Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Τηλεοπτικά διδάγματα: Η Ελένη ξαραχνιάζει, η Καινούργιου ξεκινά και το lead in λιάζεται - Γράφει η Κλεοπάτρα Πατλάκη







































http://www.tvshow.gr/thlekritiki/76159,Thleoptika_didagmata:_H_Elenh_xaraxniaze.html

Μια μια κατεβάζουν ρολά οι τηλεοπτικές ψυχαγωγικές εκπομπές. Οι «έμποροι» ξεπούλησαν γιαάλλη μια χρονιά την πραμάτεια τους και τώρα ετοιμάζονται (όσοι έχουν υπογράψει συμβόλαιο) για διακοπές, προκειμένου να ξεκουραστούν από την πίεση της τηλεθέασης.

Κάποιοι φεύγουν με τον αέρα του νικητή, άλλοι με αυτόν του δευτερότριτου. Οι πρώτοι γεμάτοι υπεροψία, οι δεύτεροι γεμάτοι δικαιολογίες.

Τι μας δίδαξε όμως η τηλεοπτική σεζόν που μας αποχαιρετά;


  • Τα πρωινά είναι γυναικεία υπόθεση, κατά συνέπεια κανείς αρσενικός δεν μπορεί να μπει με παντελόνια και να βγει φορώντας τα. Τα αγόρια της πρωινής ζώνηςθέλοντας και μη, βάζουν το φακιόλι και κάνουν το κουτσομπολιό σταυροβελονιά, με μαεστρία μοναδική. Θα τους ακούσεις να μιλούν για τεκνατζούδες, «μπαλκόνια», σιλικόνες, να σχολιάζουν ρούχα, ηλικίες, συμπεριφορές με ύφος θιγμένης γειτόνισσας που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει. Φερετζές στην περίπτωσή τους το χιούμορ ή η πλάκα ή η αποδόμηση του κουτσομπολιού. Αυτές είναι οι δικαιολογίες που χρησιμοποίησαν μια ολόκληρη χρονιά για τις χοντράδες που είδαμε και ακούσαμε.

  • Το lead in είναι η καραμέλα του πικραμένου. Αυτός θα διαμαρτύρεται πάντα για το lead in που παίρνει αλλά όχι για την εκπομπή που παρουσιάζει. Φέτος λοιπόν είδαμε το δελτίο του Mega να πέφτει γιατί λέει το lead in δεν ήταν καλό και όχι γιατί ο κόσμος πλέον αντέδρασε στα πρόσωπα και στη γραμμή του συγκεκριμένου δελτίου. Αντιθέτως, βλέπαμε τον Γιάννη Πρετεντέρη να παίρνει 50άρια από το «Κάτω Παρτάλι», τα οποία εξανεμίζονταν μετά το πρώτο τέταρτο. 

  • Ο Πέτρος Κωστόπουλος διαμαρτυρόταν επίσης για το lead in, όταν το ίδιο έπαιρναν η Φαίη με τον Γιώργο και άφηναν δεύτερη τη Μενεγάκη, αλλά και το πρωινό του ΑΝΤ1 με Φερεντίνο. Για θυμηθείτε το ανύπαρκτο lead in που έπαιρνε ο Χατζηνικολάου στο ALTER και παρόλα αυτά έβγαλε το δελτίο πρώτο και με διαφορά από τα υπόλοιπα. Το lead in είναι μια καλή σπρωξιά της εκπομπής που προηγείται, στην επόμενη, δεν είναι το photoshop που θα σβήσει τις ρυτίδες από μια εκπομπή που δεν έχει κάτι καλύτερο να δείξει από τους «απέναντι».

  • Πλησιάζοντας το τέλος των εκπομπών, κάθε χρόνο τώρα, ακούμε πολλές μπηχτές, παράπονα, διάφορα που δεν σε ενδιαφέρουν, τηλεθεατή μου, όμως ο παρουσιαστής που νιώθει ότι είναι το κέντρο του κόσμου σου πρέπει να τα πει, να τα βγάλει από μέσα του. Θα ειρωνευτεί το κανάλι που αφήνει, θα πετάξει σπόντες για τους αντικαταστάτες, θα αφήσει να φανεί η δυσαρέσκειά του για του ιθύνοντες. Κάτι από όλα αυτά σίγουρα θ' ακούσεις. Κάνε υπομονή. Αφού τους ανέχονται αυτοί που τους πληρώνουν, εσύ θα ενοχληθείς; Άσε το κακομαθημένο να κάνει τα τσαλίμια του κι αν δεν αντέχεις απλά άλλαξε κανάλι.

  • Η αγένεια έχει θρονιαστεί στο σαλόνι μας και παραδίδει εντατικά μαθήματα. Κάποτε είχες να κατηγορείς μόνο τα μεσημεριανά. Τώρα οι φωνές, οι βρισιές, τα «ρε», τα «σκάσε» και η αισθητική Κασιδιάρη σε συντροφεύουν από το πρωινό ξύπνημα μέχρι τη βραδινή κατάκλιση -με τη δική σου ανοχή φυσικά, οπότε τα περαστικά περισσεύουν.

  • Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ήταν φούσκα κι έσκασε.

  • Η Κατερίνα Καινούργιου αποδείχτηκε πολύ... σκληρή για να παραμείνει σε δεύτερους ρόλους.

  • Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου αναδεικνύεται στο προϊόν με την καλύτερη καμπάνια προώθησης και χορηγίας. Μέχρι και η Ναταλία Γερμανού «αγόρασε».

  • Η Ελένη Μενεγάκη αποδεικνύει πως μπορεί να σου πουλήσει και την αράχνη ως pet.Θεματολογικά ίδια, χρόνια τώρα καταφέρνει με το χαμόγελό της και την περσόνα της να κερδίζει πρωτιές κι ας τραγουδάς κάθε φορά που τη βλέπεις το «νυχτερίδες κι αράχνες γλυκιά μου, έχουν χτίσει φωλιάααααα». Ακόμα κι αν η σκαλέτα της εκπομπής της σου είναι πιο γνώριμη και από την κίνηση που κάνεις καθημερινά με την οδοντόβουρτσά σου.

  • Ο ΑΝΤ1 κέρδισε την μάχη των εντυπώσεων στα show και στο κεντρικό του δελτίο, το STARκέρδισε τη μάχη των εκλογών, το MEGA κέρδισε τη Ζέτα, έμεινε με τον Ουγγαρέζο και σήκωσε το κύπελλο με το «Κάτω Παρτάλι», η ΝΕΡΙΤ ήρθε αλλά το κατάλαβες μόνο όταν ξεκίνησε το Μουντιάλ και ο ALPHA είδε τη «Μουρμούρα» να κερδίζει τις εντυπώσεις και το World Party να γίνεται το «καλό του χαρτί», ενώ το Happy Day έβγαλε από τα πρωινά σου την Τρόικα κι έβαλε το γέλιο του Παπανώτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου