Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

«Θα» και αποκαλύψεις στη ΔΕΘ


























 



 Θεσσαλονίκη.
 Γράφεται με δύο «σίγμα» και μολαταύτα προφέρεται με δύο «λάμδα», αλλά αυτό είναι το λιγότερο. 
Η Νύμφη του Θερμαϊκού καταδυναστεύεται από την παντοκρατορία τού «θήτα». Ολα της τα αρκτικόλεξα τελειώνουν σε «θου»: 
ΑΠΘ, ΕΥΑΘ, ΟΑΣΘ, ΦΕΑΠΘ και πάει λέγοντας. 
Νομίζεις ότι οι κάτοικοί της είναι βραδύγλωσσοι, τσεβδοί. 
Οι πολιτικοί, πάντως, οίτινες φημίζονται για τα ψεύδη τους, εκμεταλλεύονται την περίσταση εκστομίζοντας τα μεγάλα τους «θα» από το βήμα της ΔΕΘ. 
Καλή ώρα ο ΘΑμαράθ.

Υπογράμμισε το Σάββατο πως η ελληνική οικονομία είναι έτοιμη να απογειωθεί. Εννοούσε προφανώς ότι εκτοξεύεται οσονούπω στο Διάστημα ή το υπερπέραν απ' όπου θα πάρει την απαιτούμενη φόρα 
ώστε να καταβαραθρωθεί στον φυσικό της χώρο: 
τα Τάρταρα. 
Εταξε επιπροσθέτως ψιχία φοροελαφρύνσεων, τα οποία, ασφαλώς, θα πάρει πίσω μόλις οι δανειστές τον προσγειώσουν τραβώντας του τ' αφτί, κατά την προσφιλή τους τακτική. 
Κι επειδή η πραμάτεια του ήταν εξαιρετικά πενιχρή και ανεπαρκής, ο δεκάρικός του αναλώθηκε στις συνήθεις αιχμές εναντίον του μισητού αντιπάλου.

Τη φορά αυτή όμως προχώρησε σε αποκαλύψεις που, εάν επαληθευτούν, ανατρέπεται άρδην το πολιτικό σκηνικό.
 Ούτε λίγο ούτε πολύ ο θαρραλέος, θανατηφόρος και θαλερός πρωΘΑπουργός ισχυρίστηκε ότι η Κουμουνδούρου διατηρεί μυστικές επαφές με την τρόικα, συμμερίζεται τις επιλογές της, τις οποίες ανυπερθέτως θα εφαρμόσει όταν καταλάβει την εξουσία. 
Πόσο καΘΑρότερα να το πει πια; 
«Κόμμα δημοκρατικής ευθύνης είναι εκείνο που σέβεται και περιφρουρεί τη νομιμότητα» τόνισε με νόημα ο Απολείπειν και συνέχισε με λύπην: 
«Οχι αυτό που χωρίζει τη βία σε καλή και κακή, δικαιολογεί έκνομες δραστηριότητες και στηρίζει, υπερασπίζεται και καλύπτει τρομοκράτες και δολοφόνους».

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, συνδιαλέγεται με φονιάδες, τεροριστές παγκοσμίου βεληνεκούς. 
Ακούστε ονόματα και θα καταλάβετε: 
Ντέκλαν Κοστέλο (καμόρα σκέτη), Μπομπ Τράα (η κατάληξη προέρχεται απ' τις κραυγές των θυμάτων), Ρίσι Γκογιάλ (Ινδός μακελάρης), Κλάους Μαζούχ (τους στέλνει άκλαυτους), Ματίας Μορς (συνθηματικό), Πολ Τόμσεν (ξεκάρφωμα). «Στυγερός εκτελεστής» το παρωνύμιο του ενός, «χειρουργός που τερματίζει ζωές με φίνο νυστέρι» του άλλου, «εκδοροσφαγέας της κοινωνικής συνοχής» του τρίτου, «δήμιος των λαών» του τέταρτου.

Σε κάτι τέτοια κουμάσια βασίζει, άραγε, τις ελπίδες του να αναρριχηθεί στους θώκους και κρυφοσυναντιέται ο Τσίπρας εις την αλλοδαπή, όπου παρεπιδημεί όλο και συχνότερα, αλλά και στις απόμερες ακτές της ημεδαπής, που προτιμά για τάχα μου οικογενειακές διακοπές;
 Μαζιώτης, Ξηρός και Πυρήνες φαντάζουν μπροστά τους μαθητούδια της επαρχίας που ρίχνουν αποκριάτικες στρακαστρούκες.
 Ενώ οι άλλοι ισοπεδώνουν χώρες αργά και βασανιστικά χρησιμοποιώντας υπερόπλα: χρέος, δημοσιονομική πειθαρχία, δόσεις, μνημόνια. 
Αν αληθεύει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει τρομοκράτες και δολοφόνους δεν την ξεπλένουν όλα τα καρεκλοπόδαρα που συνεχίζουν να πέφτουν ράγδην στα ηπειρωτικά.

Μετέωρος meteoros@efsyn.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου