Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Η ιδιότυπη ασυλία του ιδιωτικού τομέα































https://left.gr/news/i-idiotypi-asylia-toy-idiotikoy-tomea

Για την αποδόμηση του κύρους του δημοσίου τομέα δεν ευθύνονται αποκλειστικά τα Μνημόνια. Το καθεστώς του δικομματισμού Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ είχε φροντίσει με μεθοδικό τρόπο την κατασυκοφάντηση και την αποδόμηση κάθε έννοιας δημοσίου χώρου, δημοσίου συμφέροντος, δημοσίων αγαθών κ.ο.κ.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά δεν ήταν μια κίνηση που επιλέχθηκε τυχαία. Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε με την αποκλειστική ευθύνη της τότε κυβέρνησης, δεν είχε καμία σχέση με τις δεσμεύσεις του Μνημονίου, δεν είχε σχέση με δημοσιονομικό κόστος ή άλλα συναφή οικονομικά μεγέθη. Ο στόχος ήταν πρωτίστως ιδεολογικοπολιτικός και αφορούσε το πλήγμα στο κύρος του δημοσίου τομέα στον ευαίσθητο τομέα της ενημέρωσης των πολιτών. Μια κίνηση απολύτως συνυφασμένη, βεβαίως, με τον νεοφιλελευθερισμό α λα γκρέκα.
Για την αποδόμηση του κύρους του δημοσίου τομέα δεν ευθύνονται αποκλειστικά τα Μνημόνια. Το καθεστώς του δικομματισμού Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ είχε φροντίσει με μεθοδικό τρόπο την κατασυκοφάντηση και την αποδόμηση κάθε έννοιας δημοσίου χώρου, δημοσίου συμφέροντος, δημοσίων αγαθών κ.ο.κ. Είτε για λόγους που είχαν να κάνουν με τα λεγόμενα πελατειακά δίκτυα, τα οποία συντηρούνται ακόμα και σήμερα σε μια σειρά δημόσιων οργανισμών, είτε για λόγους που έχουν να κάνουν με την επιβολή του νεοφιλελεύθερου δόγματος.
Στον ίδιο παρονομαστή εντάσσεται και το έργο του Κυρ. Μητσοτάκη ως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να απολύσει καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες, με τελικό σκοπό, βεβαίως, να περάσουν στα χέρια των ιδιωτών υπηρεσίες του Δημοσίου.
Τα όσα συμβαίνουν την περίοδο που διανύουμε δεν αποτελούν παρά συνέχεια του πολέμου ενάντια σε κάθε έννοια Δημοσίου. Η μέθοδος που ακολουθείται είναι η προπαγάνδα, είτε εναντίον του Δημοσίου είτε εναντίον όσων το υπερασπίζονται. Σε αγαστή συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις που ομνύουν στο νεοφιλελεύθερο δόγμα, σειρά ιδιωτικών ΜΜΕ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δημοσιεύσουν ψέματα που φτάνουν στο όριο της νοσηρής φαντασίας προκειμένου να πετύχουν τον θεάρεστο στόχο τους.
Έτσι, λοιπόν, κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα «ενημερωθήκαμε» από τα μέσα που ανήκουν στον ΔΟΛ, δηλαδή από «Τα Νέα» και «Το Βήμα», ότι ο Ν. Παππάς και ο Χρ. Σπίρτζης είχαν στήσει «γραφείο ρουσφετιών». Επίσης πρόσφατα μάθαμε από «Τα Νέα», αλλά και από το «Πρώτο Θέμα» και τα «Παραπολιτικά», πως εξαιτίας του Π. Πολάκη καθυστέρησε μια αεροπορική πτήση. Από το «Πρώτο Θέμα», επίσης, είχαμε «ενημερωθεί» για το ότι η μητέρα της Ν. Βαλαβάνη είχε βρει τρόπο να παρακάμψει τα capital controls «αξιοποιώντας» την ιδιότητα της κόρης της ως τότε αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών.
Την περασμένη Κυριακή (5.6) «μάθαμε» από την έντυπη έκδοση του «Πρώτου Θέματος» πως το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την επιβολή διδάκτρων στα πανεπιστήμια στους φοιτητές των οποίων οι γονείς είχαν ψηφίσει «Ναι» στο δημοψήφισμα που διεξήχθη τον Ιούλιο του 2015! Επίσης, χθες, Τρίτη (7.6), από πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, κατά την παρουσίαση πρόσφατου φυλλαδίου του ΣΥΡΙΖΑ από το δημοσιογραφικό επιτελείο της εκπομπής, «διδαχτήκαμε» πως αυτό που αναφέρει το εν λόγω φυλλάδιο, σχετικά με την μείωση της ανεργίας κατά 2%, είναι λάθος, διότι η ανεργία «δεν έχει μειωθεί 2%, αλλά 2 μονάδες»!
Είχε προηγηθεί η αμφισβήτηση του στοιχείου αυτού από τους... έγκριτους δημοσιογράφους του Σκάι, επειδή σε αυτό δεν αναφέρεται η πηγή απ' όπου αντλήθηκαν τα στοιχεία.
Επίσης τον τελευταίο καιρό «μάθαμε» πως υπάρχουν χιλιάδες υπάλληλοι στο Δημόσιο με πλαστά πτυχία, παρόλο που αυτοί είναι μόλις 493 κι έχουν απολυθεί όλοι. «Μάθαμε» επίσης πως τα πλαστά πτυχία είναι το ίδιο πράγμα με τα πιστοποιητικά σπουδών που είχαν εκδοθεί από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και πως αυτοί είναι... χιλιάδες. Ποιος τους διόρισε όλους αυτούς, ποιος έδωσε άδεια σ' αυτά τα εκπαιδευτήρια, δεν θα το μάθουμε ποτέ... Ούτε θα μάθουμε αν γνωρίζει κανείς για τις διαψεύσεις όλων των παραπάνω. Το μόνο σίγουρο είναι πως, αν η ΕΡΤ είχε προβεί σε κάτι αντίστοιχο, οι γνωστοί θεματοφύλακες θα κράδαιναν το λουκέτο του Σαμαρά με λύσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου