Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν είναι γελοίος, είναι επικίνδυνος








 




 


































”Για να είναι κάποιος πρόσφυγας δεν φθάνει να είναι Σύριος.”

Ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει τον Ευαγελλάτο να φαίνεται προοδευτικός είναι πραγματικά επικίνδυνος.

Η ριζοσπαστική ακροδεξιά εκφράζεται αυθεντικά και ανερυθρίαστα δια της πολιτικής παρουσίας του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Πόσο ανησυχητικό είναι αυτό; Εξόχως ανησυχητικό για δύο, κυρίως, λόγους:

1. Διότι το προσφυγικό ζήτημα οξύνεται μέρα με την μέρα οδηγώντας αμέτρητους ανθρώπους σε μία παράλογη, φρικτή ζωή. Και σύντομα άνθρωποι σαν τον Γεωργιάδη πιθανότατα να 


2. Διότι η περσόνα του Γεωργιάδη έχει γίνει mainstream είτε μέσω της (αποτυχημένης) γελοιοποίησης της από τους πολιτικούς αντιπάλους, είτε / και επειδή φιλοξενείται πολύ συχνά στα συστημικά ΜΜΕ. Ένας πολιτικός που προωθεί και εκτελεί κοινωνικά δολοφονικές-νεοφιλελεύθερες και ξενοφοβικές πολιτικές δεν κάτι είναι αστείο πλέον. Ένα δημόσιο πρόσωπο που κανονικοποιεί τον ρατσιστικό λόγο δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μιας ρηχής αποδόμησης μέσω της φθηνής σάτιρας. 

Στην συνέντευξη με τον Νίκο Ευαγγελάτο ακούσαμε ακρότητες επιπέδου και ύφους Ντόναλντ Τραμπ:

–Θεωρεί ”λαϊκισμό” (!) την προβολή των εικόνων από το δράμα που περνάνε καθημερινά οι πρόσφυγες. ”Είναι η μία όψη του νομίσματος’‘, ισχυρίζεται. ”Πρέπει να προβάλλουμε και τους κινδύνους”, η νουθεσία του στα ΜΜΕ.

–”Θέλετε να καταστραφεί η Ελλάδα;” 

–”Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ώρες δεν είναι ούτε τρελοί ούτε απάνθρωποι.”

— ”Για να είναι κάποιος πρόσφυγας δεν φθάνει να είναι Σύριος.”

Σε αυτό το μείγμα ξενοφοβίας, καταστροφολογίας, τρομολαγνείας, ακροδεξιού οχετού, ευρωλανγικής υπουδούλωσης δεν μπορούμε να απαντάμε με αστεία περί ”Μπουμπούκου” και ”τσιρίδας”.

Πόσο μάλλον ενόσω βρισκόμαστε στην μέση ενός καθαρού και ανελέητου ταξικού πολέμου στον οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης, με θεσμικό ρόλο ως αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι ένας καθαρός και ανελέητος εχθρός.

του Θωμά Γιούργα
nostimonimar.gr

1 σχόλιο: