Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Λάκης Λαζόπουλος: Το ΟΧΙ, το αφόρετο




 
















 








 Το 2016 μπήκε αισιόδοξο αν και οι βρύσες της απαισιοδοξίας  είναι ανοιχτές και τρέχουν.
Η  φράση που κυριαρχούσε  μεταξύ των ανθρώπων ήταν  «παρότι  τα πράγματα πάνε χάλια,  εγώ μέσα μου νοιώθω ότι θα πάμε καλύτερα».
Ίσως αυτή η  χρόνια  κόπωση , όμοια μ΄αυτή των καμηλιέρηδων της ερήμου, μας  οδηγεί  στην ανάγκη να βλέπουμε οάσεις.  Το βέβαιο είναι  ότι αν δεν υπάρξει ανάβασις  στα σκαλοπάτια  επαναφοράς  της  χώρας στην κανονικότητα, πολλές καμήλες μαζί θα ψοφήσουν  και πολλοί καμηλιέρηδες θα αναγκαστούν να περπατήσουν  πάνω στην καυτή άμμο  του αδιεξόδου, εξ΄αιτίας αυτού του ψόφου.
Η κυβέρνηση τα έβαλε  με όλους και τώρα  μετρά τις δυνάμεις της και τα πολεμοφόδια της.
Άφησε σε θέσεις κλειδιά  όλο το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ και το νεοσυσταθέν Σαμαρικό κράτος.
Η δικαιοσύνη σε απόλυτη γραμμή συνεννόησης με τα μεγάλα συμφέροντα εκτελεί συμβόλαια, στήνει σκευωρίες, κουκουλώνει όλες τις υποθέσεις της αληθινής διαφθοράς , ξεθάβοντας  από τα αρχεία  όσες υποθέσεις τους εξυπηρετούν, κατευθύνοντας την επικαιρότητα της χώρας κατά πως θέλουν.
Η σαπίλα είναι εδώ. Η δυσοσμία είναι εδώ, το μέλλον έχει κάτσει σε μια γωνία και περιμένει.
Το πρώτο ευχάριστο του 2016 ήταν αυτά τα 15.000.000 Ευρώ που βρέθηκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρουν από που είναι.
Μήπως είναι ρέστα σπό μίζες;
Μήπως τα ξέχασε ο Γιωργάκης φεύγοντας;
Μήπως τα φερε ο Αι-Βασίλης;
Έζησαν λέει πάντως, συγκινητικές στιγμές.
Άρχισε να φωνάζει η καθαρίστρια: κυρία Φώφη, κυρία Φώφη εντώ, εντώ, στο πίσω ντωμάτιο κάποιο κύριο ξέχασε τα λεφτά του!
15.000.000 ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε χωρίς να παίξει καν τζόκερ. Ελπίζω να μην τα συμψηφίσουν με τα δάνεια τους ούτε να τα νομιμοποιήσουν μόνοι τους.
Μία γυναίκα, όχι ελληνικής καταγωγής, είχε έρθει και μου εξιστορούσε προ ημερών ποιούς έβλεπε σε ένα σπίτι κάποιου, στο οποίο εργαζόταν,ποιους Πασοκανθρώπους εννοώ, που φεύγαν με μαύρες σακούλες σκουπιδιών, γεμάτες λεφτά. Κι όταν άκουσα ότι βρέθηκαν 15.000.000 σκέφτηκα ότι κάποιος από όλους αυτούς ξέχασε καμιά σακούλα εκεί, καθώς μιλούσε για τον σοσιαλισμό και την δημοκρατία κι αυτές τις ηχηρές μεγαλομαλακίες. Οι τσαντάκηδες και τα κλεφτρόνια έχουν πιο πολύ ήθος απ΄αυτούς απ΄αυτούς τους γραβατιασμένους.
Ας κλείσουμε την παρένθεση κι ας επανέλθουμε.
Ο λαός  λοιπόν δεν μπορεί να αντιληφθεί  τι πραγματικά συμβαίνει  και η χώρα δεν προχωράει , τι συμβαίνει και η χώρα βουλιάζει, τι συμβαίνει και κάθε κυβέρνηση που έρχεται καταλήγει να κάνει και να λέει τα ίδια. Τα πράγματα δεν λέγονται με το όνομά τους. Κυκλοφορούν πολλά  αβάπτιστα. Και η εθελούσια τύφλωση των δεξιών αρχικαταστροφέων ξεπερνάει κι αυτή τα όρια.
Ο γνωστός τηλεοπτομανής αναρριχητής της εξουσίας, ο γλείφων παντοιοτρόπως, ανακάλυψε επί αριστεράς ότι με το χιόνι κλείνουν οι δρόμοι.
Σε μια χώρα η οποία πήρε  ασύλληπτα κονδύλια από την Ευρώπη επί 40 χρόνια, τα οποία κατασπάραξαν  τα τέρατα του δεξιοσοσιαλισμού, αφήνοντας την χώρα χωρίς υποδομές.
Υποδομές  40 ετών που δεν έγιναν και τις αναζητούσε  ο εγκλωβισμένος της εθνικής, ακροδεξιός παπαγάλος του τίποτα.
Τα ποσά που φάγανε είναι ασύλληπτα όπως και οι άνθρωποι που τα φάγανε είναι ασύλληπτοι.
Φάγαν ζωές ολόκληρες αυτής της χώρας,
Από που να την πιάσεις αυτή την χώρα κι αυτή την ιστορία. Βρωμάει ολόκληρη. Απ΄το ’90 και μετά, όταν η χώρα επί του εμποράκου Σημίτη σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της διαφθοράς, η χώρα δεν κατάφερε να ορθοποδήσει. Το Χρηματιστήριο ήταν η πρώτη μεγάλη οικονομική καταστροφή.
Για το χρηματιστήριο δεν πήγε μέσα κανείς βέβαια, στα κανάλια είναι ακόμα και μιλάνε οι υπαίτιοι. Εκείνη την περίοδο διαφθάρθηκαν  οι πάντες και τα πάντα.
Εκεί οι δημοσιογράφοι μαθήτευσαν  στην μαύρη προπαγάνδα  και έχουμε φτάσει σήμερα  να μην μπορείς να βρεις ένα προοδευτικό δημοσιογράφο στην τηλεόραση παρά μόνο δεξιόμουτρα, φασιστόμουτρα, Πασοκογλείφτες και δημοσιογραφίσκους μπλεγμένους στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης  που φέρει το όνομα ΚΕΕΛΠΝΟ. Μέσα από τα προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ στήθηκε  το κύκλωμα των εντεταλμένων δημοσιογράφων, με άπειρα εκατομμύρια που δόθηκαν  σε δημοσιογράφους είτε μέσω site είτε μέσω διαφόρων διαφημιστικών εταιριών. Έτσι στηρίχθηκε  το σύστημα , έτσι η χώρα πέρασε στα μνημόνια και στους υμνητές δημοσιογράφους, έτσι οργανώθηκε η Γκεμπελική δημοσιογραφία από την οποία ξέφυγαν λίγοι, ελάχιστοι δημοσιογράφοι τους οποίους γνωρίζουμε όλοι. Μετατράπηκαν τα δελτία ειδήσεων σε δελτία απόψεων ενώ στην χώρα επικράτησε  μια ίδια φωνή, μια ίδια λογική, από την οποία κανείς δεν μπορούσε να αποκλίνει.
Παρακολουθείς οποιοδήποτε δελτίο ειδήσεων  και νομίζεις ότι όλοι έχουν το ίδιο ακριβώς μυαλό, σαν να ακούς GPS. Ένας μόνον δρόμος.
Οι κυβερνήσεις υποδείκνυαν πρόσωπα για τηλεοπτική εξόντωση  και εκτελεστές κονδυλοφόροι αναλάμβαναν το έργο.
Ο λαός έφτασε να πληρώνει την ΕΡΤ μέσω ΔΕΗ και τα ιδιωτικά κανάλια μέσω δανείων που οι τράπεζες, οι οποίες θέλουν να  τις εμπιστευόμαστε, συνέχιζαν με ένα απλό τηλεφώνημα  να τους δανείζουν ποσά τα οποία σήμερα αδυνατούν να πληρώσουν.
Κόμματα τα οποία σήμερα αδυνατούν  να πληρώσουν. Εκρηκτική κατάσταση  και ο κόσμος δεν θέλει πια να βλέπει ή να ακούει κανέναν.
 Έτσι δημιουργείται αυτός ο νέος πολιτικός πολτός, ο οποίος θα παίρνει το σχήμα που θέλουν οι κατευθύνοντες. 
Οι Γερμανοί οδηγούν την Ελλάδα σε πολιτικό τους υποχείριο πολτοποιώντας την κοινωνία. Η Γερμανία σταμάτησε πια να ακούγεται για την σκέψη της, για την διανόηση της, την φιλοσοφία της. Είναι ξακουστή μόνο για την σκληρότητα της, την «πολιτισμένη» αγριότητα της, την λιτότητα της και για τον εμμονικό και παράφρονα συνταγολόγο της συμφοράς των λαών, τον ανθρωποκτόνο κ. Σόιμπλε.
Μην ξεχνιόμαστε. Έλληνες  ήταν και οι μαυραγορίτες. Δεν βγάζει μόνο πορτοκάλια αυτή η χώρα. Βγάζει και ρουφιάνους.

Ο  νέος πολιτικός αυτός πολτός, για να μην χάσουμε το νήμα της σκέψης,  προήλθε από τον κατακερματισμό και από την πρώτη μεγάλη αποτυχία της αριστεράς να επιβάλλει ένα εθνικό σχέδιο σωτηρίας . Αντ΄αυτού σύρθηκε στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου κάτω από το καθεστώς ωμού εκβιασμού. Οι εχθροί πολλοί  και ο σκόπελος του ευρώ απροσπέλαστος.
Ο Παπανδρέου παρέδωσε την χώρα. Η Ελλάδα που ξέραμε τελείωσε την 10η Μαίου όταν υπογράφτηκε το μνημόνιο.
Ο εκτελεστής του ελληνικού  λαού, Γιώργος Παπανδρέου, συνεχίζει να περιφέρεται αμέριμνος στην χώρα αυτή και ατιμώρητος , περιμένοντας και αυτός την μελλοντική του δικαίωση. Ο λαός γνωρίζει τα πάντα κι αν δεν τα γνωρίζει τα διαισθάνεται, τα οσμίζεται. Έδωσε την εξουσία ξανά στο ΣΥΡΙΖΑ  γιατί πίστευε ότι η αριστερά πρέπει να έχει μια ολόκληρη ευκαιρία.
Τι κάνει όμως η αριστερά;
Έκανε τίποτα, ας πούμε,  για τις δημοσκοπικές εταιρίες  πάνω στις οποίες στηρίζονται τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι για να ασκούν το γκεμπελικό τους έργο; Αποτύχανε παταγωδώς κι όμως συνεχίζουν  να μετράνε. Και σε λίγο, αμέσως μετά την εκλογή του αρχηγού  της Ν.Δ, ετοιμάζονται για νέα δημοσκοπική επίθεση. Ποιος συνεχίζει να κρατά ένα θερμόμετρο  το οποίο του λέει λάθος θερμοκρασία; Κανείς.
Μπορεί να υπάρξει εθνική στατιστική υπηρεσία καταμέτρησης;  Μπορεί να γίνεται έλεγχος στις αποθήκες όσων ερωτώνται; Μπορούν  να υπάρξουν κοινές ερωτήσεις στον ίδιο χρόνο από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων;  Μπορεί να μπουν καινούργιοι όροι  που να μην επιτρέπουν  στις δημοσκοπικές εταιρίες να είναι υποχείρια των εκδοτών και όσων  τους πληρώνουν για να παράγουν συγκεκριμένα αποτελέσματα; Γιατί δεν κινήθηκε η δικαιοσύνη και το βούλωσε; Δεν είναι σαφές το έγκλημα που διαπράξανε;
Θα τολμήσει η αριστερά, τελικά;
Είπατε πολλά  και με σιγουριά.  Ξεκινήσατε με το δεν θα κοπεί  καμία σύνταξη, μετατράπηκε στο  δεν θα κοπεί οριζόντια καμία σύνταξη, αργότερα έγινε δεν θα κοπεί καμία χαμηλή σύνταξη, τώρα είμαστε νομίζω στο δεν θα κοπεί καμίαπολύ-πολύ χαμηλή σύνταξη. Κι όμως η αλήθεια είναι ότι με έναν τρόπο θα ξανακοπούν οι συντάξεις.
Κι έχει καταστεναχωρεθεί η κυρία Φώφη. Γιατί δεν πίστευε μέσα της ότι μετά από 11 περικοπές συντάξεων που έκανε η ίδια με το κόμμα της, θα τολμούσε κι άλλο κόμμα να κάνει περικοπή.
Ο λαός  δεν ψήφισε δεξιές πολιτικές  για να τις ακούει  από αριστερά χείλη.
Η χώρα χρειάζεται αναδόμηση, χρειάζεται ξήλωμα του σάπιου καθεστώτος, χωρίς οίκτο, χωρίς έλεος.
Δεν μπορεί να συνεχίσει η χώρα  να περπατάει πάνω στο σάπιο σανίδι  της μεταπολίτευσης. Ακούμε τα τριξίματα. Θα καταρρεύσουμε .
Ας το πάρουμε απόφαση. Η χώρα αυτή δεν ανακαινίζεται, δεν διορθώνεται.  Γκρεμίζεται και ξαναφτιάχνεται.
Τρομάξατε μετά από τόσο καιρό να ξηλώσετε επιτέλους τους διοικητές νοσοκομείων. Όμως ακόμα η ανάσα αυτή που θα δίνατε στον απλό πολίτη δεν έχει φανεί.
Βαρύτεροι φόροι και άγριο κυνηγητό.
Αυτό είναι η αριστερά; Αντί να βοηθήσετε τους ανθρώπους να ξεμπλέξουνε με την σαπίλα της διαφθοράς που όλοι έμπλεξαν, κυνηγάτε αυτούς και αθωώνετε τους διαφθορείς.  Τι δεν ξέρετε; Βάλτε μια κόκκινη γραμμή, βρείτε τον τρόπο να κλείσουν οριστικά οι εκκρεμότητες του παρελθόντος.
Μην στήνετε καινούργιους εκβιασμούς εφοριακών, που θα προκύψουν από έναν ατελέστατο φορολογικό αχταρμά παλαιών και νέων διατάξεων.
Πως οι τράπεζες παίρναν  τα χρήματα των πελατών τους εδώ χωρίς εγγυήσεις;
500 δισεκατομμύρια  διαφορά έχουν οι τραπεζικές καταθέσεις από τις δηλώσεις  των Ελλήνων τα τελευταία 10 χρόνια.
Τα χρήματα δεν γίνονται παράνομα καθώς ταξιδεύουν  από μία τράπεζα σε μία άλλη. Είναι ήδη παράνομα όταν έχουν κατατεθεί  στην πρώτη τράπεζα χωρίς πιστοποιητικά νομιμότητας.
Θα καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ; Η κατοικία είναι για τον Έλληνα βασικό στοιχείο της ύπαρξης του και της ιδιοσυγκρασίας του.
Βάλτε φόρους στα ενοίκια, βάλτε φόρους στα εισοδήματα  αλλά ησυχάστε τις οικογένειες, ησυχάστε  τα παιδιά που δεν θέλουν να κληρονομήσουν τίποτα απ΄όσα έφτιαξαν οι γονείς τους.  Μην γίνετε ίδιοι μ” αυτά τα τομάρια που πούλησαν την χώρα και θέλουν να ξανάρθουν να ρημάξουν ότι απόμεινε. Τρέμουν όλοι στα σπίτια τους γιατί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε το σήμερα ούτε το αύριο.
Πηγαίνετε μας μπροστά, μην μας οδηγείτε πίσω. Σας καταλαβαίνουν οι άνθρωποι, δεν ακούνε τους δημοσιογράφους, ξέρουμε ότι υπηρετούν την τρόικα και την γραμμή των ξένων.
Προχωρείστε. Βρείτε τρόπο  να ηρεμήσετε τους ανθρώπους. Να δουλέψουν ξανά, να ελπίσουν ξανά. Δώστε ψωμί.
Φέρτε τους νέους πίσω. Μειώστε τους φόρους , αξιοποιήστε τις υγιείς επιχειρήσεις. Δημιουργείστε νέες πάνω σε υγιή πλαίσια. Δώστε χώρο στην έρευνα.
Ένα νέο κέντρο δημιουργίας και προοπτικής για νέους αποκλειστικά, το οποίο να αξιοποιήσει τις καινούργιες καινοτόμες ιδέες και να συνδεθεί η χρηματοδότησή  τους με το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό της χώρας. Τελειώστε με την γραφειοκρατεία. 200 υπογραφές, ανέβα-κατέβα σκάλες.
Ο καιρός περνά. Έχετε τις πόρτες, δεν έχετε τα κλειδιά. Πρέπει να πείτε την αλήθεια γρήγορα για όσα πετύχατε και για όσα αποτύχατε.
Απομακρύνετε τους εισαγγελείς  της σαπίλας. Η  δικαιοσύνη δεν αναπνέει. Βελτιώστε το ΕΣΥ. Ενημερώστε την αστυνομία να σταματήσει να ρίχνει τόσα δακρυγόνα στα Εξάρχεια. Να σταματήσουν οι τροχονόμοι να βάζουν με λύσσα τέτοια πρόστιμα. Κυβερνάει ακόμα το ΠΑΣΟΚ και η δεξιά, με την βοήθεια των Πρετεντέρηδων.
Η ΕΡΤ άνοιξε και  είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την δημοκρατία αυτού του τόπου αλλά ένας τέτοιος ισχυρός οργανισμός, με τόσους δημοσιογράφους αδυνατεί να έχει δυναμική. Κάτι φταίει. Πρέπει να το βρείτε. Μπορεί να γίνει το πρώτο ειδησεογραφικό  κανάλι και δεν είναι.
Αλλάξτε! Τολμήστε! Μην φοβάστε.
Δεν υπάρχει χρόνος. Ο πολιτικός πολτός  θα διαλύσει την χώρα.
Μέσα στο 2016 οι απελπισμένοι όλων αυτών των ετών μπορεί να επιστρέψουν και να συνταχθούν σε μία νέα δημιουργική πορεία. Μπορεί όμως απλώς οι απελπισμένοι να αυξηθούν και να οδηγηθούν  σε πράξεις πολιτικής αυτοχειρίας.
Ο καιρός περνά. Ανατρέψτε.
Και αν χρειαστεί χρησιμοποιήστε το ΟΧΙ του 2015. Είναι ακόμα στην ντουλάπα σας. Αφόρετο. Είναι η ώρα να το φορέσετε, πριν παχύνετε γιατί μετά δεν θα μπαίνει.
Γρήγορα πριν αραχνιάσει κι αυτό απ΄την καθυστέρηση.
Τα όπλα σου αν τ΄αφήνεις, τ” αρπάζει ο εχθρός κι είναι αρκετός καιρός που το όπλο είναι αφημένο μόνο του, κάτω στο πάτωμα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου