Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το ΠΑΣΟΚ πήρε δάνειο το 2012 με «τηλεφωνική υποσχετική»!







 

















Ένα απίστευτο στοιχείο για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από τα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αποκαλύπτει τοΑvantiPopolo.gr Σύμφωνα με πληροφορίες το 2012 το ΠΑΣΟΚ πήρε δάνειο 5,5 εκατ. ευρώ από την Αγροτική Τράπεζα με μία τηλεφωνική υποσχετική!

Όλα τα στοιχεία θα βρεθούν σύντομα στα χέρια της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία ερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των μήντια, καθώς έχουν ζητηθεί από τις τράπεζες. Ήδη στα γραφεία της Επιτροπής έχουν φτάσει δεκάδες κούτες για τα δάνεια των 8 συστημικών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και τα δάνεια της 
ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στις δεκάδες χιλιάδες σελίδες που εξετάζει η Επιτροπή φαίνεται ότι το «δανεικό» (και αγύριστο) χρήμα της διαπλοκής ξεπερνά το 1,2 δις!

Συγκεκριμένα:

-τα κανάλια έχουν λάβει συνολικά δάνεια 970 εκατ. ευρώ
-το ΠΑΣΟΚ έχει λάβει συνολικά δάνεια 220 εκατ. ευρώ
-η ΝΔ έχει λάβει συνολικά δάνεια 130 εκατ. ευρώ

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι μία κατάθεση στην έρευνα Καλούδη για τα δάνεια των κομμάτων. Εκεί στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας φέρεται να παραδέχεται ότι το 2012 δόθηκε δάνειο σε κόμμα του καταρρέοντος παλαιού πολιτικού συστήματος ύψους 5,5 εκατ. ευρώ με ένα τηλεφώνημα! Δικαστικές πηγές κάνουν λόγο για «τηλεφωνική υποσχετική». Δηλαδή έγινε ένα τηλέφωνο και δόθηκε τηλεφωνικά η υπόσχεση ότι θα αποπληρωθεί το δάνειο και προχώρησε η χορήγησή του!!! Και όλα αυτά σε μία περίοδο που ήδη οι τράπεζες είχαν σταματήσει ουσιαστικά να χορηγούν δάνεια. Ωστόσο έδωσαν δάνειο χωρίς εξασφάλιση, χωρίς εγγύηση τα μελλοντικά έσοδα ή υποθήκη.

Και γιατί να βάλει υποθήκη. Στον ίδιο φάκελο ένας από τους εταίρους του παλαιού δικομματισμού πήρε δάνειο βάζοντας υποθήκη το ίδιο περιουσιακό στοιχείο σε 2 – 3 τράπεζες!
Επισημαίνεται ότι ένα χρόνο μετά με τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ Τσουμάνη, Σταμενίτη, Χριστογιάννη δόθηκε αμνηστία στα τραπεζικά στελέχη που ενέκριναν το δάνειο!

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χαλάσει τον κόσμο ρωτώντας τι αφορά η τροπολογία. Ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, που είχε κάνει δεκτή την τροπολογία, παρέπεμπε στους βουλευτές και οι βουλευτές δεν απάντησαν ποτέ.

Έτσι έφαγαν τα λεφτά μας και χρεοκόπησαν τη χώρα μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου