Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Μητσοτάκης: Η Αριστερά έφερε τη Χρυσή Αυγή!


Τροϊκανότερος της τρόικας εμφανίστηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά τη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του, που ο τίτλος του έπρεπε να είναι 
«Εγώ σας το ΄χα πει» 
ή «Εγώ τα έλεγα από παλιά» και όχι απλώς 
«Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της ΝΔ 1990-1993».

Όλος ο καλός πολιτικός κόσμος ήταν εκεί, με κύρια τρανταχτή απουσία αυτή του Αντ. Σαμαρά αλλά και του Κώστα Καραμανλή (Στεφανόπουλος, Καμίνης, Κουβέλης, Μεϊμαράκης, Καμμένος, Καρατζαφέρης, Ψωμιάδης κ.λπ.) Από το ΚΚΕ το παρών έδωσε ο Σπύρος Χαλβατζής.

Ενώ κλαψουρίζει για την ανεργία των νέων και τους προσφέρει για παρηγοριά στίχους του Παλαμά, στη μεγάλης διάρκειας ομιλία του δεν αναφέρει ούτε ΜΙΑ φορά τη λέξη «εργαζόμενος». 

Η λέξη αυτή απλώς δεν υπάρχει στον μητσοτακικό κόσμο. 
Υπάρχει μόνο ο καημένος ο «ιδιωτικός τομέας» που βασανίζεται από τη γραφειοκρατία και το κράτος οφείλει να τον διευκολύνει και να τον προστατεύσει.

Υπάρχουν όμως οι λέξεις «Χρυσή Αυγή» και, σύμφωνα με τον επίτιμο, το φαινόμενο αυτό «οφείλεται στην ασυδοσία της Αριστεράς, που επικρατούσε επί πολλά χρόνια».
 (Δεν διευκρινίζει αν επικρατούσε η Αριστερά ή η ασυδοσία. 
Μάλλον το δεύτερο, αν υποθέσουμε ότι η Ελλάδα ήταν 
το «τελευταίο σοβιετικό κράτος στην Ευρώπη», όπως κάποιοι υποστηρίζουν.

Ο Μητσοτάκης δείχνει με το δάχτυλο τι απειλεί τη χώρα και την οικονομία: 
οι «παράνομος απεργίες,
 οι βίαις διαδηλώσεις, 
οι καταλήψεις 
 και το κύμα των παράνομων μεταναστών». 

Θανάσιμο πλήγμα για την οικονομία είναι η επίθεση μασκοφόρων στη Χαλκιδική, προσθέτει,
 όπως και το σύνθημα «δεν πληρώνω» 
(που όπου να ‘ναι θα γίνει «πού να τα βρω;), 
αλλά και οι αγρότες που με τις κινητοποιήσεις τους «βλάπτουν την εικόνα της χώρας».

Υπάρχει, όμως, και μια καλή Αριστερά, κατά τον Μητσοτάκη, που στην ομιλία του υπενθύμισε ότι το 1990 «το ΚΚΕ και η άλλη Αριστερά μετείχαν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συνέπραταν και σε αντιδημοτικές αποφάσεις που η σκληρή πραγματικότητα επέβαλλε. 
Η Οικουμενική κυβέρνηση, με συμμετοχή της Αριστεράς, 
έκλεισε τις προβληματικές και απέλυσε πάνω από 10.000 υπαλλήλους…»

Δεν πρέπει να ανησυχεί ο Μητσοτάκης.
 Η «καλή» Αριστερά ποτέ δεν χάνεται. 
Ένα τμήμα της συμμετέχει στην κυβέρνηση, ενώ ένα άλλο φροντίζει ώστε να απαλείψει, όσο το δυνατόν, τον κίνδυνο των ΕΝΩΜΕΝΩΝ και αποτελεσματικών λαϊκών αγώνων. 
Όσο ο Περισσός υψώνει τείχη ή μάλλον περιφράζει τα οικοπεδάκια του, 
τα τσιφλίκια της αστικής ασυδοσίας ΔΕν απειλούνται.
"Αν είχα την κρίσιμη εποχή του '90 αυτή τη δυνατότητα επικοινωνίας που μου δίνει το Facebook, πολλά πράγματα μπορεί να είχαν πάει καλύτερα."  K. Μητσοτάκης!!
“Αν είχα την κρίσιμη εποχή του ’90 αυτή τη δυνατότητα επικοινωνίας που μου δίνει το Facebook, πολλά πράγματα μπορεί να είχαν πάει καλύτερα.” K. Μητσοτάκης!!
  
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της «Εστίας», για την ακρίβεια κυκλοφορεί χάρη στους ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ εργαζόμενους αυτής της επιχείρησης. 
Να πώς σχολιάζει το λαμπερό πολιτικό «ιβέντ», η Σωτηρία Ντάρλα
 στην ηλεκτρονική έκδοση των Νέων:

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία γιατί είμασταν και εμείς εκέι…. ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ 128 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ! ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ! 

Εμείς, οι εργαζόμενοι του βιβλιοπωλείου της Εστίας, βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας τους τελευταίους πέντε (5) μήνες και συμπληρώνοντας έντεκα (11) μήνες απλήρωτοι, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για δικαίωση και καταβολή των δεδουλευμένων μας. 

Απέναντι στην ιδιοκτησία και τη διεύθυνση του βιβλιοπωλείου, που, αφού εν μέσω αυγουστιάτικης άδειας αποφάσισε να μας αλλάξει τις συμβάσεις χωρίς να εγγυηθεί στο ελάχιστο δεδουλευμένα έξι μηνών, αφού άφησε να εννοηθεί πως το μαγαζί κλείνει και τα χάνουμε όλα, εδώ και πέντε (5) μήνες αρνείται να προσέλθει σε επιθεώρηση και υπουργείο εργασίας, 
αρνούμενη ουσιαστικά την εξεύρεση ακόμα και μιας συμβιβαστικής λύσης!

 Εμείς, οι εργαζόμενοι, συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα μας για δικαίωση γνωρίζοντας πως το χρέος μας απέναντι στο θεσμό “Βιβλιοπωλείον της Εστίας” το έχουμε κάνει ήδη εδώ και τρία χρόνια, μήνα το μήνα, υπομένοντας όλες τις μικρές και μεγάλες καθυστερήσεις στους μισθούς μας και φέρνοντας την προσωπική μας ζωή στο όριο της εξαθλίωσης!!! 

Συνεχίζουμε αναμένοντας το αυτονόητο στο δικαστήριο της 13ης του Μάρτη του 2013, 
αφού ήδη έχουμε κερδίσει την προσωρινή δέσμευση της ακίνητης περιουσίας του ιδιοκτήτη του βιβλιοπωλείου, μα και του εκδοτικού οίκου της Εστίας.

 Έξι (6) εργαζόμενοι του βιβλιοπωλείου της Εστίας σε επίσχεση Με την αλληλεγγύη του σωματείου μας, του “Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου, Αττικής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου