Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Για το θέμα του Πανούση: Ας γυρίσουμε πρωτα λίγο στο παρελθόν...-ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ













Είδηση στις 18 Φεβ. 2009 (αντιγράφω από το in.gr):
 "Επίθεση από αγνώστους-Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης. Ομάδα αγνώστων εισέβαλε την Τετάρτη σε αίθουσα του Κτιρίου «Κωστής Παλαμάς» (Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών) και ξυλοκόπησε τον καθηγητή Γιάννη Πανούση, ο οποίος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση.

Περίπου 50 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο κτίριο, κρατώντας βαριοπούλες, ξύλα, σίδερα, μπογιές και άλλα αντικείμενα την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη με θέμα την κοινωνική μέριμνα για τους αποφυλακισμένους.
Oι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν επίσης με βιαιότητα κατά των παρισταμένων και γρονθοκόπησαν τον κ. Πανούση.
Υπενθυμίζεται ότι στο γραφείο του κ. Πανούση, πριν από περίπου μία εβδομάδα, είχε τοποθετηθεί εμπρηστικός μηχανισμός."

Παρότι τότε μας τα πρηξαν για βδομάδες για το "κακό πανεπιστημιακό άσυλο" και την "ανομία στις σχολές", η επίθεση στον Γ. Πανούση δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά. 
Ήταν επαγγελματική και είχε σχέση με τα ξεκαθαρισματα του παρακράτους... 
Όσοι ξέρουν, μιλούν για ασφαλιτικα ξεκαθαρίσματα.
Περιέργως, ο κος Πανούσης δεν έδειξε τον ίδιο ζήλο να συλληφθούν οι δράστες της (πραγματικής) επίθεσης εναντίον του, παρότι στην επίθεση αυτή παραλίγο να χάσει το μάτι του. Καταδικάστηκε κανείς; Όχι. Μήπως όσο ήταν ΥΠΡΟΠΟ (που είχε και τα μέσα) έψαξε να βρει τους δράστες; Όχι.
Τώρα, αντιθέτως, δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο να βρεθούν οι "δράστες" που απειλούσαν τη ζωη του, χωρίς κανείς να έχει αγγίξει έστω και μια τρίχα του! Γιατί κύριε Πανούση; Μήπως γιατί ξέρατε ποιοι ήταν οι τότε δράστες και ότι δεν θα συλλαμβάνονταν; Μηπως γιατί και τώρα ίσως φοβάστε κάποιον άλλον που ίσως σας απειλεί και "δείχνετε" αλλού για να φροντίσετε τη μίζερη ζωούλα σας;
Όταν ο Γ. Πανούσης ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον Γενάρη 2015, οι περισσότεροι μιλούσαν για τον "έγκριτο εγκληματολόγο" που θα ξεκαθάριζε την αστυνομία. Λίγοι, ανάμεσά τους κι εγώ, έλεγαν ότι ο Γ. Πανούσης είναι η εγγύηση προς τη μπατσαρία και την ΕΥΠ ότι κανένας δεν κινδυνεύει να τιμωρηθεί, κανένας φάκελος δεν θα ανοίξει, ακόμη και οι φασιστες των ΜΑΤ θα μείνουν ανενόχλητοι. Θυμάστε ποιος δικαιώθηκε τελικά...
Δεν ξέρω -ακόμη- τους ακριβείς λόγους που ο Γ. Πανουσης κάνει αυτά που κάνει αυτή τη στιγμή, αν και προφανώς στον τρόπο που επιλέγει παίζουν ρόλο και τα προσωπικά χαρακτηριστικά (ε, τι να κάνουμε, καμιά φορά και οι Υπηρεσίες ψωνίζουν από τα καλαθάκια). Όμως, το να κατηγορεί ο Πανούσης άλλους για σχέσεις με το "παρακράτος", ε, πώς να το κάνουμε, είναι ανέκδοτο! Όποιοι-ες κι αν είναι αυτοί..

1 σχόλιο:

  1. Που θα παει θα τελειωσουν τα αντιμετρα της κυβερνησης και τοτε ο ΠΥΡΑΥΛΟΣ θα τους βρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή