Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Νέα, παιδεραστία και δημοσιογραφία. Του Στέλιου Κούλογλου










 



 











 













«Φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει πετύχει διάνα με τις συμμαχίες που έκανε με πρόσωπα το προηγούμενο διάστημα», έγραψε προχθές, σε ειρωνικό τόνο, η εφημερίδα τα Νέα στην στήλη ΜικροΠολιτικός.
Τα «πρόσωπα» είναι η αφεντιά μου και αφορμή η ομιλία μου στην εκδήλωση της κίνησης «Κοινωνία Πρώτα» για την Αριστερά και τις προκλήσεις του 2016.
Το σχόλιο του Μικροπολιτικού παραποιεί και βγάζει εκτός πλαισίου τα λεγόμενα μου, αλλά αυτό δεν είναι ασυνήθιστο: το έκαναν όλα τα αντικυβερνητικά μέσα ενημέρωσης
Το επιπλέον πρόβλημα είναι ότι κάνει λάθος ακόμη και στον οργανωτή της εκδήλωσης: αντί για την Κοινωνία Πρώτα του Οδυσσέα Βουδούρη, μας «πληροφορεί» ότι ήταν εκδήλωση οργανωμένη από την κίνηση («Πράττω») του Νίκου Κοτζιά.
Ούτε αυτό το απλό πράγμα δεν κοίταξε η εφημερίδα να ελέγξει, ώστε να ενημερώσει σωστά! «Που,πως, πότε, ποιος, γιατί»: στα 5 ερωτήματα που μαθαίνει κάθε αρχάριος δημοσιογράφος, το σχόλιο δεν απαντά σωστά σε κανένα. Δεν λέει Που έγινε, ούτε Πότε και Γιατί έγινε, αλλάζει το Πως έγινε (ότι ήταν άλλο το θέμα) και κάνει λάθος στο Ποιος έκανε την εκδήλωση!
Το κωμικοτραγικό είναι ότι το κύριο θέμα του ίδιου φύλλου των «Νέων» είναι αφιερωμένο στη «χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας», με αφορμή την κινηματογραφική ταινία Spotlight. Φαντάζεται κανείς τι θα είχε συμβεί αν είχε αναλάβει ο ΜικροΠολιτικός να ασχοληθεί με το σκάνδαλο της παιδεραστίας στην εκκλησία, το οποίο πραγματεύεται η ταινία: 
θα είχε κατηγορήσει τους λάθος επίσκοπους και θα είχε αθωώσει τους ένοχους. Αλλά μάλλον δεν πρέπει να ανησυχούμε: στη πραγματικότητα, αφού επρόκειτο για την πανίσχυρη εκκλησία, δεν θα το είχαν ερευνήσει ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου