Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ ΜΕ ΡΑΣΑ























Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος είναι ένας κακός άνθρωπος. Και ειλικρινά δεν ξέρω πόσο ταιριαστή είναι γι’ αυτόν η λέξη «άνθρωπος». Πολύ μεγάλη η αξία της για να χαρακτηρίσει έναν ρατσιστή και φασίστα. Γιατί, τι άλλο από ρατσιστής και φασίστας είναι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων; Τι άλλο εκτός από ένα υποκείμενο μίσους!

Ο Αμβρόσιος δεν είναι παπάς! Μπάτσος είναι! Μπάτσος και ασφαλίτης μαζί! Ολόιδιος με εκείνους που ανέθρεψε το μετεμφυλιακό κράτος και το «εκκλησιαστικό σύστημα» της δικτατορίας. Μπάτσος με ράσα. Μπάτσος μεταμφιεσμένος σε χριστιανό. Ποια σχέση μπορεί να έχει ο Αμβρόσιος με το Λόγο του Χριστού; Και ποια με την Αγάπη; Πότε ο Χριστός «έφτυσε» τον αμαρτωλό και τον ληστή; Και πότε την πόρνη;

Ο Αμβρόσιος κηρύττει με ροχάλες! Φτύνει ό,τι δεν του μοιάζει. Ό,τι δεν είναι σαν τα μούτρα του. Ο Αμβρόσιος σε άλλους καιρούς θα ευλογούσε τα βασανιστήρια στα ξερονήσια και τα μπουντρούμια του ΕΑΤ-ΕΣΑ. Τον βλέπεις! Τον ακούς! Γυαλίζει το μάτι του όταν μιλάει για τον «άλλον»! Σκορπάει τραμπουκισμό! Διαλαλεί φανατισμούς και λιντσαρίσματα. Μουγκρίζει κατάρες!

Ο Αμβρόσιος είναι ένας «πνευματικός τυχοδιώκτης». Ένας «επαγγελματίας ζηλωτής». Μιλάει εξ ονόματος του Χριστού χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση με τη διδασκαλία Του. Πού να ψάξεις για να βρεις στο Χριστό και στους Πατέρες λέξεις και χαρακτηρισμούς όπως: αποβράσματα της κοινωνίας, περιθωριακοί, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους, κολασμένοι, εκτρώματα της φύσεως…; Πότε ο Χριστός συμβούλεψε Μη τους πλησιάζετε. Μη τους ακούτε. Μη τους εμπιστεύεσθε…; Πότε «έστειλε» στον αγύριστο όλους αυτούς τους καταραμένους…; Κι από πότε ο Χριστός αντικαταστάθηκε από τον… Λεχ Βαλέσα για να επικαλείται και να ομνύει στο άνθρωπος χωρίς Θεό είναι επικίνδυνος;

Ο Αμβρόσιος είναι ό,τι χειρότερο «κυκλοφορεί» σήμερα στα σπλάχνα της Εκκλησίας! Είναι μία αίρεση σκότους, ανεξέλεγκτη από θεσμούς και κανόνες. Προπάντων; Ένας «ορθόδοξος χρυσαυγίτης»! Ένας μαλλιαρός Παναγιώταρος που πολύ θα γούσταρε να μουγκρίζει σαν τον… προστατευόμενό του για «πουσταριά» και «αλβανικές κωλοτρυπίδες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου