Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ANTINEWS-Ο Καραμανλής έβαλε το καρφί στον σταυρό του κομματικού μαρτυρίου-Ενημερωτικά το ANTINEWS στηρίζει Άδωνι.Ποιον άλλον





































http://www.antinews.gr/action.read/politiki/o-karamanlis-ebale-to-karfi-ston-stauro-tou-kommatikou-marturiou/2.103760

Από το πρωί της Παρασκευής η είδηση στα… σαλόνια και τα αλώνια της Νέας Δημοκρατίας προκαλούσε ρίγη συγκίνησης. «Θα γίνει το μεγάλο γεγονός; Θα μιλήσει ο αμίλητος της Ραφήνας; Θα συγκλονίσει τα νεοδημοκρατικά πλήθη με την παρέμβασή του»;
Και τι είδους παρέμβαση θα ήταν αυτή, έλεγαν όλο και περισσότεροι με αδημονία. Θα κουνήσει το αριστερό βλέφαρο, θα σηκώσει τον δεξί ώμο; Θα βάλει τον καραμανλικό εκπρόσωπο να κάνει τουιτάρισμα;
Όλοι περίμεναν με αγωνία τον ιδιοκτήτη της ΝΔ Κώστα Καραμανλή να αποφασίσει αν τελικά θα ψηφίσει τον θυρωρό της δεξιάς πολυκατοικίας. Και το έκανε. Ο μέγας ηγέτης μίλησε… δια των κύκλων του και αποφάσισε ότι θα στηρίξει για θυρωρό τον γαλλομαθή Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Η ξεκάθαρη παρέμβαση του κατοίκου Ραφήνας, ο οποίος είχε να μιλήσει πάνω από 6 χρόνια, με εξαίρεση φέτος τον Ιούλιο, καταγράφεται ως μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία του κόμματος. Σε μια εκλογική διαδικασία που έτσι κι αλλιώς αποδείχθηκε φιάσκο, ο Καραμανλής έβαλε το καρφί στον σταυρό του κομματικού μαρτυρίου. Το πραξικόπημα των καραμανλικών ολοκληρώθηκε και πλέον ο Βαγγέλας πήρε επίσημα το χρίσμα.
Σα να βλέπουμε τον Αλέξη Τσίπρα να κρυφογελά σε κάποιο δωμάτιο του Μαξίμου και τον Προκόπη Παυλόπουλο να κουνά με ικανοποίηση το άσπρο, γεμάτο από τη σοφία τόσων ετών κεφάλι του. Οι αγώνες της… Αριστεράς δικαιώθηκαν, ο Αλέξης θα έχει αντίπαλο τον Βαγγέλα. Εκτός κι αν ο Καραμανλής συνεχίσει το… σερί της αποτυχίας και γκαντεμιάς του, σαν τον Μητσοτάκη ένα πράμα. Μην ξεχνάμε ότι τον Ιούλιο στο δημοψήφισμα, το «ναι» προηγούνταν αλλά μόλις μίλησε ο Καραμανλής και ο Μητσοτάκης το «όχι» πήρε κοντά 70%.
Επομένως, το επιτελείο του Μεϊμαράκη ας μην πάει να πανηγυρίσει σε κανένα… ρεμπετάδικο (λόγω του βαρέως χαρακτήρα του Βαγγέλα, είναι ανάλογη και η διασκέδαση). Με την παρέμβαση Καραμανλή δεν αποκλείεται να βγει και… τέταρτος.
Κυριακή κοντή γιορτή, ο κόσμος της ΝΔ ξέρει ποιους θα στείλει ξανά στις ταβέρνες για μπάρμπεκιου. Όμως, 10 μέρες πριν από τις εκλογές το να σπάει ένας πρώην πρωθυπουργός την άτυπη συμφωνία για να μην υπάρχει εμπλοκή στις εκλογές δείχνει ένα πράγμα: Ότι ο Μεϊμαράκης καταρρέει μετά από το φιάσκο των εκλογών και βάζει τα… μεγάλα μέσα μπας και σώσει κάτι από την αξιοπρέπειά του.
Υπάρχει κι ένα δεύτερο το οποίο έχουμε επισημάνει κατά καιρούς. Ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας ένα ιδιότυπο… σύμφωνο συμβίωσης δύο θεωρητικά διαφορετικών κόσμων. 
Ο κόσμος των τσιπρικών και αυτός των καραμανλικών που για κάποιο λόγο, κάποια στιγμή βρέθηκαν και βρήκαν κοινά σημεία. Τώρα τι κοινό έχει ένας πρώην ηγέτης ενός δεξιού κόμματος, με φιλελεύθερες ιδέες και ένας τυχαίος ψευτοαριστερός ψεύτης, αυτό δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε. Ίσως κοινά συμφέροντα στον έλεγχο του κράτους και το μοίρασμα των θέσεων – κλειδιών στην πολιτική και πολιτειακή μηχανή.
Τι να πει κανείς... Η απελπισία και η αγωνιώδης προσπάθεια να μη χάσουν το κόμμα οι διορισμένοι ιδιοκτήτες τους οδηγεί σε κινήσεις πανικού. Ο Μεϊμαράκης είναι η συνταγή της ήττας για τη Νέα Δημοκρατία. Θα βάλει ταφόπλακα στις ελπίδες για να γυρίσει στην εξουσία και να τερματίσει το ατύχημα της αριστεράς. 
Ίσως ο Καραμανλής, ο οποίος έχει επιδιώξει την χρυσή εφεδρεία να περιμένει την στιγμή που θα τον ικετεύουν να γυρίσει. Για σκεφτείτε το. Μια χώρα ρημαγμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, μια κυβέρνηση να καταρρέει, ένας Μεϊμαράκης να μην μπορεί να ψελλίσει ούτε τα βασικά αντιπολιτευτικά, έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ονειρεύεται την «αποκατάσταση» του καραμανλισμού (ίσως σε συνεργασία με τον τσιπρισμό) και τον Κώστα Καραμανλή να περιμένει στη Ραφήνα ένα νεύμα σαν κι αυτό που έκανε ο Ανδρέας στη Μιμή.
Τι καλύτερο από έναν σωτήρα όπως αυτός που ήρθε το 1974 με ένα αεροπλάνο στο Ελληνικό; Βεβαίως άλλο το πολιτικό μπόι του ενός, άλλο του άλλου.
Άλλο το Ελληνικό κι άλλο η Ραφήνα. Κι άλλη η Ελλάδα μετά τη Χούντα κι άλλη μετά τη λαίλαπα Τσίπρα. Όπως όλα τα καλά πράγματα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου