Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Οι διάλογοι Γεροβασίλη- Καψή- Όλο το παρασκήνιο της κόντρας Μαξίμου με Mega Channel








































Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση των εκδοτών με τα στελέχη του ενημερωτικού τομέα του MEGA, Μανώλη Καψή και Κώστα Σπυρόπουλο. Οι μέτοχοι ζήτησαν εξηγήσεις από τους δύο διευθυντές για το περιστατικό που κατήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και συγκεκριμένα για τον αποκλεισμό της από το χθεσινό δελτίο ειδήσεων του καναλιού….

Ως γνωστόν η κυβερνητική εκπρόσωπος επιχείρησε να παρέμβει τηλεφωνικά στο χθεσινό δελτίο του καναλιού, προκειμένου να διατυπώσει την άποψη της κυβέρνησης για την υπόθεση Πανούση, αλλά δεν της επετράπη να βγει με το επιχείρημα – όπως η ίδια καταγγέλλει, «Γιατί να σας βγάλουμε στο δελτίο, για να βγάλετε λόγο»;
ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ-ΚΑΨΗ
Ο γνωστός δημοσιογράφος που «διέπρεψε» τα προηγούμενα χρόνια για τις ακραία φιλομνημονιακές θέσεις του έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τους μεγαλομετόχους του καναλιού σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη συγκυρία, καθώς το επόμενο διάστημα θα κριθεί το μείζον θέμα των νέων τηλεοπτικών αδειών στο πλαίσιο του νόμου 
που ψήφισε πρόσφατα στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία.

«Γιατί να σε βγάλω στον αέρα; Για να καταγγείλεις το κανάλι και να βγάλεις λόγο; Ο Άδωνις είναι είδηση ενώ εσύ δεν είσαι», ήταν η αφελής και εν τέλει προκλητική απάντηση του κ. Καψή στο αίτημα της κυβερνητικής εκπροσώπου να διατυπώσει «ζωντανά» στο δελτίο ειδήσεων την άποψη της κυβέρνησης στον βομβαρδισμό καταγγελιών που προέκυπταν από την παράθεση αποκαλυπτικών διαλόγων μεταξύ στελεχών του Συριζα και φυλακισμένων τρομοκρατών ή ποινικών, όπως, τουλάχιστον, φέρεται να συνάγεται από ηχογραφημένες συνομιλίες από τον «κοριό» της ΕΥΠ. 

Η απάντηση του διευθυντή ειδήσεων του Mega ήρθε μετά την οργισμένη παρατήρηση της κυβερνητικής εκπροσώπου πως το κανάλι δεν της έδινε το λόγο την ώρα που έδινε χρόνο παρέμβασης στον υποψήφιο για την ηγεσία της Ν.Δ κ. Άδωνι Γεωργιάδη που εκείνη την ώρα δεν μπορούσε να φθάσει σε κινηματογράφο του Βόλου, όπου είχε προγραμματισθεί ομιλία του, επειδή ο χώρος είχε αποκλεισθεί από αντιεξουσιαστές.

Το «θερμό επεισόδιο» Γεροβασίλη- Καψή
Μέσα σε δέκα λεπτά, το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Καψής αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει δύο φορές στην κ. Γεροβασίλη για να δικαιολογηθεί και οι διάλογοι που διημείφθησαν ήταν σε πολύ υψηλούς τόνους. Ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού αντιλήφθηκε καθυστερημένα πως η άρνησή του να δώσει βήμα στην κυβερνητική εκπρόσωπο είχε μια σοβαρή «απώλεια». 

Αφελώς αποκάλυψε, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ότι τα αποσπάσματα των συνομιλιών που δημοσιοποίησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την κ. Όλγα Τρέμη, λίγο νωρίτερα, είχαν δοθεί από τον ίδιο τον κ. Πανούση.

«Γιατί με έδωσες;», ρώτησε θυμωμένος αλλά εμφανώς αμήχανος την κυβερνητική εκπρόσωπο ο κ. Καψής, στην τελευταία τηλεφωνική τους επικοινωνία και όταν είχε ήδη διανεμηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου η ανακοίνωση της κυβέρνησης που ισοδυναμούσε με (νέα) κήρυξη πολέμου στο Mega. «Δεν γνωριζόμαστε από παλιά, συνομιλούμε στη βάση των ρόλων που έχουμε. Εγώ ως κυβερνητική εκπρόσωπος, εσύ ως διευθυντής ειδήσεων. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη δημοσιότητα και σε άλλα ακροατήρια», απάντησε η κ. Γεροβασίλη καθιστώντας σαφές πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Αργά το ίδιο βράδυ, η κυβερνητική εκπρόσωπος συνομίλησε δύο φορές με την παρουσιάστρια του δελτίου κ. Όλγα Τρέμη, η οποία όχι μόνο δεν είχε καμία ευθύνη για τον αποκλεισμό της από το δελτίο ειδήσεων αλλά δεν γνώριζε καν, ενώ εκφωνούσε το δελτίο, πως βρισκόταν σε εξέλιξη το «πολεμικό επεισόδιο». Την ίδια ώρα, δύο εκ των τριών μεγαλομετόχων του Mega, αντιλαμβανόμενοι προφανώς τις διαστάσεις που παίρνει το θέμα, επικοινωνούσαν με το περιβάλλον του πρωθυπουργού για να εκφράσουν την λύπη τους για το συμβάν. 

Την επόμενη μέρα, η μεν κ. Τρέμη προφασίσθηκε…γαστρεντερίτιδα και απέφυγε να εκφωνήσει το δελτίο ειδήσεων, διαχωρίζοντας τη θέση της από τον άκομψο χειρισμό του κ. Καψή, το δε δ.σ του καναλιού κάλεσε τον διευθυντή ειδήσεων να δώσει εξηγήσεις και επί της ουσίας τον έχει θέσει σε «καραντίνα» μέχρι να αποφασισθεί και τυπικά η αντικατάστασή του.

Το Μέγαρο Μαξίμου κλιμάκωσε, μάλιστα, τον «πόλεμο» με το Mega, δίνοντας εντολή στην Π.Γ του Σύριζα και στον γραμματέα της Κ.Ο κ. Παναγιώτη Ρήγα να εγκαλέσει την βουλευτή κ. Ελένη Αυλωνίτη που δίχως να έχει ενημερώσει «έσπασε» το εμπάργκο του κόμματος προς την εκπομπή του κ. Γιάννη Πρετεντέρη και εμφανίστηκε το βράδυ που η κυρία Γεροβασίλη είχε εκδώσει την επιθετική ανακοίνωση και «τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου