Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ANTINEWS:Τσίπρας-Ο τελευταίος «σωτήρας» της διαπλοκής-Ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι αφού ελέγχει και τα δάνεια των Media στις τράπεζες. Και πριν κλείσει ο χρόνος, ανάλογα και με την ανακεφαλαιοποίηση, θα δούμε πράγματα και θάματα
























 
 

 



 


 





 Τα πάντα είναι σε κινητικότητα. Το πολιτικό σύστημα όπως το γνωρίζουμε πνέει τα λοίσθια. Τα κόμματα όπως τα μάθαμε θα πρέπει σύντομα να τα ξεχάσουμε. Την αρχή έκανε η κεντροαριστερά θα δούμε μεγάλες ανατροπές και στη δεξιά αλλά όλα σε λίγο καιρό θα είναι τόσο θολά που κανείς δεν θα ξεχωρίζει εύκολα από τον άλλον.
Εκεί, όμως, που θα γίνει η μεγάλη ανατροπή είναι στο επιχειρηματικό χάρη, ιδίως στον τομέα της ενημέρωσης, στην 4η εξουσία που εν πολλοίς επηρεάζει τους πάντες και τα πάντα. Είτε το θέλουμε είτε όχι η διαπλοκή πολιτικής και επιχειρηματιών πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Και όλα τα κόμματα θα προσπαθούν να συνδεθούν με τους μεγαλοεκδότες και τους μεγαλοκαναλάρχες, θα έρθουν σε επαφή μαζί τους, θα επιχειρήσουν να τους δέσουν στο άρμα τους.
Το κάνει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνομιλεί με εκδότες, κάνει παζάρια μαζί τους, ετοιμάζεται να βάλει νέους, δικούς του παίκτες στο παιχνίδι εξουσίας και γενικώς προωθεί μια γενικότερη προσπάθεια άλωσης των media προκειμένου να μείνει για πολλά χρόνια στην εξουσία.
Με τα μέσα ενημέρωσης να είναι μαζί του, ή τουλάχιστον όχι εναντίον του, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Κάτι ξέρει ο Νίκος Παππάς που κάνει τα… κονέ και τις συνεννοήσεις.
Η περίπτωση του Mega με το προχθεσινό «μαύρο» στα δελτία ειδήσεων λόγω περικοπών στους μισθούς είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στα μέσα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μέσο που να μην καθυστερεί πληρωμές, να μην έχει κάνει αιματηρές περικοπές, να μην έχει κάνει δεκάδες απολύσεις. Εφημερίδες και περιοδικά, τηλεόραση και ραδιόφωνο ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις με καθυστερήσεις πληρωμών, ψαλίδι στις αποδοχές, έλλειψη προσωπικού λόγω απολύσεων. Μεγάλα «μαγαζιά» είναι ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, οι μεγαλομέτοχοι δεν βάζουν λεφτά από την τσέπη τους, η διαφήμιση έχει πέσει πάνω από 80%, οι κυκλοφορίες έχουν βουτήξει δραματικά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΔΟΛ, δηλαδή Ψυχάρης και Πήγασος, δηλαδή Μπόμπολας, χρωστάνε καμιά 500αριά εκατομμύρια μαζί. Πληροφορίες λένε ότι δεν πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους ενώ βοά η αγορά για αναγκαστική συγχώνευση που επιβάλλουν οι τράπεζες ώστε να μην καταρρεύσουν και οι δύο και χαθούν τα χρωστούμενα. Το Mega παραπαίει και για πρώτη φορά δεν βγήκαν προχθές ειδήσεις λόγω απεργίας. Στον ΑΝΤ1 έχει γίνει μεγάλη σφαγή, στον Alpha ο Κοντομηνάς ψάχνει κορόιδα να πουλήσει ενώ ο Αλαφούζος κόβει συνέχεια από τον Σκάι και ο Βαρδινογιάννης από το Star.
Στις εφημερίδες… καθημερινά έχουμε νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Τα άλλοτε κραταιά έντυπα έχουν γίνει έρμαιο της κυβέρνησης που μια διαταγή να δώσει οι τραπεζίτες θα κλείσουν όλα τα media.
Γι’ αυτό το λόγο δεν είναι τυχαία η στροφή που κάνουν ορισμένα μέσα τα οποία στηρίζουν Τσίπρα. Άλλα ήταν ήδη με τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό εξυπηρετώντας το κόμμα της δραχμής ενώ φαίνεται να έρχονται μεγάλες ανατροπές. Κάποιοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές που στήριξαν με πάθος τον Αλέξη, φαίνεται να διεκδικούν «πάτημα» στα media πιστεύοντας ότι θα προστατευτούν αφού έχουν πολλές και βαριές δικαστικές εμπλοκές.
Αυτοί οι επιχειρηματίες θέλουν να βρουν το… φάρμακό τους και ρίχνουν μια… καραβιά λεφτά για να αγοράσουν εφημερίδες, κανάλια, τηλεόραση. Ο επιχειρηματικο-μιντιακός χάρτης αλλάζει ραγδαία και βίαια και θα είναι πιο επώδυνα τα όσα θα συμβούν τους επόμενους μήνες. Τραπεζίτες θα μπουν τοποτηρητές στα χρεοκοπημένα «μαγαζιά» και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ελέγχει απόλυτα την τέταρτη εξουσία. Η άλωση μόλις ξεκίνησε και θα δουν πολλά πράγματα τα μάτια μας. Μεγαλοδημοσιογράφοι θα μένουν άνεργοι, άλλοι εκδότες – δημοσιογράφοι θα παρακαλάνε τους προστάτες τους για ένα κομμάτι ψωμί ενώ εφημερίδες που κάποτε έβριζαν τον Τσίπρα θα τον γλείφουν και το αντίθετο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι αφού ελέγχει και τα δάνεια των Media στις τράπεζες. Και πριν κλείσει ο χρόνος, ανάλογα και με την ανακεφαλαιοποίηση, θα δούμε πράγματα και θάματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου