Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

24 Φεβ 2015-Πρωτοτυπήσατε και Διαπραγματευθήκατε κύριε Τσίπρα. Ας πρωτοτυπήσετε εν γένει..










































 

 

 





Είναι αλήθεια ότι η προεκλογική ρητορική ΣΥΡΙΖΑ έβριθε αισιοδοξίας και επαναστατικού τόνου. Οι υπερβολές με τις αγορές- οι οποίες θα ερχόντουσαν στο κέφι υπό τους ρυθμούς της λύρας του κυρίου Τσίπρα- σίγουρα ανέταξαν το εθνικό φρόνημα των πολλών, εντούτοις αυτοπαγίδευσαν το ΣΥΡΙΖΑ. 

Τον αυτοπαγίδευσαν σε μια τόσο απόλυτα χαρτογραφημένη πορεία εθνικής αντίστασης, η οποία είναι πλέον καταφανές ότι δε θα ακολουθηθεί. 
Η σημερινή κυβέρνηση, δέσμια των προεκλογικών αυτών υπερβολών, ασφυκτιώντας κάτω από το άγχος το οποίο η ίδια φόρτωσε στον εαυτό της, υποπίπτει σε δεύτερο στη σειρά σφάλμα: 
προσπαθεί να συντηρήσει αυτές τις προσδοκίες μεταθέτοντας την ικανοποίησή τους χρονικά.


Χάνει, με αυτήν την παλαιάς κοπής πολιτική προσέγγιση, μια μοναδική ευκαιρία να επιτρέψει τη σταδιακή συρρίκνωση των προσδοκιών και να παρατείνει τη λαϊκή ανοχή. 
Ο κ Τσίπρας θα έπρεπε να εκμεταλλευθεί τη χοντροκομμένη αδιαλλαξία των Γερμανών καθώς και τις αντιφατικές δηλώσεις των διαφόρων ευρωπαίων (οι οποίοι τις μονές μέρες μας αφήνουν, τις ζυγές μας βγάζουν απ το ευρώ), προκειμένου να μεταθέσει (όπως και ισχύει) τις ευθύνες του παραστρατήματος από τις προεκλογικές δεσμεύσεις, στους εταίρους.  

Ο ελληνικός λαός, όσο και αν θέλησε να πιστέψει σε έναν σωτήρα, γνωρίζει πολύ καλά ότι από μηχανής θεοί δεν υπάρχουν! 
Ουδείς ανέμενε να αρχίσουν τα πεντοζάλια οι αγορές και τις λαμπάντες τα χρηματιστήρια! Ακόμα εξάλλου «κυκλοφορεί» ευρέως το γνωστό «ακόμη και ένα να κάνει απ’ αυτά που είπε, θα είμαστε ικανοποιημένοι»! 

Η πασοκικής οσμής νοοτροπία «κάνω το άσπρο, μαύρο», μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει, γιατί καταχωρεί το ΣΥΡΙΖΑ στη συνείδηση του πολίτη, ως έναν ακόμη αναξιόπιστο διαχειριστή της πολιτικής εξουσίας. 

Η ειλικρινής παραδοχή, όσο δύσκολη και αν φαντάζει, θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να διατηρήσει την αποδοχή των ψηφοφόρων της. 
Η αλλαγή νοοτροπίας και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εκπορεύονται από τους κυβερνώντες και όχι απλά να επιβάλλονται από αυτούς! 

Όσο για την αντιπολίτευση και την προκλητική τακτική υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας την οποία επέλεξε να ακολουθήσει, η κυβέρνηση δε θα πρέπει να ανησυχεί. 
Ο πρότερος- εν πολλοίς- ανέντιμος βίος της και τα τραγικά αποτελέσματα της διακυβέρνησής της, την έχουν καταστήσει ένα θλιβερό πολιτικό απομεινάρι το οποίο «απολαμβάνει» της λαϊκής απαξίωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου