Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Η τρομο-προπαγάνδα δεν άγγιξε τους ψηφοφόρους-Του Τάσου Παππά



Πρέπει να διαθέτεις το ανατρεπτικό χιούμορ και τη βιτριολική ευστροφία του Λάκη Μπέλλου και των συντελεστών της «Ελληνοφρένειας» για να καταφέρεις να περιγράψεις με περιπαικτικό τρόπο το οπλοστάσιο που χρησιμοποίησε η κυβερνητική προπαγάνδα προκειμένου να τρομοκρατήσει τον πληθυσμό.
 Τι θα συμβεί στη χώρα αν οι αποσυνάγωγοι του δημοκρατικού πολιτεύματος (όχι η Χρυσή Αυγή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ) υπερφαλαγγίσουν τα κόμματα που εγγυώνται την κοινωνική σταθερότητα και την πολιτική ομαλότητα; 
Εκτός από την άνοδο της θερμοκρασίας το καλοκαίρι στους 120 βαθμούς Κελσίου και την πτώση της τον χειμώνα στους μείον 150 (οι ενδιάμεσες εποχές θα καταργηθούν με απόφαση της κυβέρνησης του βουνού), τη χώρα θα πλήξουν: καταρρακτώδεις βροχές από βατράχια και κροκόδειλους, σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί. Με μία λέξη Αρμαγεδδών.

Το θέμα όμως είναι πολύ σοβαρό. Εμφανίζεται γυμνή η αντίληψη που έχουν οι δανειστές, τα κόμματα της συγκυβέρνησης και ένα τμήμα της αποκαλούμενης «υπεύθυνης Αριστεράς» για το πώς πρέπει να λειτουργεί μια δημοκρατία.
 Οι επικοινωνιακοί βραχίονες αυτού του συμπλέγματος (αναλυτές τραπεζών, ξένοι οίκοι, οργανικοί διανοούμενοι, δημοσιολόγοι, σκιτσογράφοι) διακινούν την άποψη ότι υπάρχουν κόμματα που δικαιούνται να κυβερνούν και κόμματα-παρίες που, για το καλό της δημοκρατίας, πρέπει πάση θυσία να μείνουν μακριά από την εξουσία.

Στην περίπτωση όμως που συμβεί το ατύχημα και οι πολίτες κάνουν την αποκοτιά και εμπιστευθούν το κόμμα που ούτε ξέρει ούτε μπορεί να κυβερνήσει, που κλείνει φιλικά το ένα μάτι του στην αριστερή τρομοκρατία (σμέρνα) και το άλλο στους ναζιστές (φίδι), τότε, όπως μας προειδοποιούν: 
θα πτωχεύσουν οι μισές επιχειρήσεις, θα δημευθούν οι καταθέσεις, θα προκληθεί πανικός στις διεθνείς αγορές, θα φύγουν οι επενδυτές, θα πάμε στη δραχμή, θα αποχωρήσουν οι τουρίστες, θα γεμίσει η χώρα λαθρομετανάστες, θα έχουμε λατινοαμερικάνικο χάος, θα επιστρέψει ο εφιάλτης της χρεοκοπίας και θα γυρίσουμε στο χείλος του γκρεμού. Δηλαδή, ερειπιώνας.

Ακόμη και ο Θιέρσος (αυτός ο «τερατώδης νάνος», κατά τον Μαρξ) την εποχή της παρισινής Κομμούνας ήταν πιο συγκρατημένος στην περιγραφή της καταστροφής που θα ερχόταν αν οι ένοπλοι Κομμουνάροι επικρατούσαν. 
Οι δικοί μας τον ξεπέρασαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου