Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Η "ακομμάτιστη" προβιά της Ν.Δ.
















Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να αποδειχθεί ότι πίσω από την αταξική κοινωνία που λανσάρισε πρόσφατα η Ν.Δ. και την ακομμάτιστη προβιά που προσπαθεί να επικοινωνήσει η ηγετική ομάδα της γαλάζιας παράταξης δεν υπήρχε τίποτε άλλο από την αγωνιώδη προσπάθειά της να καλύψει τα πολιτικά της αδιέξοδα.
Αποκομμένη από την κοινωνία λόγω της ακραιφνούς νεοφιλελεύθερης συνταγής που μονότονα εκπέμπει ο λόγος της, βυθισμένη στην εσωστρέφεια από τα λάθη στρατηγικής, όπως η αποχώρηση από τη Βουλή στη συζήτηση για την πλήρη απαγόρευση στους πολιτικούς να μετέχουν σε εταιρείες της αλλοδαπής, και δέσμια των συμφερόντων που την επέλεξαν, η ηγεσία της Ν.Δ. θεωρεί ότι χτυπώντας τις κατσαρόλες μπορεί να ξεγελάσει τους πολίτες.
Όλοι ξέρουν ποιους εκπροσωπεί η Ν.Δ. Όλοι καταλαβαίνουν τι θέλει να κρύψει.
Όπως και πέρσι με το δημοψήφισμα, έτσι και φέτος ένα κομμάτι της κοινωνίας διαφωνεί, αντιδρά, αντιμάχεται -ή ό,τι άλλο θέλετε- τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά στην ελληνική κοινωνία. Έτσι λειτουργούν τα πράγματα στη Δημοκρατία και έτσι θα συνεχίσουν να λειτουργούν, είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είτε οποιοδήποτε άλλο κόμμα.
Όμως πίσω από αυτή την ειλικρινή διάθεση των πολιτών ή των ομάδων που πλήττονται από τις αποφάσεις ή τις επιλογές της κυβέρνησης να αντιδράσουν, η Ν.Δ. προσπαθεί να κρυφτεί για δεύτερη φορά.
Αν ήθελε η ηγεσία της Ν.Δ. να μετρήσει τις δυνάμεις της και να δώσει ένα βροντερό "παρών" στην πολιτική ζωή του τόπου, θα έπρεπε να διοργανώσει αυτή ένα συλλαλητήριο κατά της κυβέρνησης.
Θα ήταν μια ειλικρινής πράξη τόσο ως προς τις βασικές αρχές με τις οποίες λειτουργούν τα κόμματα στην Ελληνική Δημοκρατία, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, και θα ήταν έντιμο προς τους πολίτες που θα πήγαιναν για να ακούσουν τις πραγματικές θέσεις που θα μοιραζόταν μαζί τους από το βήμα ο αρχηγός τους.
Όμως το ζητούμενο για τη Ν.Δ. δεν είναι η ειλικρίνεια και η σαφήνεια. Η πρόθεσή της είναι να κερδίσει την παρουσία πολιτών που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική της και να τους σφετεριστεί με τον τρόπο της.
Οι πολίτες μπορούν και πρέπει να διαδηλώνουν και να εκφράζουν την αντίθεσή τους. Τα κόμματα μπορούν και πρέπει να κάνουν συγκεντρώσεις. Όμως, άλλο αυτό κι άλλο να ζητάει η αντιπολίτευση (λέγε με ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι - Ν.Δ.) να κερδίζει πόντους "κρυπτόμενη".
Αυτό όλοι το καταλαβαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου