Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Είδηση ή τρολιά;-του Χρήστου Ξανθάκη






 


 






Όταν ένα τρολάρισμα αναστατώνει το τοπίο της ενημέρωσης
Ερώτηση: Πώς καταλαβαίνεις ότι ξεκίνησαν τα μπάνια του λαού;
Απάντηση: Όταν μια τρολιά, μεταμορφώνεται σε είδηση και αναστατώνει τηλεοράσεις και ίντερνετ.

Πάμε σε λεπτομέρειες άμεσα, φέρε εδώ την κάμερα να δείχνει μόνο εμένα που λέει κι ο Λιακό. Πριν από κάτι μερούλες έκανε μια δήλωση ο Υπουργός Παιδείας για τα Αρχαία Ελληνικά στο Γυμνάσιο και το πώς θα μπορούσαν οι ώρες διδασκαλίας τους να αντικατασταθούν από ώρες διδασκαλίας των Νέων Ελληνικών, ξέσπασε ο σχετικός θόρυβος, τοποθετήθηκαν οι πάντες πλην Δήμου Βερύκιου (σχώρα με Δήμο αν είπες κάτι και δεν το πρόσεξα), βρέθηκε ύστερα άλλο κοσκινάκι για κοσκίνισμα, μπήκε το στόρι στο χρονοντούλαπο.
Θα ‘μπαινε δηλαδή στο χρονοντούλαπο, αλλά είχε έμπνευση το Κουλούρι και αποφάσισε να ρίξει στο τραπέζι μια τρολιά. Όπου φιλοτέχνησε ρεπορτάζ με υποτιθέμενες δηλώσεις τουΝίκου Φίλη για τον υπερβολικό αριθμό φωνηέντων στη γλώσσα μας. Απολαύστε υπεύθυνα:
«Κάλλιστα θα μπορούσαμε να κόψουμε τουλάχιστον δύο με τρία φωνήεντα. Στα ελληνικά έχουμε επτά βασικά φωνήεντα (α, ε, ι, η, υ, ο, ω) τα οποία γίνονται δώδεκα αν λάβει κανείς υπόψιν του και τα διγράμματα ει, οι, υι, αι και ου, ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη οι γλώσσες φθάνουν μετά βίας τα έξι με επτά στο σύνολο. Τα παιδιά μας δεν μιλούν και δεν γράφουν σωστά ελληνικά. Κάτι φταίει, αλλά τι; Λένε ότι ο πλούτος της γλώσσας βοηθά τους νέους να αναπτύσσουν κριτική σκέψη και εκφραστική δύναμη. Εγώ δεν ξέρω. Ίσως όλα αυτά τα φωνήεντα να μπερδεύουν τελικά τα παιδιά.»
Το διαβάζεις και διασκεδάζεις. Μιλάμε τώρα για Κουλούρι σε τοπ φόρμα, για τρολιά υψηλού επιπέδου, για πανηγύρι των τρελών και των λαλημένων. Γελάς, ξαναγελάς κι εκεί που ετοιμάζεσαι να πας παρακάτω αρχίζουν και σκάνε μύτη τα μαντάτα. 
Εμφανίζονται ένα ένα τα ποσταρίσματα στα social media με κόσμο έξαλλο να σκίζει τα ρούχα του για την ιεροσυλία του Υπουργού, για την ξεφτίλα του, για το πόσο αηδιαστικός είναι πια αυτός ο τύπος κλπ. κλπ. 
Έως και γνωστοί διανοούμενοι της αριστεράς πέσανε στην παγίδα, ως και ο Άδωνις (λείπει ο Μάρτης;) βγήκε να καταγγείλει τον Φίλη στην τηλεοπτική εκπομπή του αδερφού του. 
Κι όταν απαντούσε κανείς «Κουλούρι είναι παιδιά, ηρεμήστε», η απάντηση ήταν φυσικά «οι σιχαμένοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν καταστρέψει την Ελλάδα, ψόφος στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όχι στη χούντα, τα παιδιά μας δεν μπορούν να ζήσουν ου, ου, ου».
Όλως περιέργως την περίπου την ίδια μέρα έσκασε μύτη και πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας για «δίδακτρα και φραγμούς στα πανεπιστήμια» που θα στείλουν τα παιδιά μας στα χωράφια να αρμαθιάζουν καπνά. 
Το γεγονός ότι επρόκειτο για σκέψεις κάποιας επιτροπής και όχι για προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας ουδέποτε πέρασε από το μυαλό (;) του συντάκτη, ο οποίος και συνέταξε τον επικήδειο του δυτικού πολιτισμού εντός ολίγων φράσεων. Όπως προ ολίγων εικοσιτετραώρων είχε περιγράψει το θάνατο του καλού γούστου κάνοντας λόγο για «βασιλοπούλες», «πριγκίπισσες» και λοιπές ιστορίες που θέλουν να καταργήσουν οι αναρχοκουμμουνιστές.
Ειδήσεις και ρεπορτάζ που τα βλέπουν στο Κουλούρι και πρασινίζουν από τη ζήλεια. Και σκέφτονται ότι οι δικές τους οι τρολιές ποτέ δεν θα μπορέσουν να ανέλθουν σε τέτοια ύψη. Όσο και να προσπαθούν οι δόλιοι, δεν θα τα καταφέρουν. Γιατί δεν σκέφτονται ότι έχουν εμπρός τους ιερό καθήκον να γκρεμίσουν τη συμμαχία που καταστρέφει την πατρίδα μας, αλλά αγωνίζονται απλώς να βγάλουν γέλιο σε μια μίζερη εποχή.
 Σε έναν κόσμο παράλογο όπου ακόμη και η τρολιά αρχίζει να αναρωτιέται που έμπλεξε και πως διάολο θα καταφέρει να ξεμπλέξει…

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου