Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Νυν υπέρ Ποντίων ο αγών-ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ














http://www.avgi.gr/article/5993812/nun-uper-pontion-o-agon
Πω, πω έκρηξη. Ποντιοπατέρες, ποντιοπροστάτες, άδολοι πατριώτες, κομματικοί ιστοριογράφοι ξεσηκώθηκαν σαν ένας άνθρωπος. Κάτω τα χέρια από τη γενοκτονία μας! Υπάρχει απόφαση της Βουλής που την κατοχυρώνει! Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί την απόλυτη και ιερή αλήθεια!!! Διότι δεν έγινε ούτε αιματηρή εθνοκάθαρση που είπε ο Φίλης, ούτε καταστροφή που μάθαμε στο σχολείο, ούτε σφαγή που μας έλεγε κάποτε στη Σαλονίκη η κυρία Ουρανίτζα.
Έγινε γενοκτονία. Και όποιος χρησιμοποιεί άλλον όρο είναι Εφιάλτης και ανοίγει την Κερκόπορτα, όπως είπε ένας ποντιοπατέρας. Διαπράττει αδίστακτη πρόκληση στην εθνική μνήμη, όπως είπε ο Μεϊμαράκης, ο οποίος ανακάλυψε ιδεοληψίες πίσω από την αιρετική άποψη. Πρέπει να φύγει ο δράστης από την κυβέρνηση, όπως ζητούν -πότε πρόλαβαν;- 45 βουλευτές της Ν.Δ. Διότι δεν μπορεί να έχουμε υπουργό ο οποίος κινείται στα όρια της προδοσίας -κι αυτό ένας ποντιοπατέρας το ξεστόμισε.
Αν είχαν καλύτερα οργανωμένες τις μονταζιέρες τους, βέβαια, θα είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο πολύ νωρίτερα, γιατί ο Φίλης τα έχει δημοσιεύσει αυτά από πέρσι τον Αύγουστο. 
Κάλλιο αργά όμως. Αλλά τι ακριβώς συζητάμε; Αν έγινε γενοκτονία ή αιματηρή εθνοκάθαρση; Όχι βέβαια. Αυτό που συζητάμε είναι αν επιτρέπεται να συζητάμε τις επίσημες και ιερές εθνικές αλήθειες. Και αν επιτρέπεται να αμφισβητούμε ότι πετάει ο γάιδαρος, που διαθέτει επαρκώς ελληνικά φτερά.
Αν όμως αυτό είναι το θέμα μας, τότε έχουμε άλλη μια απόπειρα ιδεοκτονίας. Που κίνητρό της δεν είναι μόνο η εθνικιστική ιδεοληψία. Αλλά και η κομματική αιμοληψία. Διότι μεγάλη εκλογική πελατεία είναι οι ποντιακής καταγωγής. 
Αούτηδες προφανώς τους θεωρούν. Κι έτσι σκαρώνουν άλλο ένα (αντι)ποντιακό ανέκδοτο. Ότι η Αριστερά υποτιμά και αδικεί τους Πόντιους. Θέλει σοφία για να καταλάβεις ποιος τους υποτιμά και τους αδικεί με αυτόν τον νυν υπέρ Ποντίων αγώνα;
Θα είχε ενδιαφέρον να θυμηθούμε ποιοι ευθύνονται για τη συμφορά εκείνη. Ποιοι και πώς συμπεριφέρθηκαν τότε στους πρόσφυγες. Ποιοι τους θεωρούσαν τουρκόσπορους -ακόμα το ακούμε. Ποιοι τους μετέτρεψαν σε φτηνό εργατικό δυναμικό για την... άνθηση της ελληνικής βιομηχανίας. Ποιοι τους εκμεταλλεύτηκαν με κάθε τρόπο. Και τι έκανε το εργατικό κίνημα, η Αριστερά, για την προσφυγιά. Αλλά με παλιούς δεξιούς εφιάλτες θα ασχολούμαστε τώρα; Ή με τον Εφιάλτη Φίλη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου