Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΜΜΕ και φασισμός






















 













Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της δημοσιογραφίας είναι το πως την ασκούν οι κατ’ όνομα λειτουργοί της.  Η αναπαραγωγή τσιτάτων και η αναμόχλευση συντηρητικών στερεοτυπών αποτελούν ένα από κύρια δομικά στοιχεία λειτουργίας τους.
Σε αυτό το πλαίσιο δεν εντυπωσιάζει η αντιμετώπιση που έχουν απέναντι στην Δίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Αντιμετώπιση επιφανειακή, υποκριτική εστιασμένη στην λαϊκιστική διέγερση των μαζών.
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που όλα αυτά τα τελευταία χρόνια αποτελούσαν, στην πλειοψηφία τους, τους κατ εξοχήν κήρυκες του πιο φασιστικού μικροαστικού λαϊκισμού που εγκλώβισε την Ελληνική κοινωνία σε ένα παρωχημένο και ατελέσφορο εθνικό μικρομεγαλισμό.
Η πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής ενημέρωσης στην πατρίδα μας αποτελούσαν τις ‘’Χρυσές Αυγές’’ της εποχής των παχιών αγελάδων. Δεν ήταν ο Μιχαλιολιάκος και ο Κασιδιάρης που ‘’εκπαίδευσαν’’ τον μέσο ‘’νοικοκυραίο’’ στο να μισεί τον ξένο και να απεχθάνεται το διαφορετικό. Δεν κρεμάστηκαν στα μανταλάκια, μόνοι τους, άνθρωποι που είχαν απλά την ‘’ατυχία’’ να έχουν έναν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από τους ‘’φύλαρχους’’ της  εκάστοτε ‘’ζούγκλας’’ της Ελληνικής τηλεόρασης.
Στα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, υπάρχουν συνένοχοι. Και δεν είναι μόνο ο χρεοκοπημένος μικροαστός των συνοικιών που πάνω στην απαιδευσία του και την αμάθεια του, έγινε ενσαρκωτής της χυδαιότερης και απεχθέστερης «ιδεολογίας» που γνώρισε ποτέ η ιστορία της Ανθρωπότητας.  Συνένοχοι είναι και αυτοί οι δημοσιογράφοι και αυτοί οι οργανισμοί Μέσων Μαζικής ενημέρωσης που δημιούργησαν αποκτηνωμένες μάζες, εθισμένες στο να αποδίδουν για όλους τους άλλους συλλογική ευθύνη εκτός από τους ίδιους τους εαυτούς. Για αυτό ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στα θύματα αυτής της ιστορίας, ας σκοτώσουμε τον φασίστα που κρύβουμε μέσα μας. Και ας φοράει γραβάτα.
Ή, μάλλον, κυρίως αν φοράει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου