Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ξεραίλα στον κήπο με τις τηλεοπτικές ντάλιες Ίσως δεν είναι ευρύτερα γνωστό αλλά τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια που διακρίνονται σε κάθε ευκαιρία για την σκληρή κριτική του συνδικαλισμού και των συνδικαλιστών, συνδικαλίζονται τα ίδια-Του Απόστολου Λυκεσά


































Είναι γνωστό ότι προκειμένου ο συνδικαλισμός να χτυπηθεί καταγγέλλονται οι εκπρόσωποί του για τα προνόμιά τους, πάντως τα προνόμια των συνδικαλιστών εκπροσώπων των ιδιωτικών καναλιών παραμένουν, ακόμη, άγνωστα.


Την περασμένη εβδομάδα μάθαμε ότι υπάρχει Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών η οποία, προκειμένου να τοποθετηθεί για το νομοσχέδιο σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες έδωσε συνέντευξη τύπου. Για τα κανάλια μίλησαν οι: Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον Alpha, Νίκος Πεφάνης από το Μega, Κώστας Κιμπουρόπουλος από το Σκάι, Πάνος Κυριακόπουλος από το STAR, Στρατής Λιαρέλλης από τον ΑΝΤ1 και ο Γιώργος Ζώης από το Μακεδονία.



Υποθέτω, ότι οι περισσότεροι τηλεθεατές θα αναρωτήθηκαν, αν αυτοί οι δαίμονες μπολσεβίκοι άλλαξαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των καναλιών και, αν αυτό συνέβη, γιατί δεν το κατήγγειλε ο Άδωνης Γεωργιάδης, άντε και ο κ. Βορίδης. Που ήταν δηλαδή και γιατί έλειπαν από την συνέντευξη οι κ.κ. Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Ψυχάρης, Αλαφούζος, Κυριακού, Κοντομηνάς και, ποιοί είναι αυτοί που μιλούσαν εκ μέρους τους. Ψήφισαν προφανώς οι ιδιοκτήτες και ανέδειξαν σε θέση συνδικαλιστικού εκπροσώπου αυτά τα πρόσωπα των οποίων το μισθό και τα επιμίσθια δεν γνωρίζουμε ενώ του Φωτόπουλου της ΔΕΗ μας έχουν πει μέχρι και τι πουκάμισο φοράει...



Και τι μάθαμε από την συνέντευξη; Ότι αυτή η αριστερή προπαγάνδα τους έχει κάνει μαύρη την καρδιά διότι λένε ότι δεν έχουν πληρώσει τίποτα μέχρι τώρα, ενώ αυτό είναι ψέμα κι άδικο, αυτοί από το 1995 έχουν πληρώσει « το ποσό των 98.588.577 ευρώ. Παράλληλα, όμως, οι σταθμοί έχουν διαθέσει στο ελληνικό δημόσιο τηλεοπτικό αέρα συνολικής αξίας περίπου 47 εκ. ευρώ για την προεκλογική προβολή των κομμάτων». 



Και κάνανε και σκόντο «επιπλέον τηλεοπτικό αέρα που διέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, πάλι με απόφαση των διακομματικών επιτροπών για τις ίδιες περιόδους από το 2004 και έπειτα για την κάλυψη των προεκλογικών κινήσεων των κομμάτων» με το ποσό αυτό, «μετά το 2011 να ανέρχεται στο ποσό των 24 εκ. Ευρώ».


Δηλαδή, για είκοσι χρόνια, έξι σταθμοί, έδιναν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Σκάνδαλο! Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι το ποσό αναλογούσε εκείνες τις παλιές καλές μέρες που έρρεαν τα δάνεια από τις βρύσες των πλυσταριών τους στον ετήσιο μισθό μόνο μιας τηλεπερσόνας που έλεγε κάθε βράδυ ένα σχόλιο τριάντα λέξεων κι έκανε πικ νικ εκπομπές δημοκρατικού διαλόγου με τον Πάγκαλο και τον Γιακουμάτο, τον Πετσάλνικο και τον Βορίδη.



Ωραία χρόνια, αξέχαστα, στην ΕΡΤ δημοσιογράφοι αμοίβονταν με τριάντα (30) χιλιάδες το μήνα, μια τετρακοσάρα τον χρόνο έκαστος, για μια γιορτούλα δίνανε σε μια εταιρειούλα 300 χιλιάρικα να στρώσει μπουφέδες στο Ζάππειο και στον δημοτικό σταθμό της Αθήνας επί δημαρχίας Μπακογιάνη, Κακλαμάνη ψάχνουνε τώρα περί τα 19 εκατομμύρια, θα σας γελάσω, λένε για υπεξαίρεση 35 εκατομμύρια. Κι είναι ποσά που σε κάνουν ανησυχείς αναλογιζόμενος ότι για για 17,5 εκατομμύρια ο Παπαγεωργόπουλος έφαγε αρχικά ισόβια.



Τώρα έρχονται αυτοί οι κόκκινοι και ζητάνε προπληρωμή κι αυτό είναι άδικο κόπηκαν και τα δάνεια και πόσο να κόψει κανείς από τις τηλεπερσόνες για να λένε αυτά που λένε, οπότε με βαριά καρδιά απολύουν τεχνικούς στον Αντέννα και τον ραδιοφωνικό Άλφα, κι αυτά είναι μόνο η αρχή, πώς θα προκύψουν «κόνσεπτ» για το άπλωμα της πούδρας το νέο έτος;



Και η δημοκρατία; Πώς θα λειτουργεί η δημοκρατία κυρίες και κύριοι; Το έθεσε καθαρά ο Κώστας Κιμπουρόπουλος του Σκάι στη συνέντευξη τύπου «Πώς διοργανώνεται σήμερα ο δημοκρατικός διάλογος της χώρας; Στις γειτονιές με ντουντούκες; Δεν γίνεται και μέσα από την τηλεοπτική διαδικασία;». Άχρηστη και επικίνδυνη η ντουντούκα, όταν διαθέτεις χάι ντεφινίσιον, και, για σκέψου να διοργανώνει τον διάλογο ο κρεοπώλης της γειτονιάς σου και όχι η Σία Κοσιώνη.



Οπότε δεν θα πληρώνεται η Σία για να πληρώνεται το κράτος; Τι δηλαδή, έτσι, σε μια στιγμή θα κόψουμε το πότισμα των λουλουδιών και θα αμολύσουμε τα άμαθα και άξεστα πλήθη μέσα στον κήπο με τις εύθραυστες και ντελικάτες τηλεοπτικές ντάλιες;

Είπαμε δημοκρατία, αλλά μην πάρουν και τα μυαλά μας αέρα και θέλουμε επιλέγονται οι συνομιλητές από άσχετους με τη δουλειά. Ώρα είναι να ζητηθεί κάνουμε και ζωντανή διακαναλική συζήτηση με τους ιδιοκτήτες, τον υπουργό και τους άμεσα σχετιζόμενους κλάδους των εργαζομένων.



* Ο δημοσιογράφος του ρ/σ "Στο Κόκκινο 93,4" Απόστολος Λυκεσάς αρθρογραφεί καθημερινά στο alterthess.gr. Ακούστε ζωντανά στο "Κόκκινο 93,4" την εκπομπή "Ορθά- Κοφτά" με τον Απόστολο Λυκεσά Δευτέρα- Παρασκευή 11:00-12:00. Επικοινωνία με τον Απόστολο Λυκεσά στο apostoloslyk1@gmail.com.



1 σχόλιο:

  1. Και δεν είναι μόνο οι καναλάρχες. Η κρατική εξουσία ασκείται τύποις από την κυβέρνηση και κατ' ουσίαν από άχρηστα και ανίκανα "φυτευτά" διευθυντικά στελέχη-κατάλοιπα της τυφλής σαμαροκρατίας, που σκόπιμα την εκχωρούν σε εταιρείες συμβούλων, οι οποίες επί χρόνια ποντάρουν στην ανικανότητα, αλλά και τη βουλιμία διευθυντών και προϊσταμένων και "αλωνίζουν" τον δημόσιο τομέα, ρουφώντας με το μπουρί της σόμπας πολύτιμη τεχνογνωσία, αλλά και πόρους που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στην ανάπτυξη και την υψηλή τεχνολογία, όπως το ΕΣΠΑ.

    Είναι αλήθεια ότι, τη στιγμή που όλος ο ιδιωτικός τομέας πνίγεται από την έλλειψη ρευστότητας και το δημόσιο σύστημα υγείας διαλύεται, προωθείται με παρέμβαση και πίεση από κρατικά στελέχη η τάχιστη απεμπλοκή από την Τράπεζα της Ελλάδος χρημάτων που προορίζονται κατευθείαν για τις τσέπες διαβόητων εταιρειών συμβούλων όπως οι Planet, Cantor κλπ., οι οποίες λυμαίνονται το ΕΣΠΑ και τις Διαχειριστικές Αρχές του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών κλπ., αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζομένους επί μήνες (ή και χρόνια) και εκβιάζοντας με απολύσεις σε περίπτωση διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους;

    Είναι αλήθεια ότι οι ίδιοι εξακολουθούν να παίρνουν έργα (ακούγεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης) και ακονίζουν ήδη τα δόντια τους για το "πακέτο Γιουνκέρ", που ο ελληνικός Λαός θα πληρώσει με αίμα;

    Καλά μπάνια, σύντροφοι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή