Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Πανικόβλητος ο Ψυχάρης;



 



 








Του  Γ. Γ


Ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα το σημερινό πρωτοσέλιδο των «Νέων». 
Κι αυτό γιατί αν και σχεδόν όλος ο έντυπος τύπος, πολιτικός και οικονομικός, εστιάζεται πώς μεταφράζεται στην καθημερινότητά μας η ομολογουμένως σοκαριστική χθεσινή δήλωση Τρύφωνας Αλεξιάδη –άσχετα αν μετά προσπάθησε ατυχώς να την ανασκευάσει- 
η φυλλάδα του ΔΟΛ έχει τον .. δικό της χαβά.



Ας γίνουμε ποιο συγκεκριμένοι. 
Ολοι ακούσαμε χτες το πρωί τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών στην βουλή να μας λέει ότι «τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα», αναφερόμενος στην νέα φοροκαταιγίδα που έρχεται.


Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα σημερινά πρωτοσέλιδα.
 Για «Νέα φοροκαταιγίδα» κάνει λόγο η «Ημερησία»
«Οριστικές οι μειώσεις κατά 35% σε χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους» αναφέρει το «Εθνος», «Φέρνουν νέα φοροεπιδρομή στη λαϊκή οικογένεια», τονίζει ο «Ριζοσπάστης»«Πρόσθετοι φόροι 2 δισ» συμπληρώνει η «Ναυτεμπορική»

Ανάλογους τίτλους έχουν και οι υπόλοιπες εφημερίδες με τον «Ελεύθερο Τύπο» να προβάλλει τις νέες«Επιβαρύνσεις σε 2.5 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους» και την «Εφημερίδα των Συντακτών» το «νέο επώδυνο σχέδιο για αυξήσεις και φόρους».



Την εφημερίδα του ΔΟΛ όμως, άλλο την απασχολεί. 
Και ποιο είναι αυτό; 
«Η λάσπη στον ανεμιστήρα» που σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» ρίχνει η κυβέρνηση «για να ξεπεράσει τις αυξανόμενες δυσκολίες στο εξωτερικό και εσωτερικό».
 Με «ξύλινα» γράμματα, το έντυπο μας «πληροφορεί» ότι 
«Στήνουν βρώμικο ‘16» προωθώντας παράλληλα «όρους υποτέλειας στην ενημέρωση και φτιάχνουν κλίμα ποινικοποίησης της δημόσιας ζωής».



Η αίσθηση μου είναι ότι ο Ψυχάρης βρίσκεται σε πανικό
Και θα γράψω το σκεπτικό μου.
 Είναι γνωστή η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΔΟΛ και Μεγάρου Μαξίμου. 
Μέχρι τώρα όμως είχαμε μόνο«αναγνωριστικές βολές» ή διαφορετικά «νιαουρίσματα από γάτα Ιμαλάϊων». 

Η κυβέρνηση έβαλε το ΣΔΟΕ να«χωθεί» στα οικονομικά του Σταύρου και να τον βάλει σε περιπέτειες.
 Πέρα του ότι έχει να απολογηθεί για μια σειρά οικονομικές του εκκρεμότητες, η εισαγγελική έρευνα του άσκησε δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία (για ένα προσωπικό δάνειο 57 εκατ. ευρώ που πήρε από την τράπεζα Alpha χωρίς να προσκομίσει τις  απαραίτητες εξασφαλίσεις με το οποίο αγόρασε μετοχές του ΔΟΛ και έγινε ο ισχυρός άντρας του συγκροτήματος).



Από την πλευρά του ο Ψυχάρης έβαλε υπάλληλο του γραφιά να δημοσιεύσει στο «Βήμα» ότι έχει στην κατοχή του «χρυσές εφεδρείες», προφανώς εννοώντας στοιχεία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τώρα όμως δεν είδαμε να έχει παρουσιάσει το παραμικρό. 
(Αυτά που δημοσίευσε η ναυαρχίδα του ΔΟΛ για παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου  στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη ώστε να πάρει μια συγκεκριμένη τροπή η υπόθεση του Βγενόπουλου που χειριζόταν είναι έωλα και μόνο ερωτηματικά δημιουργούν).



Ούτε επίσης καμιά βαρύτητα έχουν αυτά που έγραψε ο Ψυχάρης ότι δηλαδή «ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega Channel του βασικού σχολιαστή του σταθμού», (του Πρετεντέρη προφανώς) και «να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας "Τα Νέα" από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ» (φωτογραφίζει τον Μουλόπουλο) .


Παρόμοια σενάρια παρουσιάζει και ένα άλλο στέλεχος του ΔΟΛ μέσα από τις σελίδες του «Βήματος». Ο Παύλος Παπαδόπουλος
Αυτός παρουσιάζει –σε ένα αφήγημα του με «μυθιστορηματική πλοκή»- τον Τσίπρα να συναντιέταιμυστικά με τον Ψυχάρη και να ζητάει να αντικατασταθεί στο Μέγκα ο Πρετεντέρης από τον Ρουμπάτη (πριν ο τελευταίος αναλάβει διοικητής της ΕΥΠ) ενώ «καρφώνει» την Κατερίνα Ακριβοπούλου  -«ικανή δημοσιογράφο με βραχνή φωνή και μοιραία μάτια» -την περιγράφει γλαφυρά, σαν  «καλή φίλη» του Τσίπρα που όμως δεν δέχτηκε την παρότρυνση του προέδρου να βρεθεί «σε μεγάλο κανάλι για να μεταδίδει καθημερινά τις κομματικές θέσεις».
 (Υποτίθεται ότι ο Παπαδόπουλος εξιστορεί τα όσα διαδραματίστηκαν σε μια συνάντηση  στα μέσα Οκτώβρη του 2013).


Ολοι αυτοί οι ισχυρισμοί όμως του Ψυχάρη και του Παπαδόπουλου είναι χωρίς καμιά απόδειξη προς το παρόν.



Απ’ την κυβερνητική πλευρά όμως οι πληροφορίες που διαρρέονται είναι ποιο συγκεκριμένες. Για να τις δούμε.



Τα κόμματα της συγκυβέρνησης και η Ν.Δ ουσιαστικές πολιτικές διαφορές δεν έχουν. Στην μάχη για την νομή της κυβερνητικής εξουσίας το μοναδικό πρόσφορο πεδίο αντιπαράθεσης είναι  για το ποιο κόμμα είναι το λιγότερο διεφθαρμένο και ποιο είναι λιγότερο νταλαβεριζόμενο μ’ αυτό που λέμε διαπλοκή.



Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι σ’ αυτό το σημείο έχει το «ηθικό πλεονέκτημα». Και δεν αναφερόμαστε στο σημερινό πρωτοσέλιδο της αναξιόπιστης φυλλάδας του Κουρή Kontranews.


Πληροφορηθήκαμε όμως ότι  ένας απ’ τους θεωρούμενους«σοβαρούς» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι στο περιστύλιο της βουλής ότι την Τρίτη κατά την συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την Δικαιοσύνη και την διαφάνεια «θα γίνει σεισμός».
«Θα βγουν οι σκελετοί απ’ τις ντουλάπες της Ν.Δ και των ΜΜΕ», τόνισε χαρακτηριστικά.



Ακούσαμε επίσης τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο σε τηλεοπτικό πάνελ να μας βεβαιώνει ότι στην συζήτηση στην βουλή θα αποκαλυφθούν τα ονόματα δημοσιογράφων που  σιτιζόταν από πολιτικά κόμματα.



Και η πιο σημαντική για μας φήμη –αφού δεν έχουμε την δυνατότητα να την διασταυρώσουμε για να μπορεί να μιλάμε για πληροφορία- είναι αυτό που ψιθυρίζεται.
 Ότι δηλαδή υπάρχει παρασκηνιακή συμφωνία Τσίπρα – Βαρδινογιάννη – Μπόμπολα να «τελειώσουν» τον Ψυχάρη. 
Ο πανικός που δείχνει με το σημερινό πρωτοσέλιδο των «Νέων», ο ισχυρός άντρας του ΔΟΛ μας δημιουργεί την αίσθηση ότι έχει βάση αυτή η φήμη. 



Υ.Γ: Ακούγονται πολλά για ανάμειξη στελεχών του ΔΟΛ στις λίστες  «Μπόργιανς» και «Λαγάρντ» καθώς και για την εμπλοκή ενός πρωτοκλασάτου στελέχους του συγκροτήματος στην υπόθεση Παπασταύρου, αλλά μένει να αποδειχτεί τι απ’ αυτά ισχύουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου