνου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου