Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ANTINEWS-Ας αφήσουμε τους τζιτζιφιόγκους και τους τζάμπα μάγκες












































 












 Πάμε όπως το 09’ – Πάμε δυνατά!



Μεγάλη μέρα σήμερα, όχι για τη Νέα Δημοκρατία μόνο, αλλά για τη Δημοκρατία γενικότερα. Για τις πολιτικές εξελίξεις των επόμενων μηνών. Για το πώς αυτή η χώρα θα διοικηθεί όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει πνεύμα. Για το ποιοι θα βάλουν πλάτη για ακόμη μια φορά προκειμένου να μην καταρρεύσει η πατρίδα.
Για το ποια θα είναι η κατεύθυνση της Ελλάδας. Προς την πρόοδο, την ευρωπαϊκή προοπτική, την έξοδο από την κρίση. Ή το πισωγύρισμα, τα Grexit, τον ανεπαρκή Τσίπρα και τους συμμάχους του, τόσο στην Αριστερά όσο και στην Δεξιά.
Ο Αλέξης και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να μην ανησυχούν για την κυβέρνησή τους. Γιατί άραγε; Έχουν καβατζώσει ψήφους από χώρους που κανείς δεν περίμενε; Έχουν υπογράψει πολιτικά σύμφωνα συμβίωσης που ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Έλληνας; Έχουν κάνει υπόγειες διεργασίες για να στηριχθούν όταν ζορίσουν τα πράγματα;
Είναι ερωτήματα που θα πέσουν σήμερα στις κάλπες της Νέας Δημοκρατίας όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο. Αν όλα πάνε καλά (γιατί υπάρχουν και υπονομευτές που μπορεί να θελήσουν να βάλουν μπουρλότο και να διαλύσουν τη ΝΔ) το βράδυ θα γνωρίζουμε ποια θα είναι η ταυτότητα του κόμματος τα επόμενα χρόνια. Αν η παράταξη θα γίνει η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα έχει φωνή δυνατή στη Βουλή και στην κοινωνία. Αν τελικά θα συνεχιστεί η «επανάσταση» του 2009 ή θα ξαναγυρίσουμε στις λογικές του μεσαίου χώρου που δήθεν ονομάζεται «συναίνεση» για το καλό της πατρίδας αλλά δεν είναι τίποτε περισσότερο από πολιτικό ευνουχισμό της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Βούδας της παράταξης, με τη λογική όχι του πεφωτισμένου αλλά του αμίλητου, θέλει ένα κόμμα που θα κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Τσίπρα και θα μοιράζεται την καταστροφή της πατρίδας. Άλλος θα κυβερνά και η ΝΔ θα είναι ο συμμέτοχος στο έγκλημα. Άλλος θα διαλύει και η ΝΔ θα τρώει τις σφαλιάρες από τον κόσμο. Άλλο θα επιζητά η κοινωνία κι άλλο θα του σερβίρουν τα πολιτικο-επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν την παντοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.
Μην ξεχνάμε ότι το έκαναν και την δεκαετία 1993-2003 με τις απανωτές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο εκσυγχρονισμός της κοινωνίας έμεινε στα χαρτιά και το βασίλειο της ρεμούλας και της μίζας εγκαταστάθηκε στη χώρα. Όλοι έφαγαν και ήπιαν, όλοι μπούκωσαν με χρήμα και κανείς δε μιλούσε. Η ιδεολογική κυριαρχία του μεσαίου χώρου είχε μετατρέψει τη ΝΔ σε ένα τελειωμένο κόμμα, χωρίς φωνή και ταυτότητα, έρμαιο των ορέξεων ψεύτικων υποσχέσεων.
Κι όταν το 2004 γύρισε ο τροχός έγιναν τα ίδια λάθη που μετέτρεψαν τη Νέα Δημοκρατία σε ένα μικρό κόμμα χωρίς μέλλον.
Το 2009 έγινε η μεγάλη προσπάθεια για να στηθεί και στην Ελλάδα ένα πραγματικό δεξιό κόμμα, σαν κι αυτά που έχουν όλες οι χώρες. Η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Βρετανία. Ένα κόμμα που θα ήταν περήφανο για τις ιδέες του, που δεν θα χάριζε τον ιδεολογικό χώρο του σε κανέναν, ένα πατριωτικό κόμμα που θα σεβόταν την Ελλάδα, θα έβαζε τις βάσεις για μια χώρα περήφανη. Δυστυχώς τα πισώπλατα μαχαιρώματα του «Δελφινάριου» και της διαπλοκής έσβησαν την τελευταία ευκαιρία.
Η ηγεμονία της αριστεράς και του μεσαιο-αριστερού χώρου είναι αδιαμφισβήτητη και σ΄ αυτό φταίει ασφαλώς η ΝΔ με τους λανθασμένους χειρισμούς των τελευταίων μηνών. Το ζήτημα είναι αν μπορεί να διορθωθεί το λάθος, αν αυτές οι εκλογές θα συνεχίσουν μια κατάσταση που θα οδηγήσει στην αυτοδιάλυση ή αν θα είναι ένα νέο ξεκίνημα. Αν η δεξιά παράταξη θα συνεχίσει να είναι ο συνομιλητής του Τσίπρα ή θα κάνει τα πάντα για να τον ρίξει.
Ας αφήσουμε τις γραφικότητες με τις βόλτες στην παραλία και τη δήθεν ουδετερότητα του Καραμανλή. Ας αφήσουμε τους τζιτζιφιόγκους και τους τζάμπα μάγκες. Ας δούμε το μέλλον της ΝΔ κι όχι το παρελθόν. Ας δούμε αν μπορεί η ΝΔ να είναι ένα πατριωτικό κόμμα ή αν θα συνεχίσει να είναι δεύτερο και να συνομιλεί με τον Τσίπρα δίνοντάς του δύναμη να συνεχίσει να… καταστρέφει τη χώρα.
Σήμερα παίζονται τα πάντα, όχι μόνο για τη ΝΔ αλλά για όλο το πολιτικό σύστημα. Ο Τσίπρας, μια ομάδα Νεοδημοκρατών, ένας στενός κύκλος επιχειρηματιών και ένα συγκεκριμένο μιντιακό σύστημα θέλουν τη ΝΔ διαλυμένη, μικρή, άβουλη. Θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ για χρόνια στην εξουσία με τη βοήθεια του μεσαίου και του δεξιού χώρου. Θέλουν συγκεκριμένο αποτέλεσμα από τις σημερινές κάλπες.
Κάθε ψήφος σήμερα δεν είναι για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ. Είναι για το αν η αριστερή κυριαρχία θα παραμείνει για χρόνια στη χώρα. Ψηφίζοντας σήμερα για νέο αρχηγό ψηφίζετε για τον Αλέξη Τσίπρα κι αυτό δεν είναι παράδοξο. Ένα λάθος να γίνει και η ΝΔ θα παραμείνει ένα πολιτικό πτώμα. Προσοχή λοιπόν. Μη δείτε απόψε τον Τσίπρα και τους Συριζαίους να χαίρονται γιατί πέτυχαν το σκοπό τους. Καλό βόλι!
Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου