Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Έλενα Ακρίτα: Τα “βάζει” με τα άτομα με αναπηρία για ακόμη μία φορά!


Τις τελευταίες μέρες παρακολουθώ σοκαρισμένη και γεμάτη απορία το θόρυβο που γίνεται, γιατί περί τέτοιου πρόκειται, κακόγουστου και άνευ αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς μονολόγου.
Ο λόγος γίνεται για την κ. Ακρίτα, η οποία για ακόμη μία φορά τα “βάζει” με ανθρώπους, οι οποίοι έχουν κινητικές δυσκολίες. Αυτή τη φορά είναι προσωποποιημένο και οι λεκτικές της σφαίρες χτυπάνε τον κ. Σόιμπλε. Σαν άνθρωπος δε με απασχολεί η δράση του εν λόγω κύριου σε
επαγγελματικό επίπεδο, όταν ο πόλεμος γίνεται για την αναπηρία του.
Σε αυτά τα θέματα όχι απλά δεν χωράει χιούμορ αλλά απαιτείται σεβασμός. Ο σεβασμός και η ανθρωπιά είναι αγαθά επίκτητα και έχουν να κάνουν με την παιδεία του κάθε ανθρώπου.
Ο σαρκασμός και η “εύστοχη” ατάκα που στιγματίζουν έναν άνθρωπο με κινητικές δυσκολίες, δεν έχουν θέση πουθενά. Η κ. Ακρίτα θα πρεπε να συνειδητοποιήσει ότι στη ζωή υπάρχουν και ομάδες ανθρώπων που βιώνουν καθημερινά προβλήματα λόγω της αναπηρίας τους. Πάραυτα, αποτελούν μέρος του συνόλου της κοινωνίας και θα πρεπε να αντιμετωπίζονται ως τέτοιοι.
Οι περίτεχνοι διάλογοι και οι-όχι και τόσο- ευχάριστοι χαρακτηρισμοί που διαβάζουμε από την κ. Ακρίτα δεν έχουν θέση σε μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο. Ας κρατήσει λοιπόν τους δραματικούς και υποκριτικούς διαλόγους για το σανίδι, γιατί η ζωή φαίνεται να την ξεπερνάει.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Ακρίτα τα “βάζει” με αυτές τις ομάδες ανθρώπων καθώς τον περασμένο Νοέμβριο δημοσιεύτηκε στο site “ΤΑΝΕΑonline” ένα άρθρο γνώμης της κ. Ακρίτα που ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε τις ομάδες ανθρώπων με αναπηρία, “ομάδες απαθείς” και βολεμένους ενώ η ίδια ανήκει στις “ομάδες ευπαθείς” και νιώθει περήφανη γι’ αυτό επειδή έχει τη δυνατότητα να δουλέψει και να πληρώσει τα χαράτσια. Το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.com/2012/02/80_19.html
Προσωπικά νιώθω απογοητευμένη που άνθρωποι της τέχνης, οι οποίοι θα πρεπε να είναι ανοιχτόμυαλοι και φωτισμένοι, έχουν τόσο ρατσιστικά, ας μου επιτραπεί η έκφραση, στερεότυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου