Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Εθνοκαπηλία για κομματικά οφέλη!











 
 





Τα γεγονότα -χθες- έξω από τη Βουλή αλλά και μέσα σε αυτή ήταν αποκαλυπτικά για το πού μπορεί να οδηγήσει πρόσωπα και κόμματα ο πειρασμός να επενδύσουν, για κομματικά οφέλη, στον παροξυσμό που αναπτύχθηκε μετά την προσωπική άποψη που διατύπωσε στη συνέντευξή του στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
 Λες και είπε πως δεν συνέβη τίποτα σε βάρος του ποντιακού ελληνισμού από τις τουρκικές θηριωδίες, εκατοντάδες άτομα εξαπέλυσαν λυσσώδεις επιθέσεις, μια και σε ελάχιστες περιπτώσεις ακούστηκαν διαφορετικές μεν, αλλά ψύχραιμες και τεκμηριωμένες γνώμες. Είχες την εντύπωση πως ελάχιστοι έσπευσαν, πριν ανοίξουν το στόμα τους ή επιπέσουν επί του πληκτρολογίου, να διαβάσουν προσεκτικά τις δηλώσεις Φίλη.
Και ενώ μπορεί, από μια άποψη, να κατανοηθούν οι θερμές αντιδράσεις των ποντιακής καταγωγής Ελλήνων πολιτών, σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση επέπεσε σαν κοράκι επί του Φίλη για να αποκομίσει κέρδη. 
Η καθαρή, ειλικρινής τοποθέτηση του Νίκου Φίλη, που υπογράμμισε με έμφαση ότι σέβεται απολύτως τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου επί του θέματος, αλλά δεν κάνει πολιτικάντικες εκπτώσεις σε προσωπικές απόψεις, βρήκε τα ώτα των βουλευτών της αντιπολίτευσης βουλωμένα από τον φανατισμό για την κερδοσκοπία. 
Τελικά, Ν.Δ. απλά έστρωσε τον δρόμο στη συμμορία της Χρυσής Αυγής να εισβάλει στη χτεσινή συγκέντρωση και να ξυλοκοπήσει τον βουλευτή της Γιώργο Κουμουτσάκο, καθώς ο συνάδελφός του Μ. Βαρβιτσιώτης, πιο γρήγορος στα πόδια, πρόλαβε και ξέφυγε υπό τις ιαχές των χρυσαυγιτών, που έδιναν τον τόνο κραυγάζοντας: "Αλήτες, προδότες, πολιτικοί".
Δυστυχώς, σήμερα το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή διολισθαίνει όλο και περισσότερο σε επικίνδυνα ακροδεξιά μονοπάτια, λησμονώντας ότι στη Δημοκρατία αλλά και την πολιτική, το θάρρος της γνώμης και οι ελεύθερες συζητήσεις και αναζητήσεις είναι κεφαλαιώδους σημασίας. 
Παράδειγμα από τη διακυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όταν στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων θέλησε να αναζητήσει λύσεις και έπεσε από την κυβέρνηση εξαιτίας εθνοκαπηλίας του Αντώνη Σαμαρά. 
Τα γεγονότα έξω από τη Βουλή ήταν ένα σαφές καμπανάκι συναγερμού για τα δημοκρατικά κόμματα. Η Ν.Δ. δεν βρήκε προσωπικότητες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς μέχρι και ο παθών δείλιασε και υποτάχθηκε στη γραμμή των ακροδεξιών, χαρακτηρίζοντας ηθικό αυτουργό τον Ν. Φίλη! 
Κρίμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου