Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Νίκος Μωραΐτης: Δημοσιογραφικές χωματερές












 






http://www.altsantiri.gr/gnwmes/nikos-moraΐtis-dimosiografikes-chomateres/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=nikos-mora%25ce%2590tis-dimosiografikes-chomateres


Εκβιαστές, ρατσιστές, καιροσκόποι, διαστρεβλωτές – οι δημοσιογράφοι του χυδαίου σε πλήρη άνθιση. Αυτό είναι το αληθινό «Βρώμικο 2016».
του Νίκου Μωραΐτη
Τα Νέα κυκλοφορούν με υπέρτιτλο ανορθόγραφο και τίτλο
«Στήνουν βρώμικο '16».
 Ποιος;
Τα Νέα!
Ξεχνώντας ότι στο ιστορικό «βρώμικο '89» η εφημερίδα συμμετείχε, όπως και σε άλλες εξίσου… καθαρές στιγμές της Ιστορίας.
Ποιοι στήνουν «βρώμικο 2016»;

Μα, η κυβέρνηση, εναντίον του Όσιου Εκδότη, ο οποίος διώκεται για κακούργημα. Διώκεται ο εκδότης των ακάλυπτων δανείων και των χαμένων πόθεν έσχες; Άρα διώκεται η δημοκρατία!
Έχει και πιο κάτω;
Στο protagon, ο Κώστας Γιαννακίδης υπογράφει ένα από τα γνωστά του άρθρα που του έδωσαν ως έπαθλο εκπομπή στο MEGA.
Συγκρίνει την επίσκεψη της Αντζελίνα Τζολί στην Αθήνα με… τους καλλιτέχνες που είπαν «όχι» στο δημοψήφισμα και τραγούδησαν στο Σύνταγμα, για να αναρωτηθεί το παιδαριώδες:
Η Τζολί είναι εδώ, εσείς πού είστε;
Λες και κάθε καλλιτέχνης που θέλει να βοηθήσει τους πρόσφυγες θα πρέπει να έχει μαζί του κάμερες ή να δώσει πρώτα αναφορά στον Γιαννακίδη.
Η λύσσα των νεοφιλελέ γραφίδων για το μαζικό «όχι» δεν σταματάει πουθενά.Προσπαθούν να παρουσιάσουν τους καλλιτέχνες αμέτοχους στο προσφυγικό πρόβλημα, επειδή δεν είναι όλοι pet της πλουσίας κυρίας ώστε να κατέβουν στο λιμάνι του Πειραιά παρέα με φωτογράφο και καμεραμάν.
Έχει και πιο κάτω;
Ο Θέμος Αναστασιάδης ρώτησε καλεσμένη του, η οποία βοηθάει τους πρόσφυγες: «άμα σου την πέσουν τέσσερις να σε βιάσουν, τι θα κάνεις;».
Εκείνη προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι οι έννοιες πρόσφυγας και βιαστής δεν σχετίζονται, και εκείνος της απάντησε ότι… «οι Ινδοί το έχουν στο DNA τους να βιάζουν».

Για να ενισχύσει το ρατσιστικό του παραλήρημα φιλοξενεί στην εφημερίδα του συνέντευξη της μητέρας της άτυχης Μυρτούς που βιάστηκε πρόπερσι στην Πάρο από Αφγανό.
Σύροι, Ινδοί, Αφγανοί – όλοι ένα στο ρατσιστικό μύλο του εκδότη. Αποσιωπάται το λογικό, το αυτονόητο. Ο βιαστής και το θύμα υπάρχουν σε κάθε λαό. Όπως και ο προοδευτικός και ο φασίστας δημοσιογράφος.
Έχει και πιο κάτω;
Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι του χυδαίου κατάπιαν τη γλώσσα τους μετά τη συμφωνία της Ε.Ε. για τους πρόσφυγες, μην τυχόν και παραδεχτούν μία ελληνική διπλωματική επιτυχία (που δυστυχώς δεν είναι και επιτυχία για τους πρόσφυγες).
Τώρα θυμήθηκαν «τα οφέλη της Τουρκίας», λες και δεν είναι λογικό η χώρα που θα επωμιστεί το βάρος τριών εκατομμυρίων προσφύγων να κερδίσει θετικά οικονομικά αντίβαρα.

Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι της χωματερής είναι εκείνοι που εκφόβιζαν με πηχυαίους δραματικούς τίτλους για «400.000 πρόσφυγες» και για «βόμβα» ως το καλοκαίρι.
Έχει και πιο κάτω;

1 σχόλιο: