Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Εξευτελισμός και αποκάλυψη:Ο διάλογος του Ν.Σοφιανού και του Α.Ντινόπουλου στον ΑΝΤ1 για τις απολύσεις στο «Ρ»



Εξευτελιστικοί για τον Νίκο Σοφιανό (μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ένας από τους
«δελφίνους» για τη διαδοχή της Αλέκας Παπαρήγα) αλλά και ταυτόχρονα αποκαλυπτικοί της μετάλλαξης του ΚΚΕ σε κόμμα – επιχείρηση που εφαρμόζει από τους πρώτους ό,τι πιο αντεργατικό υπάρχει στο οπλοστάσιο του αστικού κράτους, 

είναι οι διάλογοι που καταγράφηκαν στις εκπομπή του Νίκου Παπαδάκη στον Αντένα στις 28/12/2012 γύρω από τις απολύσεις δημοσιογράφων στο Ριζοσπάστη.

Το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στο youtube από το 902portal.  
Αξίζει να δει και να ακούσει κανείς τα όσα διεμείφθησαν, μετά το 5ο λεπτό του βίντεο, μεταξύ του Νίκου Σοφιανού και του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου, 
ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία να βγάλει λάδι την κυβερνητική πολιτική
 επικαλούμενος τα όσα κάνει το ΚΚΕ.

Ο Νίκος Σοφιανός λέει μια σειρά ψέματα, ανάμεσα στα πολλά και τα παρακάτω:
  • Ψέμα: «Δεν είχαμε πάρει κανένα μέτρο στο Ριζοσπάστη». Η αλήθεια είναι: Τον Ιούλιο του 2010 επέβαλαν στα μέλη του ΚΚΕ που δουλεύουν στην εφημερίδα ατομικές συμβάσεις και μειώσεις μισθών από 20% έως 50%. Οι μειώσεις αυτές δεν φαίνονται γιατί παρακρατούνται από το λογιστήριο ως «εθελοντική προσφορά».
  • Ψέμα: «Το ΚΚΕ από τα οικονομικά του, από την κρατική χρηματοδότηση προσπαθεί να πληρώνει και μέχρι τώρα πλήρωνε στην εντέλεια τους μισθούς». Η αλήθεια είναι: Ούτε ένα ευρώ δεν πηγαίνει από τα οικονομικά του ΚΚΕ στο Ριζοσπάστη. Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα δεν πληρώνονταν στην… «εντέλεια». Από τον Ιούλιο του 2012 έχει γίνει παύση πληρωμών και έχουν πληρωθεί μόνο το πρώτο 15μερο του Αυγούστου και το δώρο των Χριστουγέννων.
Ο Νίκος Σοφιανός λέει ότι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΚΚΕ πληρώνονται με 800 ευρώ το μήνα. Μια απορία: Οι κομματικές, ελέω αστικού Κοινοβουλίου, Lexus όπως αυτή που κυκλοφορεί η Αλέκα Παπαρήγα και οι άλλες που κατά καιρούς εμφανίζονται με επιβάτες βουλευτές και μέλη του ΠΓ πως καλύπτονται τα έξοδά τους; Με τα 800 ευρώ το μήνα;
Απολαύστε όλο το διάλογο:
Ν. ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Σε σχέση με το ερώτημα που μου κάνατε για τις απολύσεις στο Ριζοσπάστη. Αυτά τα τέσσερα χρόνια της κρίσης εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια για να μη πάρουμε μέτρα. Τι σημαίνει εξαντλήσαμε: Αυτά τα τέσσερα χρόνια της κρίσης έχουν γίνει πάνω από τέσσερις χιλιάδες απολύσεις σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και κανάλια. Αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουν μειωθεί οι μισθοί από το 15% έως και το 50%. Αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουν αλλάξει οι εργασιακές σχέσεις και έχει γίνει ζούγκλα στο χώρο του Τύπου, με μπλοκάκι κλπ. Δεν είχαμε πάρει κανένα μέτρο στο Ριζοσπάστη, γιατί δεν έπρεπε να πάρουμε. Πλέον δεν αντέχουμε οικονομικά.
Α.ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Θα τους δώσετε αποζημιώσεις με βάση το μνημόνιο;
Ν.ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Θα δοθούν οι αποζημιώσεις με βάση όσα προβλέπονται.
Α.ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Από το μνημόνιο, το οποίο εφαρμόζετε τελικά και εσείς και μετά το καταγγέλετε.
Ν.ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Το πρώτο μέτρο που πήραμε εμείς πριν από τέσσερα χρόνια είναι να μειώσουμε τις αποδοχές των βουλευτών μας και των κεντρικών μας στελεχών και από 1.100 να πληρωνόμαστε με 800 ευρώ. Εμείς με αυτά ζούμε. Το ΚΚΕ δεν είναι επιχείρηση. Από τα οικονομικά του, από την κρατική χρηματοδότηση προσπαθεί να πληρώνει και μέχρι τώρα πλήρωνε στην εντέλεια τους μισθούς.
Α.ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πείτε ότι θα δώσετε αποζημιώσεις σε αυτούς που απολύετε με βάση τις διατάξεις του μνημονίου το οποίο εφαρμόζετε. Eμείς το ψηφίσαμε εσείς το εφαρμόζετε.
Ν.ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Αυτό, σας ξαναλέω, δεν το γνωρίζω αλλά επειδή το μνημόνιο που ψηφίσατε προβλέπει προειδοποίηση ενός μήνα εμείς δεν εφαρμόζουμε αυτή την προειδοποίηση. Από κει και πέρα υπάρχει μια πραγματικότητα…
Α.ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Και εμείς ως κυβέρνηση για πραγματικότητα μιλάμε, στα λόγια μας έρχεστε.
Ν.ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Ο Ριζοσπάστης δεν είναι επιχείρηση, είναι κομματική εφημερίδα και με βάση αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζεται με τα οικονομικά του ΚΚΕ. Γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα, επίσης εμείς, να έχουμε δάνεια 110 εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες, τα οποία θα είναι και αγύριστα, όπως έχει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Τα δάνεια που έχουμε πάρει για να πληρώνεται αυτός ο κόσμος αυτά τα τέσσερα χρόνια είναι της τάξης που έχει βγει στον Τύπο και είναι και με εγγύηση ακίνητα τα οποία είναι κομματική περιουσία. Αυτά τα λέω γιατί σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές αυτός που παίρνει αποφάσεις και αυτός που ασχολείται με τη πολιτική στις δύσκολες στιγμές της κρίσης έχει σημασία το που ζει και με τι όρους ζει…………………..
Ν.ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Οι βουλευτές του ΚΚΕ αμοίβονται με 800 ευρώ βασικό, τα υπόλοιπα πάνε στο Κόμμα. Με βάση αυτά τα οικονομικά πληρώναμε δημοσιογράφους με συλλογικές συμβάσεις ΕΣΗΕΑ, πληρώναμε εργαζόμενους….
Α.ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Το λέτε λες και κάνατε κάτι σπουδαίο που πληρώνατε με τις συλλογικές συμβάσεις. Διώξατε τους μισούς και βγαίνετε κι από πάνω.
Ν.ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Δεν είσαστε γνώστης και με ενδιαφέρον θα παρακολουθούσα τις αντιδράσεις σας για τις εκατοντάδες απολύσεις στα κανάλια αλλά το ενδιαφέρον σας είναι για τους πέντε απολυμένους του Ριζοσπάστη.
(σ.σ. Δηλαδή αυτοί δεν είναι άνθρωποι; δεν είναι απολυμένοι; τι θέλει να πει ο Σοφιανός;)

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς εάν δώσεις αφορμή να πέσεις στον υστερικό λόγο Ντινόπουλου θα ακούσεις πολύ χειρότερα το θέμα είναι να μη δίνεις αφορμές

    ΑπάντησηΔιαγραφή