Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Καινούριο Συκώτι

























































Όχι δεν μιλάω για κάποιο επίτευγμα της ιατρικής, αλλά για το τι έκανα παρακολουθώντας το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο πρωινάδικο της Τσιμτσιλή την δευτέρα μεταξύ Παπανώτα, Βερύκιου, Τσιμτσιλή και Κοντομηνά.
Ξέρω έφτασα αργά στο πάρτι. Συγγνώμη.
Τέλος πάντων, χθες το βράδυ που γύριζα στο σπίτι μου, πέτυχα μαι γειτόνισά μου στην πόρτα. Για την οικονομία του άρθρου θα βαφτίσουμε την γειτόνισά μου αυτή, Κατίνα.
Η Κατίνα λοιπόν με ρώτησε τα νέα μου και μήπως έχει συμβεί κάτι ενδιαφέρον στην επικαιρότητα μιας και αυτή αφού είναι τόσο έξυπνη δεν βλέπει ειδήσεις ούτε ενημερώνεται με κάποιο τρόπο. “Εξάλλου όλοι ψέματα λένε” μου έχει πει κατά καιρούς. Καθώς έχω ξεκινήσει να της λέω για λοκ-άουτ, κατάργηση 13-14 στον ιδιωτικό τομέα, κόφτες και 7500 σελίδες, με διακόπτει και μου λέει “Είδες το πρωί στον Alpha, τον τον Βεύκιο και τον Παπανώτα, που τους μάλωσε ο Κοντομηνάς;”
Ομολογώ ότι έμεινα μαλάκας. Μου πήρε μερικά δευτερόλεπτα να ξεπακετάρω την φράση της. Πριν καλά, καλά καταλάβω τι με χτύπησε μου είχε πει ότι αυτό το πράγμα υπάρχει σε βίντεο στο ίντερνετ πια και ότι δεν είχε καταλάβει γιατί τους μάλωνε και γιαυτό ήθελε την γνώμη μου. Τα καλά του να σε θεωρεί η Κατίνα τον πιο ενημερωμένο άνθρωπο που ξέρει.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να παραδεχτώ ότι περιέχει ένα ψέμα η ιστορία μου. Η Κατίνα, παρότι έχει απεμπολήσει τους παραδοσιακούς διαύλους ενημέρωσης και αρνείται πεισματικά να υιοθετήσει τους νέους, έχει κρατήσει έναν ακόμα ανοιχτό. Το πρωινάδικο της Τσιμτσιλή στον Alphaόπου εμφανίζεται για κανά μισάωρο κάθε μέρα και ο Βερύκιος. Από αυτή την εκπομπή αντλεί όλη της την ενημέρωση για πολιτικά ζητήματα και φαντάζομαι και για ότι άλλη ενημέρωση προσφέρει η Τσιμτσιλή.
Καταλαβαίνω ότι η Κατίνα μπορεί να έχει αρχίσει να σας φαίνεται σαν καρικατούρα και ως εκ τούτου φανταστικό πρόσωπο, αλλά σας διαβεβαιώ πέρα από το όνομά της σας μεταφέρω την εικόνα της, όπως ακριβώς την αντιλαμβάνομαι.
Αφού μου τα είπε όλα αυτά, της εξήγησα ότι θα δω το βίντεο και θα της πω αύριο τι κατάλαβα (σήμερα), ήταν διατεθειμένη να πάμε μέχρι τον υπολογιστή μου για να μου δείξει το βίντεο επί τόπου και να της δώσω το πόρισμα μου, αλλά αφού την εκφόβισα λέγοντάς της ότι ο συγκάτοικός μου θα μας βρίσει (στο παρελθόν του είχε εκφράσει μία αντιμεταναστευτική άποψη που όπως είπε είχε ακούσει τον Βρύκιο να την λέει, ο συγκάτοικος την έβρισε και έκτοτε η Κατίνα θεωρεί ότι ο συγκάτοικός μου αγριεύει όταν αναφέρεται στην συζήτηση ο Βερύκιος, ίσως να έχει και δίκιο) αν μας δει να βλέπουμε Βερύκιο στις 10 το βράδυ, αποθαρρύνθηκε.
Μετά από μια αναζήτηση στο γκούγκλ μερικών δευτερολέπτων βρήκα μια πληθώρα άρθρων που με παρέπεμπαν σε αυτά τα δύο βίντεο:
Σοβαρά τωρα αν δεν τα έχετε δει, δείτε τα. Είναι μικρά και μεστά.
Αφού αντικατέστησα το συκώτι μου, αποφάσισα να εξετάσω κάπως πιο εδελεχώς το τι λέχθηκε σε αυτά τα αποσπάσματα.
Στο πρώτο ο Παπανώτας με τον Βερύκιο στήνουν μία ομηρική ποντικομαχία, γιατί ο Παπανώτας τόλμησε να πει ότι δεν τον τιμά ότι χρειάζεται ένας ιδιώτης να “υιοθετήσει” ιατρικά τα παιδιά των Φούρνων Ικαρίας, ακόμα και αν αυτή η “υιοθεσία” τα προστατεύει από τις δυσμενείς παρενέργειες των χαμηλών υπερπτήσεων των τούρκικων μαχητικών από πάνω τους όπως έλεγε ο Βερύκιος. Αυτή την σουρεάλ συζήτηση έκλεισε ο Βερύκοκος πετώντας τα ακουστικά του (δεν μπορούσε να πετάξει το μικρόφωνο) και φωνάζοντας “με έχεις φλομώσει στην καμαρωτή από το πρωί” (σ.σ.:εγώ η μόνη καμαρωτή που ξέρω είναι η αρχιδιά και δεν καταλαβαίνω πως φλομώνει κάποιος κάποιον άλλον στην αρχιδιά). Η Τσικίτα, αφού αποχώρησε από το στούντιο (το δικό του) ο Βερύκοκος, φρόντισε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους και να μας πει πόσο γαμάτη είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία και ότι εδώ που γεννηθήκαμε, θα ζήσουμε από την φιλανθρωπία των αφεντάδων μας. Στην καλύτερη. Στην χειρότερη αν ζήσουμε, θα είναι από τα αποφάγια τους. Και ευχαριστώ να τους λέμε, που τρώνε το βιος μας και έχουν την ευγενική καλοσύνη να μας αφήνουν αποφάγια.
Στο δεύτερο βίντεο βλέπουμε την παρέμβαση του “προέδρου” όπως λέει και ο Βερύκοκος. Επική λεπτομέρεια το ξίνισμα της μουσούδας της Τσικίτας όταν ακούει την φράση “θέλει να παρέμβει ο πρόεδρος”. Ο “πρόεδρος” προχώρησε σε ένα παραληρηματικό αυτοδιασυρμό ο οποίος εμένα προσωπικά με άφησε ταυτόχρονα αφόρητα διασκεδασμένο και έκπληκτο. Δεν είχα ιδέα ότι ο Κοντομηνάς θα μπορούσε να ξεστομίσει στον αέρα ατάκες όπως:
  • …πάρτε παράδειγμα τον ερυθρό σταυρό, τον κατακλέψανε και δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να πει μια κουβέντα…(σ.σ. άσχετο και θα μπορούσε από το κανάλι του να πει όσες θέλει)
  • …έναν άνθρωπο που πηγε και έδωσε από την τσέπη του, την οικογένειά του πήρε μαζί, πήγε εκεί να βρει κάθε γυναίκα κάθε ζευγάρι το οποίο παντρέφεται κάνει παιδιά και δεν μπορεί να τα ζήσει, δεν μπορεί να τα ξεγεννήσει, δεν μπορεί να τους δώσει την ιατρική περίθαλψη και το κάνει δωρεάν για την πατρίδα και για τον Έλληνα τον επιχειρηματία οι οποίοι ζούν από το πρωί μέχρι το βράδυ και πλερώνουν το 70, 80, 90% φόρο για να ζήσει αυτός ο τόπος και δεν υπάρχουν ελληνικά νοσοκομεία είναι όλοι απέξω και πεθαίνουνε, πάρτε πάλι σαν παράδειγμα σας δίνω τον ερυθρό σταυρό τι έγινε, η κρατική βοήθεια χαθήκαν όλα τα λεφτά και τα έχουν κάνει σπίτια και πολυκατοικίες για τον εαυτό τους και αντί να πούμε συγχαρητήρια σε αυτόν τον άνθρωπο, αρχίζουμε και λέμε βλακείες. (σ.σ. Ασυνάρτητο, σε γενικές γραμμές πολύ μακρυά από οποιαδήποτε μορφή πραγματικότητας και μας φέρνει σαν παράδειγμα μια περίπτωση ιδιώτη, που διασπάθισε επιδοτήσεις του κράτους, για να μας πει πως η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι καλύτερη από την κρατική περίθαλψη. Ελπίζω να συμπεριληφθεί σε κάποιο βιβλίο με σοφά γνωμικά μεγάλων ανδρών)
  • Είναι ντροπή να ξεκινάει ένα μεγάλο έργο, το έργο που θα είναι το Μόντε Κάρλο της Ελλάδος και βρίσκουμε και μεμψιμοιρούμε σε αυτά τα πράγματα.(Ζντόινγκ… Το αφεντικό τρελάθηκε και κερνάει σανό σε όλους)
  • …να έρθουν δισεκατομμύρια απ’έξω, να επενδυθούν, να γίνει το αεροδρόμιο ένα στολίδι για την Ελλάδα, να γίνει η κυανή ακτή της Ελλάδος αυτή η περιοχή που είναι γεμάτη πρόσφυγες, απατεώνες, πορνεία ότι θέλεις και ξεσηκωνόμαστε εναντίων του έργου…(ίου πρόσφυγες, απατεώνες και πορνεία. Αναρωτιέμαι πως ορίζει τον απατεώνα ο Άρχοντας.)
  • …ζητήστε ένα συγγνώμη. (Εννοείται πως πάλεψαν μεταξύ τους για το ποιος θα κυλιστεί στα πόδια του Άρχοντα ζητώντας συγγνώμη.)
  • Ε ναι, Σταματίνα μου μίλησε εσύ για να μη μιλήσω εγώ λοιπόν. (Εδώ ο Άρχοντας κάνει μουτράκια στην Τσικίτα.)
  • Τι να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα; την ντροπή αυτή, αυτή την ντροπή την έφαγα στη μούρη μου σήμερα με σας, έφαγα στη μούρη τη μορφή(σ.σ. μάλλον ντροπή ήθελε να πει και εδώ) αντί να πάρουμε αυτό τον άνθρωπο και να τον συγχαρούμε, που πήγε στου διαόλου τη μάνα να πάρει ένα νησί που είναι δίπλα από την Τουρκία…(νομίζω ότι οι φούρνοι επίσης χρωστάνε μία μεγάλη συγγνώμη και στον ευεργέτη τους αλλά και στον ίδιο τον Άρχοντα που πήγαν στου διαόλου τη μάνα και που είναι από δίπλα τους η Τουρκία)
  • …και θα μείνει ένα νησί άδειο και θα έρθουν να το πάρουν οι Τούρκοι, βάζουμε εκεί τους Έλληνες να μείνουνε να προκόψουνε…(Ο Άρχοντας και οι λοιποί αφέντες προστατεύουν και την εδαφική μας ακεραιότητα.)
  • (με;) τέτοιους ανθρώπους η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά, που είναι οι Ζάπες, που είναι οι Αρσάκηδες, όλοι αυτοί που φτιάξαν την Ελλάδα; Τους έχουμε καταργήσει ούτε δρόμους δεν αφήσαμε.(Που είναι ο Βάγκνερ, που είναι ο Πουτσίνι…)
  • …ντράπηκα για αυτά που άκουσα από εσάς, από ανθρώπους δικούς μας, που είστε μία οικογένεια εδώ μέσα. Σας προσέχουμε, έχετε κάθε μέρα το μισθό σας και λέμε βλακείες. Αντί να συγχαρούμε αυτό τον άνθρωπο. Και την οικογένειά του. Που θυσιάζει λεφτά δικά του, πάει στην άκρη της Γης για να πάει να τους προσφέρει νοσοκομειακή περίθαλψη και γέννα, που κάθε μέρα μικραίνουμε εμείς και μεγαλώνει ο αριθμός των Ελλήνων(υποθέτω ότι ήθελε να πει μη Ελλήνων, αλλά δεν φτάνει που παραληρεί για χάρη μας παραπονιέστε και για τα λάθη που κάνει. Αχάριστοι.) και θα μεγαλώσουν οι μετανάστες, οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα που θα έρθουν και θα μείνουνε και θα χάσουμε και την θρησκεία μας, ο άλλος λέει να μην είναι τα παιδιά σαν πριγκιπόπουλα, άντε με αυτό τον άνθρωπο τώρα να πάμε να κάνουμε παιδεία.(Ενδιαφέρουσα η επιλογή των λέξεων “είστε μια οικογένεια εδώ μέσα” αντί για “είμαστε”)
Τώρα τι συμπεράσματα έβγαλα από όλα αυτά; Θέλει και το πόρισμα η κακόμοιρη η Κατίνα.
Πρώτο συμπέρασμα, ο Άρχων Κοντομηνάς καλό (για τον ίδιο) θα ήταν να μην μιλάει δημοσίως, εκτίθεται. Ίσως θα μπορούσε να μεταφέρει τα φιρμάνια του στους ραγιάδες μέσω σπουδαγμένων γραφιάδων του.
Δεύτερο συμπέρασμα, αν δουλεύεις στο μαγαζί του Άρχοντα και εκτιμάς ότι σε πληρώνει κάθε μέρα και σε προσέχει φροντίζεις να μην λες βλακείες. Αλλιώς το μακρύ παραλήρημα του Άρχοντος θα σε βρει ακόμα και στον αέρα. Βλακεία είναι το να αμφισβητήσεις την απόλυτη αθωότητα και αλτρουισμό του οποιουδήποτε ευεργέτη, ή έστω κεφαλαιούχου, επενδυτή κλπ.
Τρίτο συμπέρασμα, τα τσιράκια του Άρχοντος δεν έχουν καθόλου αιδώ.
Τέταρτο συμπέρασμα, ο Βερύκοκος και η Τσικίτα γεμίζουν καθημερινά με σκατά το κεφάλι της Κατίνας και της κάθε Κατίνας υπό την στενή επίβλεψη του Άρχοντος.
Πέμπτο συμπέρασμα, η κωλοπιλάλα της Τσικίτας και του Βερύκοκου στο πρώτο βίντεο να σταματήσουν την μπολσεβίκικη επανάσταση του Παπανώτα (δεν μου έρχεται καλλιτεχνικό για αυτόν), οφειλόταν μάλλον στο ότι περίμεναν κάποια αντίδραση από τον Άρχοντα, αν η εκπομπή ξέφευγε από την γραμμή έστω και για ξεκάρφωμα.
Έκτο συμπέρασμα, η γραμμή του Άρχοντος αφορά κυρίως στην διάσωση του Ελληνικού στοιχείου και της Ορθοδοξίας από τους ισλαμιστές μετανάστες και πρόσφυγες. Η λέξη πρόσφυγας προσφέρεται για να συνοδεύει σε προτάσεις τις λέξεις απατεώνες και πορνεία.
Μπόνους πίστα γλίτσας:

Επιπλέον πληροφορίες(Αξίζουν τον κόπο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου